- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
5 καινούργια καφέ εκτός κέντρου που αξίζει να τσεκάρεις
Για καλό καφέ, φοκάτσιες, cookies και απεριτίβο στα νέα καφέ που έχουν ανοίξει κέντρο-απόκεντρο
Καφές: 5 νέα στέκια
enkel.kaffe
Το όνομα σημαίνει "απλό" στα σουηδικά και το ομώνυμο καφέ βρίσκεται στην καρδιά του Περιστερίου. Η φιλοσοφία του είναι φυσικά βασισμένη στην απλότητα της σκανδιναβικής αισθητικής, με έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο και πολύ λευκό και φυτά που ταιριάζουν με τις πράσινες πινελιές στα τραπέζια και τις κούπες. Πίσω από το κόνσεπτ, βρίσκονται ο Μιχάλης Καραγιάννης - πανελλήνιος πρωταθλητής στο latte art 2016, 2017 και 2018 και δύο φορές δεύτερος στον κόσμο- μαζί με τον αδερφό του Γιώργο. Αυτό σημαίνει οτι ο καπουτσίνο είναι σοβαρή υπόθεση στο enkel, όπου μπορείς να βρείς μια γκάμα γεύσεων από τη Βραζιλία έως την Αιθιοπία της εταιρείας Loud Bean. Πέρα από τον καφέ, σερβίρεται και νόστιμο brunch με όλα τα κλασικά αγαπημένα πιάτα, ομελέτα, κροκ μαντάμ, bagels και άλλα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΑΘηνέζα
Γνωστό και ως "φουρνομπραντσάδικο" καθώς στο μοντέρνο, industrial περιβάλλον του, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου αλλά και εύκολα να υποκύψεις στις ολόφρεσκες, χειροποίητες φοκάτσιες και τσιαπάτες που ζυμώνονται και ψήνονται μπροστά στα μάτια σου -μια και η κουζίνα είναι ανοιχτή. Οι εκδοχές είναι πολλές, αλμυρές και γλυκές, όπως με τσορίθο, λιαστή ντομάτα και τσαλαφούτι, με προσούτο, ρόκα, μπουράτα και πέστο, με γαλοπούλα, μοτσαρέλα και αγιολί και άλλες. Πέρα από φοκάτσιες όμως θα βρεις κι άλλα φουρνιστά όπως cinnamon rollls, διάφορα πιάτα με αυγά ή γλυκά ημέρας κι εκτός από τον ωραίο καφέ, θα βρεις και φρέσκους χυμούς και smoothies. Στο βάθος θα δεις ένα vintage φλίπερ για να παίξεις όσο ετοιμάζεται η παραγγελία σου.
Προφήτη Ηλία 5, Παγκράτι
Coterie&Bro
Ο World Class Greece Bartender of the Year 2023 Χρήστος Κλουβάτος δημιούργησε το Coterie & Bro με τον αδερφό του Θανάση Κλουβάτο, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον καφέ. Οι ποικιλίες της εταιρείας Taf που σερβίρουν, είναι κορυφαίες και καλλιεργούνται κάτω από ιδανικές συνθήκες σε απομακρυσμένες φάρμες της Αιθιοπίας και της Κένυας,του Παναμά. Χάρη σε αυτά τα εξαιρετικά χαρμάνια, ο καφές φτάνει στα επίπεδα μιας μοναδικής εμπειρίας γευσιγνωσίας, την οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει και στο σπίτι του καθώς μπορεί και να τα αγοράσει από το μαγαζί. Σε αντίστοιχα υψηλό επίπεδο και τα cocktails, επιμελημένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο πλούσιος κατάλογος του φαγητού καλύπτει από το πρωινό μέχρι το μεσημεριανό αλλά και το δείπνο, όλα τους φτιάχνονται με σπιτικά προϊόντα και premium υλικά. Συχνά διοργανώνει parties και σπέσιαλ workshops.
Βρυάξιδος 9, Παγκράτι
Quishr
Πρόκειται ενδεχομένως για το μόνο specialty coffeeshop της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Θάνος Κλουβάτος με την ομάδα του δημιούργησαν ένα minimal, φωτεινό χώρο στον οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς signle origin καφέδες της εταιρείας Loud Bean, από φάρμες της Βραζιλίας, της Αφρικής ακόμα και από την 90, μια από τις πιο διάσημες και ακριβές φάρμες του κόσμου στον Παναμά, ενώ συχνά έχουν guest καφέδες από roasteries του εξωτερικού. Ακόμαι και οι μηχανές είναι ψαγμένες, handcrafted από το Σιάτλ των ΗΠΑ, ενώ το χαμηλό brew bar είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείς να συνομιλήσεις εύκολα με τον μπαρίστα για το ταξίδι του καφέ σου, από τον κόκκο στο φλυτζάνι. Παράλληλα θα βρεις φρέσκα κέικς, μπισκότα και γλυκές τάρτες που μπορείς να απολαύσεις και στον προσεγμένο εξωτερικό χώρο.
View this post on Instagram
Perma
Από όσα μαθαίνουμε, τέσσερις παιδικοί φίλοι αποφάσισαν να ανοίξουν το νέο στέκι των νοτίων προαστίων το οποίο σαν "μασκότ" έχει μια πολύ κουλ πάπια που φοράει σκουφί και πίνει και τη οποία θα δεις παντού τυπωμένη στο μαγαζί. Το κίτρινο χρώμα πρωταγωνιστεί σε όλο το χώρο εκτός από το μωσαικό στο δάπεδο. Από που βγαίνει το όνομα όμως; To Perma είναι ακρωνύμιο στην αγγλική γλώσσα για τις λέξεις θετικό συναίσθημα, δέσμευση, σχέσεις, νόημα και επίτευγμα και βασίζεται σε ένα μοντέλο ψυχολογίας που αποσκοπεί στην ευτυχία και στην ευεξία! Και εδώ ο στόχος είναι να φτιάχνει η διάθεση σε όποιον επισκέπτεται τον χώρο για να απολαύσει τον καφέ του, μαζί με φρέσκα buns και μπισκότα με πλούσιες κρέμες και αργότερα κοκτέιλς στο χέρι.
Ελεύθερου Ανθρώπου 40, Άνω Γλυφάδα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.