- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°


11 στέκια για να βγάλεις από πάνω σου την κούραση της ημέρας τρώγοντας νόστιμο φαγητό
Η εποχή του κορωνοϊού, κατάφερε το ακατόρθωτο: να συντονίσει τους ρυθμούς της πείνας μας με την Ευρώπη, να ξεριζώσει από μέσα μας, αθόρυβα και μαγικά, τον νότιο Μεσόγειο, που βγαίνει για δείπνο στις 11 το βράδυ και για ποτό μετά τα μεσάνυχτα. Σαν μέσα από μια ομόφωνη συναίνεση, δίνουμε πλέον ραντεβού για δείπνο στις 8, ενώ η έξοδος μετά το γραφείο έχει κλέψει μαζικά τις καρδιές μας. Όταν βγαίνεις νωρίς, διασκεδάζεις πιο χαλαρά και χωρίς άγχος, κερδίζεις ύπνο, έχεις χρόνο να ξεμεθύσεις πριν πέσεις στο κρεβάτι αλλά και ένα μικρό χρονικό περιθώριο να βάλεις πλυντήριο, να βγάλεις βόλτα το σκύλο, να δεις την αγαπημένη σου σειρά ή να περάσεις μια ηλεκτρική το σαλόνι. Το ζητούμενο, όμως, μιας εξόδου είναι να μην σου κάνουν παρέα τα άδεια τραπέζια αλλά ένα σχετικό τζέρτζελο, μια συντροφικότητα, που είναι και το νόημα του «βγαίνω έξω να ξεσκάσω, να δω και να με δούνε οι συνάνθρωποί μου». Και η ετικέτα «all day» σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να αποβεί κενή νοήματος, καθώς και τα all day δεν είναι όλα τα ίδια. Έχουν κι αυτά τις δικές τους ώρες αιχμής, για τις οποίες, τελικά, αποφασίζει το κοινό. Υπάρχουν, όμως, και τα εστιατόρια που ταιριάζουν γάντι σε αυτή την ωραία στιγμή της ημέρας που λέγεται «έξοδος μετά το γραφείο».
11 εστιατόρια για μετά το γραφείο
Το ζητούμενο είναι η περαντζάδα

Στην πιο καυτή περαντζάδα της γειτονιάς, τα γραφικά τραπεζάκια πλάι στην εκκλησία κρατούν πάντα τη γοητεία τους και οι παλιοί της γειτονιάς έρχονται σταθερά εδώ για το ζουμερό, ονομαστό μπιφτέκι του Νικήτα, με τις αληθινές πατάτες. Και για το κοντοσούβλι, που δεν είναι ακριβώς το ρουστίκ που φαντάζεσαι, αλλά ένα σιγομαγειρεμένο χοιρινό στη λαδόκολλα που λιώνει ζουμερό στο στόμα με τη ντοματούλα και τις πιπεριές του, πασπαλισμένο με κόκκινο πιπέρι. Στα μαγειρευτά, όμως, κρύβεται η αληθινή γοητεία του Νικήτα - αν δοκιμάσεις τη μελωμένη μελιτζάνα με το μοσχαράκι θα ταξιδέψεις πολύ πίσω, στη νοστιμότερη κατσαρόλα της παράδοσης. Φάβα εκ των καλυτέρων, απλή και βελούδινη με το κρεμμυδάκι της, εξαιρετικά ντολμαδάκια, ρεβίθια με πορτοκάλι, μελωμένο, ζουμερό γιουβέτσι και κοκκινιστό και μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι. Ένα από τα ελάχιστα μαγαζιά που τιμούν την έννοια του μουσακά και τον φτιάχνουν σπιτικό, το ίδιο και τα λαζάνια με σπανάκι στο φούρνο. Μαστόρικη κατσαρόλα που με τίποτα δεν περιμένεις να βρεις στην καρδιά της τουριστικής προχειρότητας. Νικήτας, Αγ. Αναργύρων 19, Ψυρρή, 2103252591
Η Λόντζα της γειτονιάς

