Θεματα

«Εκείνο», το ολοκαίνουργιο, ωραίο μπαρ των Εξαρχείων

Ωραίες μουσικές και cocktails στην Μπενάκη

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκείνο bar

Το «Εκείνο» είναι το νέο μπαρ στα Εξάρχεια

Σε μια γωνιά της Εμμανουήλ Μπενάκη, δυο-τρεις παρέες πίνουν το ποτό τους κάτω από ένα χαλαρωτικό, γαλάζιο φως. Η νέον επιγραφή, δεν έχει πολύ καιρό που φωτίζει αυτή την πλευρά των Εξαρχείων με το όνομά της. «Εκείνο», διαβάζω ψιθυριστά και σκέφτομαι μισοτελειωμένες φράσεις, όπως «Εκείνο το βράδυ που…» ή «Εκείνο που θυμάμαι πιο πολύ από…». Το νέο bar της πόλης είναι μικρό, έχει ένα νοσταλγικό μωσαϊκό, μπάρα στο χρώμα της μέντας και κίτρινες καρέκλες. Είναι όμορφο πολύ και γίνεται ακόμη ομορφότερο, όταν γνωρίζεις την ιδιοκτήτριά του.

Η Ανδριανή Τριανταφύλλου αφού εργάστηκε για μια πενταετία ως αεροσυνοδός, αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να κατέβει στο έδαφος και να ανοίξει κάτι δικό της. «Ήθελα να κάνω κάτι που να έχει σχέση με τον κόσμο», μου λέει όσο ανακατεύει ένα τζιν τόνικ. «Στο δικό μου μπαρ, είναι ευπρόσδεκτος ο οποιοσδήποτε. Γιατί το ονόμασα έτσι; Ήθελα ένα όνομα ελληνικό και το “Εκείνο” ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Είναι πολύ απλή λέξη αλλά μου αρέσει η ψυχολογική ερμηνεία της. Η λέξη “εκείνο” στην ψυχολογία ερμηνεύει τις βιολογικές ενορμήσεις του ατόμου, που σκοπό έχουν την ικανοποίησή του». Τι πιο ταιριαστό για ένα μπαρ;

Εκείνο bar

Μπορεί η ψυχή αυτού του μπαρ να ξεδιπλώνεται ολόκληρη το βράδυ, αλλά το Εκείνο λειτουργεί και ως café. Ανοίγει από τις 8 το πρωί, σερβίρει καλό καφέ και για συνοδεία έχει και μερικά λαχταριστά muffins. Το βράδυ, πάλι, δίνει έμφαση στα cocktails, με το Zombie να έχει αναδειχθεί στο best seller μέσα στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του. Στην κάβα του επίσης φυλάει μερικά ποτά με ελληνική ψυχή (όπως το ωραίο τζιν “Votanikon”), ενώ η Ανδριανή σχεδιάζει να ενισχύσει αυτή την ελληνική χροιά των ποτών ακόμη περισσότερο στο μέλλον. To cocktail σου θα το πιεις μέσα στο ρομαντικά μισοφωτισμένο μπαρ ή έξω στα τραπεζάκια μπροστά από την εντυπωσιακή τοιχογραφία της Natasouko, χαζεύοντας τους περαστικούς και ακολουθώντας house και indie ηχητικά μονοπάτια μέχρι τη 01.00-02.00. Ίσως και λίγο πιο αργά αν τύχει και βρεθείς σε ένα από τα αυτοσχέδια πάρτι που γίνονται συχνά-πυκνά. Φέρε μαζί και το κουτάβι σου, είπαμε όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ!

Tip: Ζήτα οπωσδήποτε το σφηνάκι του μαγαζιού! Δεν λέω τι είναι, μόνο ότι δεν θα σε απογοητεύσει…

Εμμανουήλ Μπενάκη 57, Εξάρχεια, 211 4251969, Fb: @ekeinobar, Instagram: @ekeino_, Και delivery μέσω Wolt

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