Θεματα

Κυβέλη: Oι αξεπέραστοι μεζέδες της Κυψέλης

Από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυβέλη

Στην Κυβέλη, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, για μερακλίδικους μεζέδες

Στη μυθολογία η Κυβέλη μπορεί να ήταν η μητέρα των θεών, στην Κυψέλη, όμως, η αξέχαστα νόστιμη Κυβέλη αποτελεί το αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων, διατηρώντας τη «θεϊκή» της ιδιότητα … στο φαγητό. Στην ξακουστή πλατεία Αγίου Γεωργίου, το σκηνικό είναι ειδυλλιακό με τα δέντρα, τα λουλουδιασμένα παρτέρια, το πλακόστρωτο και την αύρα ανέμελου χωριού. Αν βρεθείς εδώ κάποιο μεσημέρι Σαββάτου (από τις 12 και μετά), θα δεις παρέες να τσουγκρίζουν χαρούμενα τα ποτήρια τους γεμάτα με κρασί, να αναφωνούν «έλα γεια μας!» και στη συνέχεια να «μαλώνουν» για τον τελευταίο κολοκυθοκεφτέ.

Κυβέλη

Αυτό το τελευταίο, δεν το λέμε τυχαία. Οι λαχταριστοί κολοκυθοκεφτέδες με τη σος γιαουρτιού είναι στα αλήθεια ένα από τα πιο ξακουστά πιάτα της Κυβέλης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ορκίζονται ότι πρόκειται για τους καλύτερους κολοκυθοκεφτέδες της Αθήνας! Εκτός από αυτούς τους ομολογουμένως θεϊκούς κολοκυθοκεφτέδες, στα ηλιόλουστα τραπέζια της Κυβέλης θα δοκιμάσεις κι άλλους πεντανόστιμους μεζέδες, όπως χαλούμι σχάρας με πετιμέζι, μπουγιουρντί με πουρέ μελιτζάνας, ταλαγάνι που ψήνεται στη σχάρα για να σερβιριστεί με μαρμελάδα και τραγανά πιτάκια, τις τέλειες τηγανητές πατάτες, χωριάτικο λουκάνικο τσιγαριστό σερβιρισμένο με κουσκούς αρωματισμένο με θυμάρι, παστουρμαδοπιτάκια και κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ή σος γιαουρτιού του ονείρου. Και πώς να πεις όχι στη μερακλίδικη τσιροσαλάτα κι εκείνη τη βελούδινη φάβα Σαντορίνης;

Κυβέλη

Κι ακόμα δεν σου έχουμε πει για τα δικά μας αγαπημένα πιάτα… Στην Κυβέλη υπάρχουν καθημερινά τουλάχιστον ένα με δύο διαφορετικά υπέροχα πιάτα ημέρας. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια με τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα και τα χοιρινά φιλετάκια με παρμεζάνα και ντοματίνια(από τα πιο αγαπημένα πιάτα ημέρας), τη χοιρινή τηγανιά, αλλά και την τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι, το κοτόπουλο χαρακίρι που καταφθάνει πάνω σε μεταλλική σούβλα!

Κυβέλη

Φυσικά για όσους νηστεύουν (και όχι μόνο) υπάρχουν αρκετές επιλογές σε σαρακοστιανά πιάτα, από φρέσκα τηγανητά καλαμαράκια και θράψαλο σχάρας(τοπ πιάτο ημέρας), μέχρι λαβράκι τηγανητό και πεντανόστιμο κριθαρότο λαχανικών. Ολοκλήρωσε το γεύμα σου με τερίνα σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και σιρόπι σοκολάτα, συγκλονιστικό Cheesecake ή χαλβά Σμυρναίικο.

Όλα αυτά τα συνοδεύεις με χύμα τσίπουρο από την Πρέβεζα, εξαιρετικό κρασί ή με κάποια δροσερή μπίρα από τις ελληνικές ετικέτες που θα συναντήσεις στον κατάλογο. Τσουγκρίζοντας με φίλους στο φιλόξενο χώρο της Κυβέλης ή και σπίτι σου, αφού όλα τα πιάτα του αγαπημένου μεζεδοπωλείου έρχονται στον χώρο σου μέσω Wolt, Efood, Βox, αλλά και τηλεφωνικά.

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, 210 8219406/ FB:ΚυβέληInsta:kyveli_kypseli

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