- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας καλεί σε Κυριακάτικο brunch στο Athénée… α λα ιταλικά
Με την εμπειρία και τη φαντασία του, απογειώνει την έννοια του brunch, κάνοντάς το όχι μόνο γεύμα, αλλά μια γιορτή
Dolce vita, Dolce brunch: Κυριακάτικα brunch στο Athénée με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου. Δίνουμε το γευστικό ραντεβού μας στις 13/10, 20/10, 3/11
Το κυριακάτικο brunch έχει γίνει μια αγαπημένη συνήθεια για πολλούς, προσφέροντας την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ένα χαλαρό πρωινό με φίλους και οικογένεια. Όταν αυτό το brunch προσφέρεται από τον εθνικό μας chef patisseur, Στέλιο Παρλιάρο, σε ένα θρυλικό γωνιακό μαγαζί του κέντρου της Αθήνας, το Athénée, η εμπειρία αυτή αποκτά μια νέα διάσταση. Οι τρεις Κυριακές (13/10,20/10,3/11) με θέμα τα ιταλικά γλυκά υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στην καρδιά της Ιταλίας, προσφέροντας όχι μόνο γεύσεις αλλά και την κουλτούρα του dolce far niente, τη φιλοσοφία της απόλαυσης της ζωής και της χαλάρωσης.
Η ιταλική γαστρονομία είναι γνωστή για την αριστοτεχνία της στη ζαχαροπλαστική, με γλυκά που προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα και ξυπνούν αναμνήσεις. Οι δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου, με την τεχνική του, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα των υλικών, μετατρέπουν τα γλυκά του σε αληθινά έργα τέχνης, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία που ξεπερνά την απλή κατανάλωση και γίνεται ένα γαστρονομικό ταξίδι.
Παράλληλα, η γαστρονομική προσέγγιση του βραβευμένου chef Νίκου Σκλήρα, που επιμελείται τα νέα πιάτα brunch και lunch του Athénée, συμπληρώνει τέλεια αυτή την εμπειρία. Οι καινοτόμες γεύσεις του, συνδυασμένες με εξαιρετική πρώτη ύλη, δημιουργούν πιάτα που εκπλήσσουν.
Κάθε μπουκιά αυτού του πολύ διαφορετικού brunch είναι μια υπόσχεση χαράς και απόλαυσης, που μας υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι ωραία όταν την ζούμε με ένταση και γεύση. Με αυτές λοιπόν τις τρεις Κυριακές, ο Στέλιος Παρλιάρος μας καλεί να ανακαλύψουμε τον κόσμο των ιταλικών γλυκών, ζωντανεύοντας την κουλτούρα και την ατμόσφαιρα της γαστρονομίας που έχει σημαδέψει όχι μόνο την Ιταλία, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Φύγαμε για dolce vita, dolce brunch!
Infos
Athénée
Βουκουρεστίου 9, Αθήνα 106 71
Κυριακή 13/10, 20/10, 3/11
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα εστιατόρια και τα καλλυντικά μέχρι το κρασί και το εναλλακτικό κρέας, ο βιγκανισμός εξελίσσεται σε μια νέα πολιτισμική και οικονομική δύναμη
Η βάση είναι ξεκάθαρη: 100% φρέσκος ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς, αφράτα buns, σπιτικές σος, πατάτες κομμένες στο χέρι. Αλλά αυτό που μένει είναι η λεπτομέρεια.
Εδώ και 50 χρόνια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης
Ένα ψαράκι τόσο δα, που είναι όμως ελληνικότατο, ντόπιο, σχετικά οικονομικό, πολύ τσαχπίνικο και με τρομερή διατροφική αξία
Και όχι, το λεμόνι δεν ψήνει το ωμό ψάρι και δεν σκοτώνει τα βακτήρια στα όστρακα
Από επικό gelato μέχρι artisanal προφιτερόλ και τα τουλουμπάκια που έγιναν viral
Ένα γλυκό με έντονη... γλυκύτητα, τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά
Τα πάντα εδώ είναι ολόφρεσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριό τους, με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και τέχνη
Από το 2023 έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση
Η artisanal φιλοσοφία του Overoll αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια
Τα κλασικά κι αγαπημένα και οι τρεις νέοι κωδικοί που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
Σταθερό σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι ένα καλό γλυκό δεν είναι απλώς επιδόρπιο αλλά μνήμη
Στα Άνω Πετράλωνα, το Αρµενοβίλ - γλυκά της Θεσσαλονίκης, είναι σηµείο αναφοράς
Στα Zuccherino το gelato δεν είναι απλώς γλυκό, είναι καλοκαιρινή εμπειρία πόλης
Η οικογενειακή επιχείρηση από τον Βόλο που σκέφτηκε να φτιάξει ένα παγωτό τόσο-όσο!
Έχεις δοκιμάσει παγωτό... Matcha Latte;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.