- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το οινοποιείο Ταμιωλάκη βρίσκεται στο χωριό Χουδέτσι, 27 χλμ. έξω από το Ηράκλειο,. Πρόκειται για ένα οικογενειακό οινοποιείο του οποίου η ιστορία αρχίζει το 1996 όταν ο οινολόγος Μηνάς Ταμιωλάκης και η οικονομολόγος Ευαγγελία, ενώνουν τις δυνάμεις και τα κοινά τους όνειρα για ένα μικρό κτήμα στην Κρήτη με στόχο την παραγωγή κρασιού και την ανάδειξη των γηγενών κρητικών ποικιλιών, όπως Βιδιανό και Πλυτό.
Η πρώτη οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 2003, με την επιστροφή της Μαρίας Ταμιωλάκη από το Μπορντώ, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της πάνω στη Βιολογία και την Οινολογία. Σήμερα, το οινοποιείο Ταμιωλάκη παράγει 6 κρασιά: 3 λευκά, 1 ροζέ και 2 ερυθρά, ενώ ένα ακόμα ερυθρό ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει.
Απόψε, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα παραπάνω κρασιά στη γευσιγνωσία που θα γίνει στη Scala Vinoteca. Το μενού περιλαμβάνει: σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, ραπανάκι, dressing πορτοκαλιού & καπνιστό σολομό, ξηρό ανθότυρο με Chorizo Ibérico, κότσι αρνιού μπραιζέ με πουρέ πατάτας (ή λουκάνικο με αγγουράκι τουρσί, baby πατάτες & σάλτσα φρέσκιας ντομάτας), sorbet mango με τσικουδιά Κρήτης διπλής απόσταξης και έχει €30/άτομο.
Σίνα 50 &Αναγνωστοπούλου, Αθήνα, 210 3610041
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.