Οι Ιρλανδοί ξέρουν να το γιορτάζουν. Ειδικά όταν πρόκειται για το ουίσκι τους, ένα προϊόν που ανήκει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο. Και όσον αφορά το Tullamore D.E.W. δεν μιλάμε απλά για ένα ιρλανδέζικο ουίσκι, αλλά για ένα μοναδικό blend τριπλής απόσταξης που αποκτά συνέχεια φανατικούς οπαδούς και κερδίζει έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική με ταχύτατους ρυθμούς.
Οι γνώστες όταν μιλούν για το Tullamore D.E.W. αναφέρονται στη «Δυναμική των Τριών». Και εννοούν τα τρία φυσικά συστατικά, τις τρεις ποικιλίες σιτηρών, τις τρεις αποστάξεις, το μείγμα των τριών τύπων των ιρλανδέζικων ουίσκι, pot still, malt και grain.
Αυτές ακριβώς οι «δυνάμεις» είναι οι συνδυασμοί που δημιουργούν το ιδιαίτερο άρωμα και τη μοναδική γεύση του Tullamore D.E.W.
185 χρόνια από την πρώτη εμφιάλωση, το Tullamore D.E.W. επέστρεψε στη γενέτειρά του. Σε ένα χώρο 58 στρεμμάτων στο Clonminch, στις παρυφές του Tullamore, με ένα υπερσύγχρονο αποστακτήριο, μία επένδυση 35 εκ. ευρώ.
Τέσσερις χειροποίητοι χάλκινοι άμβυκες, σχεδιασμένοι σχεδόν πανομοιότυπα με τους πρωτότυπους του παλιού αποστακτηρίου, έξι ζυμωτήρες χωρητικότητας 34.000 λίτρων ο καθένας και χειροποίητα βαρέλια από 4 διαφορετικά είδη ξύλων για την παλαίωση συνδυάζουν τις παραδοσιακές πρακτικές απόσταξης με την τελευταία λέξη της σύγχρονης και πράσινης τεχνολογίας, ενώ η εικόνα του χώρου παραπέμπει σε αίθουσα μουσείου Μοντέρνας Τέχνης.
Ήμασταν κι εμείς κι εκεί και ανάμεσα στους καλεσμένους για τα εγκαίνια είδαμε τον Ιρλανδό υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Θαλάσσιας Ζωής, εκπροσώπους τύπου από όλο τον κόσμο και τους νικητές του διαγωνισμού # PartingGlass, μίας παγκόσμιας καμπάνιας που σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του Tullampore D.E.W.
Η γιορτή ήταν γεμάτη μουσική, παραδοσιακά ιρλανδέζικα φαγητά και γλυκά, σαμπάνια και βέβαια διέθετε όλη την γκάμα ουίσκι Tullamore Dew με πρωταγωνιστή το Tullamore D.E.W. Celebratory Phoenix Single Batch. Η συλλεκτική αυτή έκδοση δημιουργήθηκε προς τιμήν του νέου αποστακτηρίου και είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην Ιρλανδία σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Μιλάμε για 2.014 φιάλες ουίσκι τριπλής απόσταξης, που έχει παλαιωθεί σε δρύινα βαρέλια, αυτά είναι που του προσδίδουν αρώματα βανίλιας, κρέμας αμυγδάλου και μπαχαρικών.
Το Tullamore D.E.W. original και το Tullamore 12 years special reserve μπορείτε να τα απολαύσετε σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα :
Tullamore D.E.W. ORIGINAL To original ιρλανδέζικο ουίσκι είναι μείγμα pot still, grain και malt τριπλής απόσταξης που ωριμάζει υπομονετικά σε δρύινα βαρέλια με αρώματα εσπεριδοειδών και πικάντικες νότες.
Tullamore 12 Years Old Special Reserve Ένα πραγματικά μοναδικό ουίσκι που έχει βραβευτεί με επαίνους σε όλο τον κόσμο. Βραβεύθηκε με το μετάλλιο Master στους Irish Whiskey Masters και με διπλό χρυσό μετάλλιο στο San Francisco World Spirits Competition 2013.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.