- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κανέλα, μήλο και αλκοόλ, όλες οι φθινοπωρινές γεύσεις σε ένα ποτήρι
5 εποχιακά και εύκολα κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσουμε
Τα κοκτέιλ δεν είναι απαραίτητα καλοκαιρινή υπόθεση. Παρόλο που στο μυαλό μας φαντάζουν σαν κάτι δροσιστικό που καταπολέμα την υγρασία και την ζέστη του Αυγούστου, όλα παίζονται στην γεύση. Αυτό που καθορίζει την εποχή είναι τα υλικά. Μήλο, μέλι και κανέλα είναι φυσικά οι πρωταγωνιστές. Δοκιμάστε τα απολαυστικά κοκτέιλ και να θυμάστε, καταναλώστε υπεύθυνα.
Hot Rum Toddy
1 κ.γλυκού μέλι
1 κ.γλυκού βραστό νερό
45 ml ρούμι
1 φέτα λεμόνι
4 κοτσάνια γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλλας
βραστό νερό
Εκτέλεση: Βάζουμε το μέλι σε ένα ποτήρι και το διαλύουμε με 1 κ.γλυκού βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι, το γαρύφαλλο και το λεμόνι και συμπληρώνουμε με βραστό νερό. Προσθέτουμε στο τέλος και το ξύλο κανέλας.
Very peary breeze
60 ml vodka ροδάκινο
60 ml χυμό μήλο
60 ml χυμό κράνμπερι
Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και βάζουμε πρώτα την vodka, μετά τον χυμό μήλο και τον χυμό κράνμπερι. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ.
Sage Sangria
1/3 μέλι
1/3 βραστό νερό
15 φύλλα φασκόμηλου
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το μέλι, προσθέστε το φασκόμηλο και ανακατέψτε ξανά, πιέζοντας ελαφρώς τα φύλλα για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέστε το κρασί και σερβίρετε με πάγο και φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα.
Red Appletini
30ml Crown Royal ουίσκι
30ml λικέρ ξινόμηλο (Schnapps)
30ml χυμό κράνμπερι
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker και χτυπάμε. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι για μαρτίνι.
Kings Cider
45ml ουίσκι
60ml ζεστός μηλίτης(cider)
15γρ. Μέλι
15ml χυμό από λεμόνι
κανέλα σε σκόνη
ένα ξύλο κανέλας
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από την κανέλα. Αδειάζουμε σε μία κούπα και βάζουμε μέσα και το ξύλο κανέλας. Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα από πάνω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.