- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Caramella: Το spot στα Ιλίσια όπου ο καλός καφές και το after work drink συναντούν την κρητική φιλοξενία
Ο καφές εδώ, δεν είναι απλή υπόθεση
Ένας χώρος που δεν προσποιείται και δεν στηρίζεται σε trends
- Advertorial
Κοντά στην πλατεία Βραζιλίας κι επί της οδού Μιχαλακοπούλου, βρίσκεται ένα γλυκό και φιλικό μέρος για να πιείς τον πρωινό σου καφέ, την απογευματινή σου μπύρα ή και το ποτό σου μετά τη δουλειά. Το all day bar Caramella φέρνει μαζί του τη φιλοσοφία της φιλοξενίας που κουβαλά ο ιδιοκτήτης του, ένας Κρητικός με κριτική ματιά, που αγάπησε την Αθήνα όσο και τον τόπο καταγωγής του.
Το πρωί, όλα ξεκινούν με έναν espresso. Με χαρμάνι κορυφαίας ποιότητας και με γεύση γεμάτη, από την πρώτη κιόλας γουλιά, παίρνεις το πρωινό boost που θες. Και φυσικά, μπορείς να τον απολάυσεις είτε στο μαγαζί με γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά, υψηλής ποιότητας, είτε τον πάρεις μαζί σου ως take away. Εξάλλου, ο καφές εδώ δεν είναι απλή υπόθεση αλλά καθημερινή τέχνη κι απόλαυση για όσους ξέρουν να εκτιμούν τη λεπτομέρεια.
Καθώς περνά η μέρα, το Caramella αλλάζει ρυθμό, αλλά ποτέ ψυχή. Γίνεται το ιδανικό σημείο για μια δροσερή μπύρα το μεσημέρι, μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο. To βράδυ, η διασκέδαση συνεχίζεται με cocktails και spritz ποτά με την παρέα. Ειδικά αν είσαι φαν των cocktails, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το φοβερό "Apple Martini", την κλασική "Margarita" που αποθεώνεται από τους θαμώνες, την δροσερή και καλοκαιρινή "Paloma", και το εξωτικό "Tropical Mai Tai". Μη βιαστείς να τα πιείς όλα, όμως. Το σέρβις είναι τόσο ευγενικό και η ατμόσφαιρα τόσο φιλική που σε κάνει να θες να έρθεις ξανά κι αύριο.
Αυτό όμως που κάνει το Caramella να ξεχωρίζει είναι η κρητική φιλοξενία που αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια. Στην εξυπηρέτησή του που δεν κρατά τους τυπικούς τρόπους, αλλά έχει μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση κι αυτό οφείλεται στην κουλτούρα ενός ανθρώπου που μεγάλωσε στο νησί της Κρήτης και ξέρει τι σημαίνει να κάνεις τον άλλον να νιώθει “καλεσμένος”, όχι πελάτης.
Αν είσαι τυχερός, θα τον πετύχεις και μέσα στο μαγαζί, να μιλά με κόσμο, να φροντίζει τις λεπτομέρειες, να στήνει σιωπηλά αυτή την εμπειρία, σε έναν χώρο που δεν προσποιείται και δεν στηρίζεται σε trends αλλά στην αυθεντικότητα.
Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 56, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0729 0447
Facebook
Instagram
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.