Σαν πλατεία του χωριού Εξαρχείων, η Λόντζα σε επιστρέφει στην αδελφωμένη ζωή της πλατείας του χωριού, με ένα κεντρικό τραπέζι που χωρά όλο τον κόσμο και όλες τις γνωριμίες, πάνω από ένα πιάτο χυλοπίτες με βούτυρο και τριμμένο τυράκι σε εμαγιέ κατσαρολάκι ή μια μερίδα πατάτες τηγανητές με αβγά. Με χειροποίητα ζυμαρικά από τη Θράκη, βιολογικά αβγά από την Κερκίνη, κάπαρη από τη Σύρο, φέτα από τη Μεσσηνία, κρέας από το εγγύηση κρεοπωλείο του Γιάννη στη γειτονιά, βιολογικά βότανα και ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μαγειρεύουν το φαγητό της γιαγιάς στο χωριό, ψήνουν σπιτικές πίτες στη μασίνα, μοσχαρόσουπα, πατσαβουρόπιτα, παστίτσιο, λεμονάτο με πουρέ και ρυζόγαλο σε μια πέρα ως πέρα ανοιχτή και θηλυκή κουζίνα, που μαγειρεύει κάθε μέρα την εποχικότητα αλλά και τη χαρά του απλού, σπιτικού φαγητού, στην πιο trend κοινωνικοποίηση της γειτονιάς, με ηχητική υπόκρουση Τρίτο Πρόγραμμα. Χ. Τρικούπη 76, 2103612334
Μια Μαιρούλα και μια Κυβέλη πλάι-πλάι


Η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι η περίληψη και το ραντεβού του χωριού Κυψέλη, ένας κύκλος καμωμένος από παγωτό, κοκτέιλ, σουβλάκια, φαγάκι της μαμάς και της μοιρασιάς του μεζέ, παγωτό με γεύση 60’ς και σεράνο του Σκαφίδα, φρέντο και τσίπουρα, στα σκαλάκια, τα κάγκελα και τα πεζούλια, μόλις οι καρέκλες γεμίσουν στην πιο απόλυτη απαρτία από ανάκατες κουβέντες και μουσικές. Εδώ η κίνηση δεν σταματά ποτέ. Ό,τι ώρα και να έρθεις, γύρω σου συνωστίζονται όλες οι ορέξεις και μια ατέλειωτη περαντζάδα. Η πλατεία έχει χώρο για όλες τις φυλές, για τους «τραπεζάτους» και τους αραχτούς γενικώς με μπίρες και τυρογαριδάκια από το περίπτερο, για τους επώνυμους καλλιτέχνες που συνωστίζονται στα τραπεζάκια της Μαιρούλας και τους «θέλω να περάσω απαρατήρητος παρατηρώντας» της Κυβέλης. Έχει φως, έχει και σκοτάδι για τους έρωτες που ακόμη βρίσκονται στο μπουμπούκι τους, έχει για τους άφραγκους, έχει και για τους χίπστερς. Η γεύση της μοιράζεται κυριολεκτικά ανάμεσα στις δυο βασίλισσες Κυβέλη-Μαιρούλα: για το πάνθεον του κλασικού, φασολάκια, μουσακά και γεμιστά στη δεύτερη, ολίγον δημιουργική καθημερινή νοστιμιά στην Κυβέλη, όπως λέμε σουβλάκι κοτόπουλο «χαρακίρι» στη σούβλα, σιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια και μαλακή φέτα και τους ξακουστούς της κολοκυθοκεφτέδες. Νοστιμιές της Μαίρης, Ύδρας 2, πλ. Αγ. Γεωργίου, 210822923/ Κυβέλη, Επτανήσου 17, 2108219406
Στην καρδιά της Ateno

