- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τρία πράγματα που ξέρουμε για το χαρτοπαίγνιο των γιορτών: κρατάει ώρες, σηκώνει πολύ ποτό, τα χέρια μας είναι απασχολημένα. Άρα λοιπόν όταν διοργανώνουμε ένα σουαρέ για χαρτιά πρέπει να έχουμε υπόψη πως οι φίλοι μας τόσες ώρες θα πεινάσουν, το ποτό ανοίγει την όρεξη, δεν έχουμε χώρο και διαθέσιμα χέρια για μαχαιροπίρουνα. Τι κάνουμε; Ιδού μερικές ιδέες για εύκολο και πεντανόστιμο finger food, ειδικά διαμορφωμένο για τις βραδιές τσόχας!
Η βάση για τα συνοδευτικά μεζεδάκια που θα προσφέρετε είναι ότι θα μπορούν να τα τσιμπήσουν οι καλεσμένοι- συμπαίκτες με το χέρι (χωρίς όμως να το λερώσουν) και ότι μπορούν να διατηρηθούν για να φαγωθούν σχετικά κρύα.
• Κλασικά κριτσίνια σίτου με τυλιγμένη φετούλα από φρεσκοκομμένο προσούτο.
• Κριτσίνια ολικής άλεσης με ηλιόσπορο, τυλιγμένα με σαλάμι αέρος
• Φρέσκα σπαράγκια με τυλιγμένο χοιρομέρι ή μοταρδέλα πικάντικη με πιπεράκι (μια προσοχή στην τιμή στα σπαράγγια για να μην σας πέσουν τα αυτιά στο ταμείο- είναι ακριβούτσικα)

• Ξυλάκια (sticks) με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε soya sauce, τοματίνια και φρούτο βανίλια. Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος, με ελάχιστο λάδι το στήθος κοτόπουλο (αφού το έχετε μαρινάρει σε soya sause τουλάχιστον για 3-4 ώρες) ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια αφού πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές ρίχνετε το μείγμα της μαρινάδας προσθέτοντας αν χρειαστεί ένα φλιτζανάκι βραστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και μόλις σωθούν τα υγρά τελείως, ρίχνετε από πάνω το σουσάμι. Μόλις κρυώσει λίγο κόβετε το κρέας στο μέγεθος που θέλετε, το περνάτε απ’ τα ξυλάκια και στη συνέχεια περνάτε ένα κομματάκι από τη βανίλια και ένα τοματίνι.
• Ξυλάκια (sticks) με ελιές με αμύγδαλο και κυβάκια παλαιωμένης παρμεζάνας.
• Ξυλάκια με τοματίνι και μοτσαρέλα βουτηγμένα στο πέστο βασιλικού.
• Γλυφιτζουράκι (καλαμάκι) με κολοκυθοκεφτεδάκι. Ο κολοκυθοκεφτές μπορεί να ψηθεί και στο grill, ώστε να αποφύγετε το τηγανιτό λάδι. Επίσης, αν πριν τους σερβίρετε βουτήξετε τις ακρούλες τους σε γιαούρτι, θα δώσετε μια νότα δροσιάς.
• Γλυφιτζουράκι (καλαμάκι) με μπιφτεκάκι από μοσχαρίσιο κιμά, κυβάκι από ξινόμιλο και κυβάκι από παντζάρι βουτηγμένο στο γιαούρτι. Παρασκευάζετε τα μπιφτέκια σας με τον τρόπο που τα κάνετε συνήθως αλλά στο μέγεθος μιας μικρής μπαλίτσας ώστε να χωράνε στο καλαμάκι. Στη συνέχεια περνάτε ένα κυβάκι ξινόμηλο και ένα από βρασμένο παντζάρι, το οποίο έχετε ανακατέψει πρώτα σε μπολ με λίγο ξύδι απλό, σκόρδο, στραγγιστό γιαούρτι και λίγη μαγιονέζα (η μαγιονέζα θα δέσει το μείγμα ώστε να μην είναι ρευστό και στάξει).
• Γλυκά sticks με μήλο μέλι και κανέλα ή διάφορα ψητά ή ποσέ φρούτα, όπως αχλάδι και κυδώνι.

* Αν ακόμη κι αυτά, τα «εύκολα», σου φαίνονται βουνό, ή δεν προλαβαίνεις ούτε να ψωνίσεις, η Aria Fine Catering είναι η χρυσή λύση. Μπορούν να σου φτιάξουν τα πάντα και τώρα τις γιορτές λανσάρουν τα Celebration Boxes που έχουν μέσα σκεύη (ωραία) μιας χρήσεως και γεύσεις εξαιρετικές και εορταστικές (από finger food μέχρι και ολόκληρη γαλοπούλα) σε τιμές που δεν σκοτώνουν… www.aria.gr, 210 9656388
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.