- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στην Κυβέλη, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, για μερακλίδικους μεζέδες
Στη μυθολογία η Κυβέλη μπορεί να ήταν η μητέρα των θεών, στην Κυψέλη, όμως, η αξέχαστα νόστιμη Κυβέλη αποτελεί το αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων, διατηρώντας τη «θεϊκή» της ιδιότητα … στο φαγητό. Στην ξακουστή πλατεία Αγίου Γεωργίου, το σκηνικό είναι ειδυλλιακό με τα δέντρα, τα λουλουδιασμένα παρτέρια, το πλακόστρωτο και την αύρα ανέμελου χωριού. Αν βρεθείς εδώ κάποιο μεσημέρι Σαββάτου (από τις 12 και μετά), θα δεις παρέες να τσουγκρίζουν χαρούμενα τα ποτήρια τους γεμάτα με κρασί, να αναφωνούν «έλα γεια μας!» και στη συνέχεια να «μαλώνουν» για τον τελευταίο κολοκυθοκεφτέ.
Αυτό το τελευταίο, δεν το λέμε τυχαία. Οι λαχταριστοί κολοκυθοκεφτέδες με τη σος γιαουρτιού είναι στα αλήθεια ένα από τα πιο ξακουστά πιάτα της Κυβέλης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ορκίζονται ότι πρόκειται για τους καλύτερους κολοκυθοκεφτέδες της Αθήνας! Εκτός από αυτούς τους ομολογουμένως θεϊκούς κολοκυθοκεφτέδες, στα ηλιόλουστα τραπέζια της Κυβέλης θα δοκιμάσεις κι άλλους πεντανόστιμους μεζέδες, όπως χαλούμι σχάρας με πετιμέζι, μπουγιουρντί με πουρέ μελιτζάνας, ταλαγάνι που ψήνεται στη σχάρα για να σερβιριστεί με μαρμελάδα και τραγανά πιτάκια, τις τέλειες τηγανητές πατάτες, χωριάτικο λουκάνικο τσιγαριστό σερβιρισμένο με κουσκούς αρωματισμένο με θυμάρι, παστουρμαδοπιτάκια και κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ή σος γιαουρτιού του ονείρου. Και πώς να πεις όχι στη μερακλίδικη τσιροσαλάτα κι εκείνη τη βελούδινη φάβα Σαντορίνης;
Κι ακόμα δεν σου έχουμε πει για τα δικά μας αγαπημένα πιάτα… Στην Κυβέλη υπάρχουν καθημερινά τουλάχιστον ένα με δύο διαφορετικά υπέροχα πιάτα ημέρας. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια με τσίκνωση Καρπάθου και μαλακιά φέτα και τα χοιρινά φιλετάκια με παρμεζάνα και ντοματίνια(από τα πιο αγαπημένα πιάτα ημέρας), τη χοιρινή τηγανιά, αλλά και την τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι, το κοτόπουλο χαρακίρι που καταφθάνει πάνω σε μεταλλική σούβλα!
Φυσικά για όσους νηστεύουν (και όχι μόνο) υπάρχουν αρκετές επιλογές σε σαρακοστιανά πιάτα, από φρέσκα τηγανητά καλαμαράκια και θράψαλο σχάρας(τοπ πιάτο ημέρας), μέχρι λαβράκι τηγανητό και πεντανόστιμο κριθαρότο λαχανικών. Ολοκλήρωσε το γεύμα σου με τερίνα σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και σιρόπι σοκολάτα, συγκλονιστικό Cheesecake ή χαλβά Σμυρναίικο.
Όλα αυτά τα συνοδεύεις με χύμα τσίπουρο από την Πρέβεζα, εξαιρετικό κρασί ή με κάποια δροσερή μπίρα από τις ελληνικές ετικέτες που θα συναντήσεις στον κατάλογο. Τσουγκρίζοντας με φίλους στο φιλόξενο χώρο της Κυβέλης ή και σπίτι σου, αφού όλα τα πιάτα του αγαπημένου μεζεδοπωλείου έρχονται στον χώρο σου μέσω Wolt, Efood, Βox, αλλά και τηλεφωνικά.
Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, 210 8219406/ FB:Κυβέλη, Insta:kyveli_kypseli
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.