H σύμπραξη αδελφών Λιάκου και Νίκου Καραθάνου δεν θα μπορούσε παρά να βρει τον καλύτερο εαυτό της σε μια πολύβουη πιάτσα, όπως η Αιόλου, με τα τραπεζάκια της στον πεζόδρομο και το εσωτερικό της σε ένα από τα ιστορικά νεοκλασικά της γειτονιάς. Εδώ λοιπόν, σε μια all day κατάσταση, θα καθίσεις για ένα καλό κρασί, ένα ελληνικό σπριτζ με μαστίχα και λεμόνι ή μια ελληνική καλαματιανή βότκα, ένα πλατό με αλλαντικά σπιτικής παραγωγής ή ελληνικά τυριά ή ένα πιάτο με μεζεδάκια που θα επιλέξει ο σεφ, χαζεύοντας την περαντζάδα. Μπορείς, όμως και να βαδίσεις πιο χορταστικά με έναν αναεωμένο Νίκο Καραθάνο, πιο ελληνοκεντρικό από ποτέ και πιο προσγειωμένο δημιουργικά, επίσης από ποτέ. Φάβα, μπριάμ, κεφτεδάκια της γιαγιάς. Σου θυμίζουν μαμά, να υποθέσω. Όμως, τίποτα δεν παραμένει παραδοσιακό άμα περάσει από τα δημιουργικά χέρια του Νίκου. Η παράδοση, καθόλου όπως την ήξερες, σε ένα μαγαζί-πρεσβεία μιας σοφιστικέ ελληνικότητας. Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, 2103223223
Ό,τι θες εσύ Manari μου

Στο μαγαζί που συγκέντρωσε φέτος πάνω του και όλως δικαίως, τα φώτα της δημοσιότητας, η άφτερ γουέρκ ώρα είναι η καλύτερη, αφού μόνον τότε μπορείς να βιώσεις απολαυστικά την κίνηση της πλατείας και τα γεμάτα τραπέζια χωρίς την πίεση που επικρατεί τις ώρες αιχμής - στις οποίες εξάλλου, τραπέζι δεν πρόκειται να βρεις. Ώρα ιδανική για αποφόρτιση με ένα καλό τσίπουρο ή ένα εξαιρετικό ελληνικό κρασί, πριν περάσεις στην πιο εμπνευσμένη κρεατολατρεία, με πιάτα δωρικά, λιτά, γεμάτα τέχνη και βαθιά νοστιμιά. Τέλεια ψημένο συκώτι φιλεταρισμένο, με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό, νεφράκια στη σχάρα, μοσχαρίσια μπιφτεκάκια πάνω σε ροδέλες ντομάτας στη σχάρα, λεπτοκομμένα παϊδάκια και η μακαρονάδα που έγινε σουξέ, ορφανή και βρασμένη σε κρεατένιο ζωμό ή αρνάκι κοκκινιστό με χοντρό σπαγγέτο. Όλα τα σουξέ της παλιάς ταβέρνας, ιδωμένα από την πιο νόστιμη οπτική τους, μέσα από τη φιλοσοφία του Άρη Βεζενέ. πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, 2152153804
Σαΐτα στην καρδιά της Πλάκας

Κεντρικότατη, μέσα στην καρδιά της δημοσιότητας, με τραπεζάκια έξω και φρεσκαρισμένο εσωτερικό, η ιστορική πλακιώτικη ταβέρνα παραμένει ακμαία και νοστιμότατη. Εδώ που το το 1978 ο Μανώλης Ρασούλης γνώρισε τον Νίκο Ξυδάκη, η δεύτερη γενιά συνεχίζει να μαγειρεύει τις ίδιες συνταγές, όπως τις έμαθε από τους γονείς της. Στη Σαΐτα θα έρθεις οπωσδήποτε για τις μελιτζάνες στο φούρνο με τριμμένη φρέσκια φέτα και μαϊντανό στο σερβίρισμα, πιάτο απλό πλην επικό, το οποίο μόνο με τη λέξη γλύκισμα μπορείς να περιγράψεις αλλά και για τον διάσημο μπακαλιάρο τους, με την κρούστα την αλάδωτη, την κρατσανιστή και το λευκό, αφράτο ψάρι εντός της, η οποία φυσικά και γαρνίρεται με την παλιά σκορδαλιά, αυτή με το ψωμάκι. Έχει και άπαιχτους, αρωματικούς και ευμεγέθεις ανάλαφρους λαχανοντολμάδες αλλά και κοκκινιστό και λεμονάτο αρνάκι που όμοιό του, σπανίως έχω δοκιμάσει. Την ποιότητα και το μεράκι της κουζίνας, το αντιλαμβάνεσαι από την «καλημέρα» της σαλάτας. Τα βραστά λαχανικά τους, νομίζεις πως θα σου μιλήσουν. Σωστό βράσιμο, όσο χρειάζεται υπέροχο ελαιόλαδο, νόστιμο λαχανικό. Μαγγιώροι στο τηγάνι, ξέρουν άψογα και αλάδωτα να σου τηγανίσουν το σπαρταριστό ψαράκι της ημέρας, φτιάχνουν και μοναδική τηγανητή πατάτα, κεφτέδες φούρνου και νοσταλγική μακαρονάδα με σάλτσα και τυρί. Κυδαθηναίων 21, Πλάκα, 2103226671
Για χορταστικό, ελληνικό φαγητό στον Αορίτη

