- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, το Safka –το ωραίο σκανδιναβικό της Αθήνας, γνωστό όχι μόνο για την κουζίνα του αλλά και για το σούπερ ντιζάιν του- μπαίνει κι αυτό το φθινόπωρο δυναμικά στο παιχνίδι της γεύσης, διοργανώνοντας ξανά τις ενδιαφέρουσες οινογευσιγνωσίες του. Θαλασσίτης, ασύρτικο Σαντορίνης σε φρέσκια εμφιάλωση αλλά και περασμένο από βαρέλια (δρυός και ακακίας) θα περάσει από τα χείλη μας ενώ ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο Λέων Καράτσαλος, ιδιοκτήτες του φημισμένου κτήματος Γαία θα ξεκινήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση περί οίνου.
Μαζί τους ο εξαιρετικός σεφ του Safka, Samu Koskinen, και η εξίσου δημιουργική ομάδα του που θα ετοιμάσουν πιάτα αντάξια των εν λόγω κρασιών: Μους σολομού με χρένο, νεροκάρδαμο και τραγανή κάπαρη, σούπα μπισκ από γαρίδες βόρειου Ατλαντικού με φρυγανισμένο ψωμί βύνης, Wallenberg ελαφιού με barleyotto μήλου, ψητό σκόρδο και μαριναρισμένο σε lingonberries κόκκινο λάχανο και για το τέλος, μους πικρής σοκολάτας, μαρέγκα με γεύση ελληνικού καφέ, καραμελωμένα φουντούκια και αποξηραμένα σύκα.
Το δείπνο μαζί με το κρασί έχει €33/άτομο, ενώ τα κρασιά που σερβίρονται είναι 120ml με εξαίρεση τον επιδόρπιο οίνο που είναι 50ml.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.