Wine & Spirits

Χρυσά μετάλλια στο Οινοποιείο Μπουτάρη

 Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης είχε ένα μεγάλο νικητή  

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346046-718791.jpg

Ζούμε την εποχή που τα ελληνικά κρασιά δείχνουν έτοιμα να λάμψουν. Οι οινοπαραγωγοί κάνοντας στροφή μεγάλη επιστρέφουν στις τοπικές ποικιλίες, αφήνοντας πίσω τους τις διάσημες ποικιλίες Merlot, Sauvignon, Cabernet. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε μια τεράστια οινοπαραγωγική περιοχή όπως η Γαλλία με το ίδιο της το όπλο. Μπορούμε όμως να πιστέψουμε ότι εδώ και αιώνες η ελληνική γη γεννά διαμάντια που αστράφτουν στο ποτήρι. Ας συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, ας κάνουμε παντού γνωστά τα υπέροχα κρασιά μας. Άλλωστε, αυτή είναι η στιγμή τους. Η στιγμή των βραβείων.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα ελληνικά κρασιά. Ο συγκεκριμένος είχε ένα λόγο παραπάνω, καθώς διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος. Σε αυτόν συμμετείχαν πολλά ελληνικά και ξένα κρασιά, ένα οινοποιείο όμως μπορούμε να πούμε ότι σάρωσε, κυριολεκτικά, τα βραβεία.

Οροπέδιο

Το οινοποιείο Μπουτάρη απέσπασε συνολικά 6 μετάλλια και 2 διακρίσεις. Συγκεκριμένα, το Grande Reserve Naoussa Boutari έλαβε το Μεγάλο Χρυσό και ειδική διάκριση ως το Ξινόμαυρο με την υψηλότερη βαθμολογία για τη σοδειά του 2011, ενώ για τη σοδειά του 2013 κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο. Από την άλλη, το Οροπέδιο, η πιο πρόσφατη δημιουργία του οινοποιείου, τιμήθηκε ταυτόχρονα με Χρυσό μετάλλιο και με Ειδική διάκριση ως το καλύτερο Μοσχοφίλερο της σοδειάς του 2016. Χρυσό μετάλλιο όμως έλαβε και ο πρωτοεμφανιζόμενος παλαιωμένος οίνος, το Vinsanto Boutari Gold 2002, ενώ από ένα αργυρό μετάλλιο κέρδισαν η Santorini Boutari 2016, το νέο ροζέ Ξινόμαυρο 2016 και το Boutari Legacy 2002, ένα ακόμη εξαιρετικό Ξινόμαυρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