Στον Αορίτη θα συναντήσεις πολλούς σαν κι εσένα, αφού η γειτονιά διαθέτει πολλά γραφεία και εταιρίες και το κοινό όλων των μαγαζιών της γειτονιάς είναι πρωτίστως οι φρεσκοσχολασμένοι που αποφορτίζονται με ένα ποτό ή ένα πλούσιο γεύμα. Και αυτή η πλούσια νοστιμιά είναι κυρίως το στίγμα του Αορίτη, που από Κρητικός ξεκίνησε αλλά σταδιακά αγκάλιασε και την υπόλοιπη Ελλάδα στο μενού του. Εδώ θα έρθεις αν σου έχει λείψει το φαγητό της μαμάς, καλομαγειρεμένο και αληθινό, όπως ο υπέροχος μουσακάς στην πιο γενναιόδωρη μερίδα ή ένα από τα πιο νόστιμα κοκκινιστά της πόλης, τρυφερό και ντοματένιο πάνω σε ζουμερό κριθαράκι. Το κουνέλι που κόβεται μπουκιές και τηγανίζεται ολοτράγανο με μια σάλτσα από ξύδι και δεντρολίβανο είναι η πιο πειστική απάντηση σε μια ευρωπαϊκή κοτομπουκιά, ο ανάλαφρος τζιγερσαρμάς πάνω στο σταμναγκάθι, το αρνίσιο συκώτι με κρεμμύδια μέσα σε μια γλυκόξινη σάλτσα με μαρουβά, είναι πιάτα που μαγειρεύουν με μια φρεσκάδα παραπάνω την κρητική και την εγχώρια γεύση γενικότερα, σε ένα τραπέζι γεμάτο Ελλάδα, που κλείνει πανηγυρικά με μια σεράνο. Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 2107255699
Ραντεβού στo Παγκράτι που ‘ναι οι δρόμοι του γεμάτοι

