- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
La Crepiere: Η νέα γευστική άφιξη στη Βουλής που άλλαξε τις νύχτες της Αθήνας
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
La Crepiere - Από την Ακρόπολη στο κέντρο: Το απόλυτο spot για κρέπες, waffles, pancakes και late-night απολαύσεις
Advertorial
Η ιστορία της La Crepiere ξεκινά το 2021, λίγο μετά την καραντίνα. Τότε, η ομάδα του Snoyo Frozen Yogurt στην Ακρόπολη, στη Μακρυγιάννη 3, έχοντας ολοκληρώσει έναν επιτυχημένο κύκλο στην εστίαση, αποφάσισε να ανοίξει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο: τις κρέπες. Και γιατί «κρέπες»; Μα φυσικά γιατί είναι αυτό το είδος comfort street food που στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο πλήρες γεύμα ή επιδόρπιο - που προσαρμόζεις στο μέτρο της όρεξης σου με υλικά της αρεσκείας σου.
Η La Crepiere άνοιξε τις πόρτες της μετά από αμέτρητα μερόνυχτα δοκιμών για την τέλεια χειροποίητη ζύμη. Η συνταγή «κλείδωσε» μόνο όταν η ομάδα πέτυχε τον ιδανικό συνδυασμό: φρέσκα, αγνά υλικά που ζυγίζονται καθημερινά και δίνουν αυτό το χαρακτηριστικό τραγανό, βουτυρένιο αποτέλεσμα που έγινε αμέσως αγαπημένο. Σύντομα, οι κρέπες απέκτησαν γευστική παρέα: χειροποίητα pancakes, αφράτα όσο πρέπει, γεμάτα φαντασία, καθώς και waffles και waffle bites που το κοινό λάτρεψε με την πρώτη μπουκιά. Οι signature επιλογές πρωινού και brunch απέκτησαν φανατικό κοινό, και μέχρι σήμερα αποτελούν σταθερή αξία στο κατάστημα της Μακρυγιάννη.
Η ανάγκη του κόσμου για ένα νέο, πιο κεντρικό σημείο που να εξυπηρετεί ως πολύ αργά τη νύχτα, οδήγησε στη δημιουργία του δεύτερου καταστήματος της La Crepiere, αυτή τη φορά στην οδό Βουλής. Και έτσι, η καρδιά του κέντρου απέκτησε ένα νέο hot spot για πριν ή μετά το ποτό. Εκεί, η πάντα χαμογελαστή ομάδα της La Crepiere σε περιμένει με αγαπημένες κρέπες, πληθωρικά pancakes, crispy waffles αλλά και new entry παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι ή πραλίνες.
Η δημιουργικότητα δε σταματά. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε η ήδη θρυλική burger crepe: ζουμερή, χορταστική, με λιωμένο cheddar που υπόσχεται να σε σώσει μετά το ξενύχτι στο κέντρο. Στο ίδιο comfort style, η κοτοκρέπα με σος μουστάρδας, μελιού, κρέμας φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή πάνω στην κρεπιέρα, όπως και οι φρεσκοτηγανισμένες κοτομπουκιές που συνοδεύονται από πατάτες που - δεν είναι υπερβολή - ανήκουν στις κορυφαίες της Αθήνας: είτε με τριμμένη γραβιέρα είτε με το ακαταμάχητο combo cheddar και bacon.
Για όσους θέλουν γλυκό, οι επιλογές είναι ατελείωτες: από την pistachio crepe με αληθινή κρέμα φιστικιού μέχρι τη διαχρονική banoffee με πλούσια καραμέλα και φρέσκια μπανάνα. Θα απολαύσεις το γεύμα σου είτε στα περιποιημένα elegant πάσο της στοάς, είτε στο χέρι μέσα στα vibes της νυχτερινής Αθήνας. Η La Crepiere είναι το νέο spot της πόλης που ήρθε για να μείνει, για να κάνει τις νύχτες μας λίγο πιο χορταστικές.
- Στη Βουλής, ανοιχτά από Τρίτη έως Σάββατο, ενώ Παρασκευή και Σάββατο σερβίρει μέχρι τις 4 το πρωί | Βουλής 5, Σύνταγμα, Τ. 2103216522
- Στη Μακρυγιάννη, ανοιχτά καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 11 το βράδυ | Μακρυγιάννη 3, Ακρόπολη, Τ. 2109237237
Περισσότερες Πληροφορίες: LaCrepiere.gr / Facebook LaCrepiere / Instagram LaCrepiere / TikTok LaCrepiere
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.