Θεματα

Νήσος, ασημένια καλύτερη Pilsner στον κόσμο!

Αφετηρία η Τήνος, προορισμός ο κόσμος όλος

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81253-164045.jpg

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός: 1.613 μπύρες από 42 χώρες και όλες τις ηπείρους αξιολογούνται μία προς μία από 105 μέλη της αυστηρής κριτικής επιτροπής των «European Beer Star», του σημαντικότερου διαγωνισμού μπύρας στον κόσμο.

Οι κριτικοί (ζυθοποιοί, sommeliers μπύρας και αναγνωρισμένοι ειδικοί του κλάδου από 25 χώρες) δοκιμάζουν τις μπύρες και μάλιστα με τυφλή γευσιγνωσία, χωρίς δηλαδή να βλέπουν την ετικέτα της μπύρας που πίνουν.

Η αξιολόγηση είναι ακόμα πιο δύσκολη: τα κριτήρια αφορούν το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τα οπτικά χαρακτηριστικά, τη γενική εντύπωση που παρουσιάζουν και αφορά μόνο ζυθοποιίες που έχουν δεσμευτεί να ακολουθούν την παραδοσιακή ευρωπαϊκή μέθοδο ζυθοποίησης. Μέχρι τώρα, νικητές του διαγωνισμού ήταν κυρίως μπύρες από την Τσεχία και τις Η.Π.Α. Κανείς δεν περίμενε ότι μια μικρή ελληνική ζυθοποιία από ένα μικρό νησί του Αιγαίου, θα έκανε τη διαφορά.

n

Κι όμως η μπύρα Νήσος από την Τήνο τα κατάφερε, κερδίζοντας επάξια τη σημαντικότερη διάκριση που έχει πάρει ελληνική μπύρα μέχρι στιγμής: είναι πλέον η δεύτερη καλύτερη Pilsner στον κόσμο και στο μπουκάλι της φορά το αργυρό βραβείο «European Beer Star 2014»

«Όλη η ομάδα της ΝΗΣΟΣ είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι. Κυκλοφορούμε μόνο 17 μήνες και τολμήσαμε να λάβουμε μέρος στο

διαγωνισμό European Beer Star για την εμπειρία της συμμετοχής. Ξέραμε ότι φτιάχνουμε μια καλή μπύρα, τη δεύτερη θέση στο βάθρο όμως δεν την περιμέναμε. Ιστορικά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και στην κατηγορία της Pilsner, διακρίνονται μπύρες από την Τσεχία και τις ΗΠΑ. Τώρα και η Ελλάδα μπαίνει για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη με τις κορυφαίες μπύρες, απίστευτο και όμως αληθινό» είπε ο ενθουσιασμένος ο ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο Αλέξανδρος Κουρής, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στην έκθεση BrauBeviale στη Νυρεμβέργη.

n

«Το βραβείο που από σήμερα θα κοσμεί και την ετικέτα μας επιβεβαιώνει με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο ότι η ΝΗΣΟΣ προσφέρει μια ανώτερη γευστική εμπειρία. Το αφιερώνουμε σε όλους μας τους φίλους που μας τιμούν με την αγάπη και την επιλογή τους, ακόμα στην πατρίδα μας την Τήνο, τις Κυκλάδες και τα Ελληνικά νησιά που τόσο μας εμπνέουν, καθώς και σε όλους όσοι, παρά τις αντιξοότητες, επιμένουν να παράγουν και να δημιουργούν στην Ελλάδα».

n

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός «European Beer Star», ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και τα βραβεία του θεωρούνται τα πιο σημαντικά και τιμητικά στο χώρο της παγκόσμια ζυθοποιίας. Μαζί με το διαγωνισμό World Beer Cup, υποστηρίζονται επίσημα από την EBCU (European Beer Consumers Union), για την αντικειμενικότητα της διεξαγωγής του.

Με όλα αυτά, η βράβευση της μπίρας Νήσος όχι μόνο είναι μια αναμφισβήτητα σημαντική τιμή αλλά και τομή για την αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων στο διεθνές στερέωμα.

Αρχική φωτογραφία: Πανευτυχείς και συγκινημένοι, η Μάγια Τσόκλη και ο Αλέξανδρος Κουρής στη βράβευση της μπύρας τους

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