Το εστιατόριο είναι μικρό και κουκλίστικο. Έχει απλά τραπέζια ξύλινα, πιατάκια-καδράκια στους τοίχους και μια στρατιά λευκών μπουλ φωτιστικών στην οροφή να το φωτίζουν. Επειδή είναι Χριστούγεννα τα κορίτσια στολίζουν το μαγαζί με γιρλάντες, κόκκινα φωτάκια, αγγελάκια και αλεξανδρινούς. Τα κορίτσια είναι η αφράτη, ροζ, γυναίκα-πίνακας του Ρούμπενς , Ταλίτα και η σοβαρή Ναόμι, ένας σεφ με τα όλα του, 21 ετών. Κόρες κι οι δύο του Vincenzo Sigillo και της Ντίας – των ανθρώπων που άφησαν το σημάδι τους στην ιταλική γεύση της Αθήνας. Θα τους θυμηθείς αν σου αραδιάσουν τα μαγαζιά τους που έχεις κι εσύ επισκεφτεί: Dolce Vita στη Μύκονο και στην Αθήνα, Yves Klein Blue πάλι στη Μύκονο, Il Parmigiano στη Μύκονο, στη Φιλοθέη, τη Γλυφάδα, το Κολωνάκι.
Τα κορίτσια έχουν κληρονομήσει το χέρι του Vincenzo στη μαγειρική, το τσαγανό και το χαμόγελο της μάνας τους σε όλα τα υπόλοιπα. Και τώρα γράφουν τις δικές τους σελίδες ζωής, με πρώτο σταθμό το Peccati di Gola, ελληνικά «οι αμαρτίες της γεύσης». Ξεκινάμε μέσα σε φιλιά, αγκαλιές και «καλορίζικα» το τσιμπολόι. Λαχταριστά μπαστουνάκια ψωμιού από ζύμη πίτσας. Είναι ζεστά, μυρίζουν δεντρολίβανο, τα βουτάμε στη σαλτσούλα της ψητής μελιτζάνας με ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό, τα τυλίγουμε στο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τη ρόκα και την παρμεζάνα, τα τρώμε σκέτα, είναι κι έτσι υπέροχα. Περνάμε σε ριζότο με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί, πρώτη φορά τρώω σπαράγγια τόσο τραγανά. Πίνουμε κρασί λευκό, τα κορίτσια θέλουν μόνο ιταλικές ετικέτες, φέρνουν μόνο τις καλύτερες, σε πολύ καλές τιμές. Μας σερβίρουν παπαρδέλες με γαρίδες, μαύρη τρούφα και κρέμα γάλακτος, πιάτο με άρωμα και πλούσια γεύση, γελάμε, δεν μένει ίχνος. Κλείνουμε με πίτσα Diavola με σαλάμι καυτερό, μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας φρέσκιας, ανοίγουμε κι άλλο κρασί.
Αμαρτάνω συνέχεια και μ’ αρέσει πολύ, έχει προστεθεί και η υπόλοιπη δύναμη του Peccati, το εστιατόριο είναι πολυεθνικό, ο γλύκας ξανθός Μιχάλης είναι Πολωνός και συνεσταλμένος, ο Μαρσέλ Ιταλοαλβανός φοβερός πιτσαδόρος εκπαιδευμένος από τον πεθερό του Vincenzo, η Βάσω μια μελαχρινή από τη Λαμία πιο Ιταλίδα στο ταμπεραμέντο κι από τις άλλες δύο, τις… αυθεντικές. Έχουν σχέδια, είναι σχεδόν όλοι κάτω από τα 25, θέλουν τα καλύτερα, κυνηγάνε τις τιμές, τις θέλουν πολύ χαμηλές. Έχουν όντως τσαγανό – γεια σου, Ντιάκι –, έχουν φτιάξει ατμόσφαιρα και σε περιμένουν. Θα φας, θα πιεις αυθεντικά ιταλικά, η Ναόμι την ψάχνει συνέχεια, και στα δύσκολα θυμάται πώς το έκανε ο μπαμπάς. Μας κερνάνε γλυκά, τιραμισού καταπληκτικό, και τέλος μια βόμβα αμαρτίας, πίτσα φάκελος, ζεστή, μοσχομυριστή, γεμιστή με λιωμένη σοκολάτα και ζάχαρη άχνη από πάνω, οk, πώς το λένε αυτό; Άμα δεν μπορείς να αντισταθείς στην αμαρτία, υπόκυψε κι απόλαυσέ το.
Peccati di Gola, Κύπρου 50, Γλυφάδα, 210 8981.511. Ανοιχτό κάθε μέρα 13.00 έως 1.00, μετά τις γιορτές κλειστό Κυριακή βράδυ - Δευτέρα, 17-22/άτομο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.