Το μαγαζί που ξεκίνησε την αναγέννηση του Παγκρατίου είναι το πρώτο που σου έρχεται στο νου όταν ψάχνεις για κάτι χαλαρό, προσιτό και ανεπιτήδευτο. Στο Μαύρο Πρόβατο πηγαίναμε -και εξακολουθούμε πάντα να πηγαίνουμε όταν έχουμε τις ανοιχτές μας- για «να δούμε κόσμο», για να «μας δει ο κόσμος», για να δούμε από κοντά γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες και ό,τι σε διάσημο καλλιτεχνικό -αν και τον Τζέρεμι Άιρονς δεν ευτύχησα να τον διασταυρώσω την ημέρα που πέρασε από δω. Πίσω από το γκραν σουξέ, δεν κρύβεται κανένα μυστικό. Μόνο μια φαεινή αλήθεια: όλοι αγαπάμε την ελληνική κουζίνα, αυτή που δεν πολυπαιδεύεται με δημιουργικότητες, όλοι θέλουμε να μοιραστούμε ένα μεζέ με παγωμένη ρακή, όλοι θέλουμε ένα χορταστικό, soul food, καλομαγειρεμένο πιάτο, μια τσουχτή μακαρονάδα με καβουρδισμένη μυζήθρα και από πάνω το αβγουλάκι της, ένα παραδοσιακό χιουνκιάρ, μια τόμαχοκ χοιρινή με τις πατατούλες της, ένα κλέφτικο με τη φέτα και τις πιπεριές του με τηγανητές πατάτες. Και επίσης όλοι αγαπάμε το χαλαρό ραντεβού μετά το γραφείο, για ένα κρασί και μια σαλάτα όταν κάνουμε διατροφή, κι εδώ ξέρουμε ότι θα βρούμε μια χορταστική ελληνική ή μια πρωτότυπη «Δήμητρα» με μπρεζάολα, τραγανά λαχανικά, σύκα και ρόκα. Το επιτυχημένο μαγαζί είναι αυτό που αφήνει το κάθε τραπέζι να επιλέξει το δικό του, χαλαρό σενάριο. Άλλο πεινασμένο πολύ, άλλο να τσιμπήσει κάτι, άλλο να μοιραστεί μεζεδάκια όπως τα λαοφίλητα εδώ κεμπάπ κοτόπουλου πάνω σε πιτούλες, με κρεμμύδι και σος γιαουρτιού και το συκώτι με μπαχαρικά και κρεμμύδι. Το Μαύρο Πρόβατο μας κάνει τη χάρη να χορογραφήσουμε τη μέρα ή τη νύχτα μας με πιάτα που ξέρουμε, εμπιστευόμαστε και από πάντα-και για πάντα-θα λαχταράμε. Αρριανού 33 και Πολεμώνος, 2107223466
Σκιά από «Πλάτανο» και αύρα παλιού καφενέ

Αυτή η γωνία των Ιλισίων, μια μόλις στροφή από τη Μιχαλακοπούλου, έχει το δικό της μικροκλίμα. Αρκεί να περάσεις τυχαία απέξω από τον Πλάτανο για να σε πιάσει μια ραστώνη, ένα «τα παρατάω όλα και το ρίχνω αλύπητα στις ρακές», μια επιτακτική ανάγκη για χασομέρι. Μια τόση δα όαση, πες την και ζούγκλα, ο πλάτανος να αγκαλιάζεται με τη μουριά, η αυλίτσα με τις περικοκλάδες και τις ζαρντινιέρες της γίνεται φωλιά για τα ελεύθερα πουλιά. Αυτή, εξάλλου είναι και η ομορφιά της Αθήνας. Κρυφές γωνιές που δεν το βροντοφωνάζουν, κλεφτές στιγμές αγαλλίασης εκεί που δεν το περιμένεις, λίγες ώρες διακοπών μέσα σε μια εργάσιμη. Αρκεί να βρεις τραπέζι, να χωθείς και να χαθείς μέσα στις φυλλωσιές. Εδώ τηγανίζουν ωραιότατα το μικρό φρέσκο ψαράκι της αγοράς, αθερίνες, γαυράκια, μαρίδα, μπακαλιαράκια αλλά και τον κεφτέ που φτάνει με τη φρέσκια ντοματούλα -λίγοι μαγαζάτορες ξέρουν πόσο καλή παρέα κάνουν αυτά τα δυο- και την τηγανητή πατάτα, τον κολοκυθοκεφτέ και τη συκωταριά. Φτιάχνουν και ωραία ψαράκια στο φούρνο, αχνιστό σχεδόν γαύρο και σαρδέλα με τη ντοματούλα και τη ρίγανή τους αλλά εδώ ο μεζές αγκαλιάζει στεριά και θάλασσα, νόστιμα και ταπεινά. Με ένα λουκάνικο, μια τηγανιά, σαγανάκι, μπεκρή μεζέ και γίγαντες. Χωριάτικη για βούτες και χορταράκια στην εποχή τους. Σεβαστείας 6, Ιλίσια, 2107486386
Για τσίπουρα στης Ήβης

