- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Νίκος Κουκιάσας δεν είναι απλά ζαχαροπλάστης με ειδίκευση στα παγωτά. Είναι ποιητής. Τον γνώρισα στην γαστρονομική γιορτή της Μυκόνου για την κοπανιστή-έφτιαξε ένα καταπληκτικό παγωτό κοπανιστής που συνδύασε με «σφαιρίδια» επίσης παγωμένου καρπουζιού, ενώ την άλλη μέρα το ίδιο παγωτό το συνδύασε με καραμελωμένα διάφορα φρούτα εποχής.
Ο Νίκος Κουκιάσας ζει και μεγαλουργεί στη Μύκονο, οπότε να και το παγωτό κοπανιστή που συνοδεύει ωραιότατα έναν ντάκο.
Ο ίδιος είναι Στερεοελλαδίτης αλλά η γυναίκα του, η Μαργαρίτα, είναι Μυκονιάτισσα και έτσι στο νησί των ανέμων στήσανε και το μικρό αλλά ήδη ξακουστό ζαχαροπλαστείο τους.
Παγωτό τζατζίκι -το δοκιμάσαμε και είναι σούπερ μαζί με κολοκυθάκια τηγανιτά
Ο Νίκος είναι ο καλλιτέχνης και η Μαργαρίτα, πάντα γελαστή και αεικίνητη είναι αυτό που λέμε «η σωστή γυναίκα πίσω από τον μεγάλο άνδρα»…άσε που φτιάχνει και η ίδια πετυχημένα, πιο «συμβατικά» γλυκά, δηλαδή τρομερό γαλακτομπούρεκο.
Το περίφημο παγωτό πεύκο-θάλασσα
Στο Casa Dolce τους, ο Νίκος φτιάχνει το περίφημο παγωτό πεύκο-θάλασσα που το δοκίμασα με σκωπτική διάθεση αλλά ενθουσιάστηκα μέχρι συγκίνησης μια και, ναι, έχει όντως άρωμα και γεύση από πεύκο και θάλασσα, φτιάχνει και παγωτό κοπανιστή, παγωτό τζατζίκι, παγωτό αμυγδαλωτό, παγωτό wasabi και ό,τι άλλο φανταστείς. Και ενθουσιάζει τους κοσμοπολίτες τουρίστες του νησιού -αν ήταν οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό θα ήταν ήδη τεράστιο όνομα.
Casa Dolce Μύκονος, 2289110714
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.