- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έπιασαν τα κρύα, καιρός τους ήταν, και τι καλύτερο από ένα ζεστό ποτάκι για να κλείσεις τη μέρα σου ή να ξεκινήσεις τη νύχτα σου και σε κάθε περίπτωση να ζεστάνεις το κοκαλάκι σου;
Ακολουθούν τα πιο μυρωδάτα, πικάντικα, εύγευστα και ενίοτε δυνατά ποτά του χειμώνα!
Glögg

Εδώ μιλούν οι Σκανδιναβοί με εγγυημένη συνταγή και μεγάλη εμπειρία στο ψύχος. Το «γκλόγκ» κατάγεται, στην κλασική του εκδοχή, από τη Νορβηγία. Συνδυάζει σε καθεστώς βράσης το ξηρό κόκκινο κρασί με βότκα (το συναντάμε συχνά και με ρούμι) και μπαχαρικά, σταφίδες, αποξηραμένο πορτοκάλι, ξηρά σύκα και μέλι. Θα το βρείτε κάπως έτσι στα γνωστά κοκτεϊλάδικα του κέντρου της Αθήνας.
Hendrick’s Hot Gin Punch

Το τζιν ζεστό δε συνηθίζεται αλλά εδώ έχουμε punch που αποτελείται από το premium Hendrick’s Gin, ζεσταμένο ημίγλυκο κόκκινο κρασί, διάφορα φρέσκα και αποξηραμένα κόκκινα φρούτα όπως μούρα και cranberries και κανελλογαρίφαλλο. Επειδή είναι γλυκόπιοτο και όπως είθισται με τα punch ούτε που καταλαβαίνεις πότε ξαναγέμισε το ποτήρι σου (refill στο refill) το χτύπημα έρχεται άμεσα και κατακέφαλα!
Autumn Wassail ή αλλιώς Φθινοπωρινό γλέντι

Στις βόρειες χώρες ξεκινούν να πίνουν ζεστά ποτά από τον Οκτώβρη (όταν εμείς οι μεσογειακοί απολαμβάνουμε ακόμα τις τεκιλένιες παγωμένες και αλατισμένες «Μαργαρίτες» μας) εξ ου και το «φθινοπωρινό». Το συγκεκριμένο ποτό περιλαμβάνει φέτες μήλου, χυμό από μήλο και ρόδι, κονιάκ και λίγο ρούμι. Πίνεται ζεστό και σερβίρεται συχνά συνοδευόμενο από τάρτες και muffin (Κόλαση ή Παράδεισος; Παρ’ το όπως θες).
Hot Toddy ή Whiskey Skin

Απλά τα πράγματα! Βραστό νερό, ζάχαρη, λεμόνι και ουίσκι. Αναλόγως με το που θα το πιεις, θα το βρεις είτε με scotch είτε με bourbon. Είναι ένα από τα πιο φημισμένα και παλιά ζεστά ποτά και στα μέρη της γκάιντας και του κίλτ κυκλοφορεί σε πολλές ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Στα δικά μας κατατόπια, μπορείς να το ζητήσεις από οποιονδήποτε –ευδιάθετο- μπάρμαν (δεν είναι πυρηνική φυσική).
Glühwein ή Κρασί της Χαράς

Το έχεις πάρει μυρωδιά σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη έχεις βρεθεί κατά τη χειμερινή περίοδο. Σε υπαίθριες αγορές και παζάρια, σε μπαράκια και καλά εστιατόρια το «Γκλου(χ)βάιν» έχει με τη σειρά του κερδίσει τα τελευταία χρόνια και τους Έλληνες. Μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι ακολουθώντας τη γερμανική συνταγή βάζοντας: κόκκινο ξηρό κρασί (βρασμένο), πορτοκάλι, φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά αν είσαι λάτρης του πικάντικου), λίγη μαύρη ζάχαρη, μια κούπα brandy, αστερίες γλυκάνισου, ολόκληρα ξυλάκια κανέλας και (προαιρετικά) Kirsh και…οίνος ευφραίνει καρδίαν στα σίγουρα!
Ρακόμελο

Άμα δεν παινέψουμε το σπίτι μας; Το γνωστό κρητικό ποτό από ρακί, μέλι, κανέλα και γαρίφαλο που εμπεριέχεται στους καταλόγους όλων των μεζεδοπωλείων, τσιπουράδικων και παντός τύπου ταβερνακίων είναι ευχάριστο στη γεύση, ευκολόπιοτο και αποτελεί βόμβα οινοπνεύματος που ρέει μπροστά σας με χρυσό προσωπείο!
Καλώς ήρθες χειμώνα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.