Αντιτουριστική στην καρδιά του τουριστικού Ψυρρή, η Ήβη είναι η κλασική αξία που δεν θα σε απογοητεύσει, μια προσομοίωση παλιού καφενέ με στριμωγμένα τα τραπεζάκια του στο στενό πεζοδρόμιο, γεγονός που σφόδρα βοηθά στο να πιάσεις φιλίες με τα διπλανά τραπεζάκια. Λίγο η ζαλιστική περαντζάδα με το χάζι της, λίγο τα καραφάκια με την άψογα παγωμένη ρακή, λίγο που τα παιδιά έχουν μεγάλο κέφι με τη δουλειά τους και πολύ καλή σχέση με το δωρεάν χαμόγελο, στην Ήβη μπορεί να πας μεσημέρι για μια μπίρα και να φύγεις μεταμεσονύχτια ολοζάλιστος με ρακές. Μεζές ευκρινής και καθαρός και καθόλου τσιγκούνης, όπως οι ψητές πατάτες με τη φλούδα τους, με πράσινες ελίτσες, ντομάτα και αγγούρι, όλα πασπαλισμένα με αρωματική ριγανίτσα. Στην Ήβη έρχεσαι για τον νοστιμότερο ντάκο στην Αθήνα, μερίδα γενναιόδωρη στη μυζήθρα της, με ωραία ντομάτα, ελιές, κάπαρη, πιπερίτσα τουρσί και ρίγανη. Από τα γκραν σουξέ, το συκώτι στη σχάρα, που κόβεται σε υπέρλεπτες φέτες και σερβίρεται ζουμερό με ψιλοκομμένη σε καρεδάκι φρέσκια ντομάτα με πιπερίτσα. Ανάλογα με την ημέρα, στη σχάρα θα πέσει φρέσκος κολιός που σερβίρεται με ωραίο ελαιόλαδο, θράψαλο. Εξαίρετο τηγανητό σουτζούκι και λουκάνικο, φάβα, στραπατσάδα και η μαγεία του φρεσκοτηγανισμένου αυγού με στάκα και βούτες με φρέσκο ψωμάκι. Πάνω από 12-15 ευρώ, δεν θα σου στοιχίσει η χαρά, για έναν λογαριασμό που συνοδεύεται στο τέλος από μια νοσταλγική τσάρλεστον καραμέλα-ζελεδάκι. Ήβης 10, Ψυρρή, 210 3232554
Με hipster-fun διάθεση

Οι 7 Μάρτυρες λένε ότι είναι wine bar αλλά στην ουσία, είναι η πλατεία του χωριού Νέος Κόσμος, με ένα πεζοδρόμιο ασφυκτικά γεμάτο κάθε μέρα και κάθε ώρα. Εδώ, η μάζωξη μετά το γραφείο είναι κάτι σαν must, σαν ένα μαγικό ραντεβού που κλείνεται από όλες τις γειτονιές της Αθήνας χωρίς καν συνεννόηση. Ωραίοι και τρέντι από 25 ως 40, δημιουργούν τον πιο ωραίο πανικό στο πεζοδρόμιο με ένα ποτό στο χέρι, σε ένα πάρτι που ξεκινά από το απόγευμα. Ο πιο χιπστεροκαφενές της πόλης, πίσω από το κρασί κρύβει πολλά καραφάκια με τσίπουρο, ενώ ο Βολιώτης σεφ Σεραφείμ Αθανασίου, σερβίρει σε πιατάκια του νεο-μεζέ, την άποψη ενός νέου μάγειρα για το βολιώτικο τσιπουράδικο. Μεζές αυτόκλητος μαζί με το τσίπουρο, καψαλισμένο κουνουπίδι και πιπεριά, crudo λαβράκι με εσπεριδοειδή και sriracha σος, χτένι με κουμ κουάτ, σουπιές με χόρτα, γλώσσα με κάπαρη και λαδολέμονο, καραβίδα ψητή, στο τραπέζι έρχεται μια ομορφιά ασιατική που σου αφήνει στο στόμα ατόφια τη γεύση της πιο παλιάς, αυθεντικής, βολιώτικης εμπειρίας. Μεναίχμου 3Β, Νέος Κόσμος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.