- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Hive₂O: φουτουριστικό ντεκόρ και fine drinking στο νέο στέκι της Θεσσαλονίκης
Το πρώην μπαρ της αγοράς Μοδιάνο επέστρεψε με νέα ταυτότητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Στο Hive₂O, το νέο μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για εξαιρετικά cocktails
Όταν άνοιξε η αγορά Μοδιάνο τον περασμένο χρόνο όλη η Θεσσαλονίκη έσπευσε να την επισκεφθεί. Ήταν ένας χώρος ιδανικός, με συγκεντρωμένα τα πάντα: μπαρ, καφέ, εστιατόρια, φούρνους, street food, delicatessen, όλα τους αναδείκνυαν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης. Μέσα σε αυτά ήταν και το Hive₂O, το bar που άνοιξε από το team του «Γορίλα», του ξακουστού spot της Βαλαωρίτου. Κάποια στιγμή όμως το Hive₂O έφυγε από τη στέγη του Μοδιάνο και η απουσία στο φανατικό κοινό του υπήρξε κάτι παραπάνω από αισθητή. Τώρα, όμως, ξανάνοιξε δυναμικά, με ανανεωμένη τοποθεσία και χαρακτήρα.
Μπαίνω στην καινούργια τοποθεσία του Hive₂O στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το στιλ φουτουριστικό -θυμίζει πολύ το μπαρ από την ταινία Blade Runner-, με καθρέφτες παντού και ψυχρό φωτισμό. Οι bartenders, ταχύτατοι κι εξυπηρετικοί, από τους καλύτερους της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα πίσω από την μπάρα, εξάλλου, είναι η ίδια με εκείνη του «Γορίλα», μπαρ-προορισμός για τους «λόκαλ» της Θεσσαλονίκης, συνυφασμένο με τα τέλεια cocktails, την εξαιρετική φιλοξενία και τη σούπερ cool αύρα. Στο Γορίλα, να πω εδώ, έχω πιει κάποια από τα καλύτερα (ασυναγώνιστο Bloody Mary), οπότε ήμουν σίγουρη πως και εδώ τα ποτά θα είναι φοβερά.
Μαθαίνω πως το όνομα του Hive₂O, όπως και η φιλοσοφία του, είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι της μέλισσας, η οποία μπορεί να φτάσει 7χλμ μακριά από την κυψέλη της για να συλλέξει νέκταρ απαραίτητο για την επιβίωσή της. Αντίστοιχα και η ομάδα του Hive λειτουργεί σαν «ανθρώπινη μέλισσα» (παρομοίωση που βρίσκω πολύ χαριτωμένη): ταξιδεύει πάνω από 7χλμ έξω από το κέντρο της πόλης για να βρει τα πιο φρέσκα (και σαφώς πιο νόστιμα) υλικά που θα πρωταγωνιστήσουν στις παρασκευές των cocktail τους.
Τα signature ποτά είναι μόλις έξι αλλά όλα τους νόστιμα και φινετσάτα, επιδιώκουν να εντάξουν σύγχρονες τεχνικές, premium αποστάγματα και παρασκευές που οι bartenders φτιάχνουν στο εργαστήριό τους. Προσωπικά, αγαπημένο μου έγινε το «Umami», ισορροπημένο και ντελικάτο, με gin Tanqueray 10, τσίπουρο O/purist, κατσικίσιο βούτυρο και cordial αγγουριού. Υπάρχουν και το «Old Fashioned», αρωματικό και γλυκό, μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, με Gluhwein και μπαχαρικά, το «Highball» με Campari, παντζάρι, cocchi Americano (αρωματισμένο απεριτίφ με βάση το κρασί) και λευκή σοκολάτα, το «In Honor Of» με βότκα Ketel One, καραμελωμένο μήλο, γκρέιπφρουτ και μέλι, ή το «Sweet & Sour» με λευκό ρούμι Pampero και αρώματα cheesecake. Ανάμεσα στα signature cocktails είναι και τα aperitivo, που σερβίρονται μέχρι τις 20:00. Προτείνω το «Mediterranean Garden» με μαστίχα Σκίνος, σόδα βασιλικού και cocchi americano και το «Florence Spritz» με Campari, βατόμουρο και ανθρακούχο ροζέ.
Το Hive₂O είναι ανοιχτό από το πρωί, σερβίροντας ωραίο καφέ και προσεγμένο brunch τα πρωινά, ενώ από το μεσημέρι βρίσκεις finger food, σαλάτες και rice bowls. Για παράδειγμα, στον κατάλογο θα ανακαλύψεις μπρουσκέτες με καβουροσαλάτα και μαραθόριζα, κροκέτες με προσούτο Πάρμας, γραβιέρα και μαγιονέζα ντομάτας ή ένα rice bowl με μοσχαρίσιο ραγού και μανιτάρια.
Η αναγέννηση του Hive₂O ήταν αυτό που χρειαζόμασταν στη Θεσσαλονίκη. Μία φρέσκια προσθήκη στο κέντρο, πιο ραφινάτο από τα μπαρ της παραδίπλα Βαλαωρίτου, φιλόξενο όσο και η πόλη του.
Παύλου Μελά 26, Θεσσαλονίκη, καθημερινά 8:00-2:00 (Σαββατοκύριακα 9:00-2:00)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον όμορφο και λιθόκτιστο ξενώνα έφαγα τις πιο νόστιμες πίτες
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του καστανού ρυζιού, σου έχω καλά νέα
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Με μαχλέπι, μαστίχα και εκλεκτό βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται με επιμονή και ψήνεται μέχρι να γεμίσει η γειτονιά με εκείνο το ακαταμάχητο άρωμα.
Χειροποίητα sandwiches με τσιαπάτα, βουτυράτα κρουασάν, specialty καφές και μια limited πασχαλινή προσθήκη που φέρνει στο τραπέζι τα αρώματα των ημερών.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί είναι ελληνικής προέλευσης και οι ιδανικοί πρωταγωνιστές για τα γλυκά των ημερών αλλά και των πλούσιων φαγητών σας
Φέρνουν την άνοιξη στο μενού, χωρίς να χάνουν το γνώριμο Friday attitude
Εδώ το Πάσχα σημαίνει οικογένεια. Σημαίνει μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για ουσιαστική επαφή
Φρέσκα αρτοσκευάσματα, προσεγμένα σάντουιτς και πασχαλινές γεύσεις που κάνουν κάθε στάση στην Παλιά Πόλη να αξίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.