- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ακταίον: Το στέκι των γλυκατζήδων στη Νάξο σερβίρει απολαυστικό brunch
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Λεπτές και μοναδικές γεύσεις, γαλλικό φινίρισμα και γλυκά που διαφέρουν είναι τα χαρακτηριστικά των ζαχαροπλαστείων Ακταίον στη Νάξο
Το όνομα Ακταίον στη Νάξο έχει μακρά ιστορία από την εποχή που ήταν παραδοσιακό καφενείο μέχρι σήμερα που είναι το πιο φημισμένο γλυκοπωλείο του νησιού. Όταν πας, να ρωτήσεις τους ανθρώπους του να σου αφηγηθούν. Εκεί θα ανακαλύψεις τα εξαιρετικά macaron τα οποία είναι βραβευμένα από τη γαλλική πρεσβεία. Θα τα βρεις σε ευφάνταστους συνδυασμούς ελληνικών κυρίως γεύσεων, όπως είναι αυτό με ελαιόλαδο, βασιλικό και περγαμόντο, με το οποίο ο pastry chef, Σταμάτης Ξενάκης, κατέκτησε τη 2η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Le meilleur Macaron Grec! Οπωσδήποτε θα δοκιμάσεις όμως και τις κρέμες πατισερί. Ξεχωρίζουν για την ποιότητα της πρώτης ύλης, όπως και όλα άλλωστε στο Ακταίον, για την υφή και τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις. Η φετινή must try στην κατηγορία είναι η Yuzu με την ομώνυμη ποικιλία σοκολάτας valrhona πάνω σε τραγανή βάση μπισκότου – δροσιστική και αδιαπραγμάτευτα πεντανόστιμη.
Το Ακταίον το βρίσκεις σε δύο σημεία, στο λιμάνι και στον περιφερειακό. Η διαφορά τους είναι ότι στο πρώτο θα απολαύσεις εκτός από τα υπέροχα γλυκά και φανταστικό brunch. Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς. Έχε υπόψη ότι το ψωμί είναι δικής τους παραγωγής, το ίδιο και οι πεντανόστιμες σος. Θα συνοδεύσεις με δροσερά cocktails.
Extra info: Στο Ακταίον του περιφερειακού να πας πριν φύγεις από το νησί για να πάρεις μαζί σου καλούδια για την πόλη!
INFO
Χώρα Νάξου, 2285026111 / Περιφερειακός Χώρας Νάξου, 2285025112
www.aktaion.gr
Facebook Aktaion Naxos
Instagram aktaionaxos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.