- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τα νέα προϊόντα bakery της Madame Fraise
Όταν οι βραβευμένοι pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας άνοιξαν τη Madame Fraise, οι απανταχού γλυκατζήδες της Αθήνας παραμίλησαν. Τι cheesecake αέρινα, τι τάρτες βελούδινες, τι panettone ήταν αυτά! Το πρώτο ghost ζαχαροπλαστείο της πόλης μας έκανε να κατεβάσουμε την εφαρμογή της Wolt μόνο και μόνο για να παραγγέλνουμε ανεξέλεγκτα τα υπέροχα γλυκά του. Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό πριν λίγες μέρες η Madame Fraise ανακοίνωσε ότι ξεφούρνισε και προϊόντα bakery. Αντίο δίαιτα, δεν θα μας λείψεις.
Αυτή τη φορά οι pastry chefs που καταλαβαίνουν την ανάγκη μας για ένα εκλεκτό γλυκό όσο κανείς άλλος, σε συνεργασία με τη head pastry chef της Madame Fraise Γεωργία Τσαμπάνη, δημιούργησαν τέσσερα μοναδικά αρτοποιήματα, φτιαγμένα όπως πάντα από αγνά και υψηλής ποιότητας υλικά. Ποια είναι αυτά; Κράτα σημειώσεις…
Το Brioche Vanille είναι ένα αφράτο ψωμάκι brioche, που αφού γεμιστεί με απαλή κρέμα βανίλιας και τραγανή πραλίνα φουντουκιού, «στολίζεται» με ένα craquelin αμυγδάλου. Ντελικάτο και βελούδινο είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου. Ύστερα έχουμε το αγαπημένο πολλών cinnamon roll, που εδώ πασπαλίζεται γενναιόδωρα στο εσωτερικό του με κανέλα και καστανή ζάχαρη, ενώ την εξωτερική του επιφάνεια καλύπτει ένα λαχταριστό icing από τυρί κρέμα. Αν τώρα, δεν ζεις χωρίς σοκολάτα, το chocolate brownie με τον ακαταμάχητο συνδυασμό από πλούσια bitter σοκολάτα, ολόκληρα πεκάν, χειροποίητη πραλίνα πεκάν και κομμάτια σοκολάτας gianduja σίγουρα φτιάχτηκε για εσένα. Last but not least έχουμε το Kouign Amann, δηλαδή, μία αέρινη, καραμελωμένη σφολιάτα που στο εσωτερικό της κρύβει γέμιση από toffee καραμέλας – passion fruit, ενώ το εξωτερικό της καλύπτεται από μία λεπτή στρώση τραγανής καραμέλας.
Αν σου άνοιξε η όρεξη, τα νέα προϊόντα bakery μπορείς να τα προμηθευτείς τώρα κιόλας μέσα από τις πλατφόρμες delivery (efood και Wolt) ή με μία βόλτα από το εργαστήριο της Madame Fraise στο Παγκράτι. Στη δεύτερη περίπτωση, θα έχεις επίσης τη δυνατότητα να δεις εν δράσει την περίφημη αυτή ομάδα των pastry chefs και να πάρεις βαθιές, αχόρταγες ανάσες από όλα τα μαγικά που ξεφουρνίζονται εκεί.
Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086, Instagram: @madamefraise_
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.