- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Hive₂O: φουτουριστικό ντεκόρ και fine drinking στο νέο στέκι της Θεσσαλονίκης
Το πρώην μπαρ της αγοράς Μοδιάνο επέστρεψε με νέα ταυτότητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
![Δημήτρα Μέττου Δημήτρα Μέττου](/images/120x120/3/jpg/files/2023-12-08/dim.jpg)
![Hive₂O Hive₂O](/images/1074x600/jpg/files/2024-02-09/dsc_0473.jpg)
Στο Hive₂O, το νέο μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για εξαιρετικά cocktails
Όταν άνοιξε η αγορά Μοδιάνο τον περασμένο χρόνο όλη η Θεσσαλονίκη έσπευσε να την επισκεφθεί. Ήταν ένας χώρος ιδανικός, με συγκεντρωμένα τα πάντα: μπαρ, καφέ, εστιατόρια, φούρνους, street food, delicatessen, όλα τους αναδείκνυαν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης. Μέσα σε αυτά ήταν και το Hive₂O, το bar που άνοιξε από το team του «Γορίλα», του ξακουστού spot της Βαλαωρίτου. Κάποια στιγμή όμως το Hive₂O έφυγε από τη στέγη του Μοδιάνο και η απουσία στο φανατικό κοινό του υπήρξε κάτι παραπάνω από αισθητή. Τώρα, όμως, ξανάνοιξε δυναμικά, με ανανεωμένη τοποθεσία και χαρακτήρα.
![Hive₂O Hive₂O](/images/w734/jpg/files/2024-02-09/hive2o_august_0046.jpg)
Μπαίνω στην καινούργια τοποθεσία του Hive₂O στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το στιλ φουτουριστικό -θυμίζει πολύ το μπαρ από την ταινία Blade Runner-, με καθρέφτες παντού και ψυχρό φωτισμό. Οι bartenders, ταχύτατοι κι εξυπηρετικοί, από τους καλύτερους της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα πίσω από την μπάρα, εξάλλου, είναι η ίδια με εκείνη του «Γορίλα», μπαρ-προορισμός για τους «λόκαλ» της Θεσσαλονίκης, συνυφασμένο με τα τέλεια cocktails, την εξαιρετική φιλοξενία και τη σούπερ cool αύρα. Στο Γορίλα, να πω εδώ, έχω πιει κάποια από τα καλύτερα (ασυναγώνιστο Bloody Mary), οπότε ήμουν σίγουρη πως και εδώ τα ποτά θα είναι φοβερά.
![Hive₂O Hive₂O](/images/w734/jpg/files/2024-02-09/img_1067.jpg)
Μαθαίνω πως το όνομα του Hive₂O, όπως και η φιλοσοφία του, είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι της μέλισσας, η οποία μπορεί να φτάσει 7χλμ μακριά από την κυψέλη της για να συλλέξει νέκταρ απαραίτητο για την επιβίωσή της. Αντίστοιχα και η ομάδα του Hive λειτουργεί σαν «ανθρώπινη μέλισσα» (παρομοίωση που βρίσκω πολύ χαριτωμένη): ταξιδεύει πάνω από 7χλμ έξω από το κέντρο της πόλης για να βρει τα πιο φρέσκα (και σαφώς πιο νόστιμα) υλικά που θα πρωταγωνιστήσουν στις παρασκευές των cocktail τους.
![Hive₂O Hive₂O](/images/w734/jpg/files/2024-02-09/hive2o_august_0110.jpg)
Τα signature ποτά είναι μόλις έξι αλλά όλα τους νόστιμα και φινετσάτα, επιδιώκουν να εντάξουν σύγχρονες τεχνικές, premium αποστάγματα και παρασκευές που οι bartenders φτιάχνουν στο εργαστήριό τους. Προσωπικά, αγαπημένο μου έγινε το «Umami», ισορροπημένο και ντελικάτο, με gin Tanqueray 10, τσίπουρο O/purist, κατσικίσιο βούτυρο και cordial αγγουριού. Υπάρχουν και το «Old Fashioned», αρωματικό και γλυκό, μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, με Gluhwein και μπαχαρικά, το «Highball» με Campari, παντζάρι, cocchi Americano (αρωματισμένο απεριτίφ με βάση το κρασί) και λευκή σοκολάτα, το «In Honor Of» με βότκα Ketel One, καραμελωμένο μήλο, γκρέιπφρουτ και μέλι, ή το «Sweet & Sour» με λευκό ρούμι Pampero και αρώματα cheesecake. Ανάμεσα στα signature cocktails είναι και τα aperitivo, που σερβίρονται μέχρι τις 20:00. Προτείνω το «Mediterranean Garden» με μαστίχα Σκίνος, σόδα βασιλικού και cocchi americano και το «Florence Spritz» με Campari, βατόμουρο και ανθρακούχο ροζέ.
![Hive₂O Hive₂O](/images/w734/jpg/files/2024-02-09/img_1054.jpg)
Το Hive₂O είναι ανοιχτό από το πρωί, σερβίροντας ωραίο καφέ και προσεγμένο brunch τα πρωινά, ενώ από το μεσημέρι βρίσκεις finger food, σαλάτες και rice bowls. Για παράδειγμα, στον κατάλογο θα ανακαλύψεις μπρουσκέτες με καβουροσαλάτα και μαραθόριζα, κροκέτες με προσούτο Πάρμας, γραβιέρα και μαγιονέζα ντομάτας ή ένα rice bowl με μοσχαρίσιο ραγού και μανιτάρια.
Η αναγέννηση του Hive₂O ήταν αυτό που χρειαζόμασταν στη Θεσσαλονίκη. Μία φρέσκια προσθήκη στο κέντρο, πιο ραφινάτο από τα μπαρ της παραδίπλα Βαλαωρίτου, φιλόξενο όσο και η πόλη του.
Παύλου Μελά 26, Θεσσαλονίκη, καθημερινά 8:00-2:00 (Σαββατοκύριακα 9:00-2:00)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.