- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![81253-164045.jpg 81253-164045.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/11/09/81253-164045.jpg)
Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός: 1.613 μπύρες από 42 χώρες και όλες τις ηπείρους αξιολογούνται μία προς μία από 105 μέλη της αυστηρής κριτικής επιτροπής των «European Beer Star», του σημαντικότερου διαγωνισμού μπύρας στον κόσμο.
Οι κριτικοί (ζυθοποιοί, sommeliers μπύρας και αναγνωρισμένοι ειδικοί του κλάδου από 25 χώρες) δοκιμάζουν τις μπύρες και μάλιστα με τυφλή γευσιγνωσία, χωρίς δηλαδή να βλέπουν την ετικέτα της μπύρας που πίνουν.
Η αξιολόγηση είναι ακόμα πιο δύσκολη: τα κριτήρια αφορούν το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τα οπτικά χαρακτηριστικά, τη γενική εντύπωση που παρουσιάζουν και αφορά μόνο ζυθοποιίες που έχουν δεσμευτεί να ακολουθούν την παραδοσιακή ευρωπαϊκή μέθοδο ζυθοποίησης. Μέχρι τώρα, νικητές του διαγωνισμού ήταν κυρίως μπύρες από την Τσεχία και τις Η.Π.Α. Κανείς δεν περίμενε ότι μια μικρή ελληνική ζυθοποιία από ένα μικρό νησί του Αιγαίου, θα έκανε τη διαφορά.
Κι όμως η μπύρα Νήσος από την Τήνο τα κατάφερε, κερδίζοντας επάξια τη σημαντικότερη διάκριση που έχει πάρει ελληνική μπύρα μέχρι στιγμής: είναι πλέον η δεύτερη καλύτερη Pilsner στον κόσμο και στο μπουκάλι της φορά το αργυρό βραβείο «European Beer Star 2014»
«Όλη η ομάδα της ΝΗΣΟΣ είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι. Κυκλοφορούμε μόνο 17 μήνες και τολμήσαμε να λάβουμε μέρος στο
διαγωνισμό European Beer Star για την εμπειρία της συμμετοχής. Ξέραμε ότι φτιάχνουμε μια καλή μπύρα, τη δεύτερη θέση στο βάθρο όμως δεν την περιμέναμε. Ιστορικά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και στην κατηγορία της Pilsner, διακρίνονται μπύρες από την Τσεχία και τις ΗΠΑ. Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη με τις κορυφαίες μπύρες, απίστευτο και όμως αληθινό» είπε ο ενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο Αλέξανδρος Κουρής, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην έκθεση BrauBeviale στη Νυρεμβέργη.
«Το βραβείο που από σήμερα θα κοσμεί και την ετικέτα μας επιβεβαιώνει με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο ότι η ΝΗΣΟΣ προσφέρει μια ανώτερη γευστική εμπειρία. Το αφιερώνουμε σε όλους μας τους φίλους που μας τιμούν με την αγάπη και την επιλογή τους, ακόμα στην πατρίδα μας την Τήνο, τις Κυκλάδες και τα Ελληνικά νησιά που τόσο μας εμπνέουν, καθώς και σε όλους όσοι, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουν να παράγουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα».
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός «European Beer Star», ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και τα βραβεία του θεωρούνται τα πιο σημαντικά και τιμητικά στο χώρο της παγκόσμια ζυθοποιίας. Μαζί με το διαγωνισμό World Beer Cup, υποστηρίζονται επίσημα από την EBCU (European Beer Consumers Union), για την αντικειμενικότητα της διεξαγωγής του.
Με όλα αυτά, η βράβευση της μπίρας Νήσος όχι μόνο είναι μια αναμφισβήτητα σημαντική τιμή αλλά και τομή για την αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων στο διεθνές στερέωμα.
Αρχική φωτογραφία: Πανευτυχείς και συγκινημένοι, η Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής στη βράβευση της μπύρας τους
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.