- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τι είδαμε στη δεύτερη Γιορτή καφέ από τον Nescafé;
Δώρα, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και ένας αγαπημένος καφές
Στις 25 Σεπτεμβρίου η «Γιορτή Καφέ», η ειδική εκδήλωση του Nescafé για τους επαγγελματίες του καφέ, γιορτάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου. Κερδίσαμε δώρα, παρακολουθήσαμε πρωτότυπες παρουσιάσεις και εκδηλώσεις και μάθαμε ένα σωρό πράγματα, για το αγαπημένο μας ρόφημα. Ελάτε να σας ξεναγήσουμε σε όλα τα ωραία που είδαμε.
Ιδιοκτήτες καφέ και επαγγελματίες baristi παρακολουθούν βήμα προς βήμα (με την βοήθεια του κ. Πασχάλη Καστανά, Διευθυντή Καινοτομίας της Nestle Ελλάς Α.Ε.) το ταξίδι που κάνει ο αγαπημένος μας καφές Nescafe , από το χωράφι που καλλιεργείται μέχρι να φτάσει στην κούπα μας.
Δίπλα, ο διαιτολόγος-διατροφολόγος της Nestle Ελλάς Α.Ε κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδης ενημερώνει για τα ευεργετικά οφέλη του στιγμιαίου καφέ, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και η κα. Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, λέκτορας διατροφής και μεταβολισμού στο Τμήμα Επιστήμης τροφίμων και διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο ΓΠΑ, παρουσιάζουν την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνά τους, που διεξήχθη για πρώτη φορά παγκοσμίως! Σε αυτή αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση στιγμιαίου καφέ, κρύου ή ζεστού, δεν σχετίζεται με στομαχικές διαταραχές ή στρες σε υγιείς άντρες και γυναίκες.
Ακόμα μεγαλύτερα επιφωνήματα θαυμασμού, προκαλεί ο διεθνούς φήμης Σουηδός barista Ola Persson, Master Barista & Beverages Development Specialist της Nestle Professional. Τα Black & White ροφήματα που παρουσιάζει (πρόκειται για τη νέα τάση απολαυστικών ροφημάτων με μοναδική γεύση που έχουν ως βάση τους το Nescafe και το πλούσιο αφρόγαλα), αλλά και τα εντυπωσιακά Nescafé Cocktails, όπως η «Cafferinha» (Caipirinha με Nescafé!), αφήνουν όλους τους καλεσμένους με το στόμα ανοιχτό.
Η 2η «Γιορτή Καφέ» από το Nescafé έκλεισε με μια κλήρωση, όπου οι πάνω από 200 επαγγελματίες του κλάδου κέρδισαν πολλά πλούσια δώρα, ενώ δύο τυχεροί κέρδισαν ένα ταξίδι στις φυτείες του Nescafe στο Μεξικό!
Με όλα αυτά, δεν έχουμε παρά να ανυπομονούμε για την επόμενη «Γιορτή Καφέ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.