- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Όλα τα νόστιμα που φάγαμε φέτος το καλοκαίρι στα νησιά των διακοπών μας
Η θάλασσα ως γνωστόν ανοίγει την όρεξη...
![Αχινοί στις Σπέτσες Τους πιο φρέσκους αχινούς, είναι γνωστό, τους πιάνεις μόνος σου. Με πολλές βουτιές μαζέψαμε αρκετούς και τους κάναμε μακαρονάδα. Μας πέτυχε!](/images/1074x600/jpg/files/2022-09-07/%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%83.jpg)
Από τις Κυκλάδες έως την Κρήτη και από το Πόρτο Χέλι μέχρι την Κέρκυρα και την Ικαρία όλα όσα φάγαμε το καλοκαίρι του 2022 και μας ενθουσίασαν!
Κοιτάω τις φωτογραφίες του καλοκαιριού στο κινητό και βλέπω ανάκατα θάλασσες, κρινάκια, αμμουδιές και χωριάτικες, πρόσωπα γελαστά και κατσικάκια στον ξυλόφουρνο, βαρκούλες και ντολμαδάκια μια σταλιά, μπιτς μπαρ και μπίρες και μεζέδες και γαβράκια και δεν ξέρω τι να …πρωτοκλάψω. Κι αυτό το ελληνικό καλοκαίρι το δοξάσαμε όπως του (και μας) άξιζε. Τα είδαμε, τα κολυμπήσαμε, τα ήπιαμε και τα φάγαμε όλα. Πίσω στην Αθήνα, μιλάμε με τους φίλους και οι περισσότεροι συμφωνούμε πως στα νησιά οι τιμές ήταν λίγο τσιμπημένες (κάποιοι μιλούν και για αυξήσεις του 30%), τα λεφτά φέτος τα πήραν τα grill houses (δηλαδή οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα) καθώς και τα σούπερ μάρκετ, και πως ήταν πολλοί αυτοί που φέτος μειώσανε τις φαγοποτικές εξόδους και φόρτωναν το ψυγείο στο ενοικιαζόμενο ή στο οικογενειακό - φιλικό εξοχικό που τους φιλοξένησε.
Εντύπωση μεγάλη μου έκανε η αχαλίνωτη «γκουρμεδοποίηση» των νησιών και όχι μόνο (και στην ενδοχώρα, όπως στην Πελοπόννησο που κινήθηκα εγώ το ίδιο συνέβη), με τις new age ταβέρνες να έχουν πιάσει πόστο εκεί που παλιά βρίσκαμε την ταβέρνα της Ποθητής, Σεβαστής, Μαριγούλας, ενώ τα σεβίτσε, τα καρπάτσιο, τα σούσι και τα bao bun είχαν περίοπτη θέση στον κατάλογο ακόμη και στο τελευταίο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Δεν ξέρω για εσάς, όμως εμένα, το καλοκαίρι και στις διακοπές μου, μου αρέσει η «νηστεία» από το fine dining, εξακολουθώ να αναζητώ το αυθεντικό, απλό και υπέροχο και την πολλή την πίκλα δεν την αντέχω, οπότε τα έψαξα και τα (ξανα)βρήκα τα στέκια τα σωστά και, ναι, αυτά έχουν παραμείνει όπως πάντα με όλα τους τα ωραία και με τιμές κάτι παραπάνω από φιλικές. Όπως και να ’χει, σας παραθέτω ένα γευστικό πανόραμα από τις διακοπές που πήγαμε όλοι εδώ στην Athens Voice και εύχομαι καλή, καινούργια,αθηναϊκή σεζόν.
IΟΣ
![Ταβέρνα στην Ίο Κεφτέδες, μελιτζάνες, πατάτες, σαλάτα με νιώτικο τυρί τρώγαμε κάθε μέρα στον Κούκο, στην παραλία της Αγίας Θεοδότης.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%B9%CE%BF%CF%83.jpg)
![Γίδα βραστή στην Ίο Πήγαμε στο πανηγύρι του Άι Γιάννη στην παραλία της Ψάθης και φάγαμε γίδα βραστή με τη σούπα της, που μας πρόσφερε ο Δημήτρης Λιάκος, μέλος της επιτροπής των κατοίκων που επιμελήθηκαν τα καζάνια της προσφοράς](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%B9%CE%BF%CF%83_2.jpg)
ΣΠΕΤΣΕΣ
![Αχινοί στις Σπέτσες Τους πιο φρέσκους αχινούς, είναι γνωστό, τους πιάνεις μόνος σου. Με πολλές βουτιές μαζέψαμε αρκετούς και τους κάναμε μακαρονάδα. Μας πέτυχε!](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%83.jpg)
ΣΙΦΝΟΣ
![Η Cantina στη Σίφνο Η Cantina στη Σίφνο](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CF%83%CE%B9%CF%86%CE%BD%CE%BF%CF%83_cantina__1_.jpg)
![Η Cantina στη Σίφνο Η Cantina στη Σίφνο](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CF%83%CE%B9%CF%86%CE%BD%CE%BF%CF%83_cantina__2_.jpg)
ΑΙΓΙΝΑ
![Το Il Posto στην Αίγινα Στο «μυστικό» κήπο του Il Posto στο χωριό Κυψέλη ήπιαμε ωραία ροζέ με άφθαστο vitello tonnato.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1_il_posto.jpg)
ΔΟΝΟΥΣΑ
![Τα μπιφτέκια του Μήτσου στη Δονούσα Μετά τις βουτιές, μαζί με όλο το νησί, όλοι για τον Μήτσο και το άχαστο μπιφτέκι του.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1_%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%83_%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B9.jpg)
ΧΑΝΙΑ
![Η φημισμένη μπουγάτσα του Ιορδάνη στα Χανιά Τη διάσημη μπουγάτσα του Ιορδάνη την τρώγαμε το πρωί κατευθείαν από το καράβι και τα ξημερώματα μετά τα ποτά στο λιμάνι.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1.jpg)
ΠΑΡΟΣ
![Πάρος Blue Oyster Στον Αμπελά και στο Blue Oyster φάγαμε την πιο αλάδωτη τηγανιά από μικρόψαρα μαζί και κρεμμύδια – ξέρουν να τηγανίζουν οι Τσαχπίνηδες.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%83_blue_oyster.jpg)
ΝΑΞΟΣ
![Η σαλάτα του Γιαννούλη στη Νάξο Την πιο ωραία ναξιώτικη σαλάτα με ξινότυρο την πετύχαμε στον Γιαννούλη, στον Άγιο Προκόπη.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%BF%CF%83_%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83_%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83_%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%83_%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1.jpg)
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
![Στην ταβέρνα του Γιάννη Γαβαλά Βλητοκορφές τσιγαριαστές με ξινομυζήθρα Ηρακλειάς φάγαμε στην ταβέρνα - ωδή στις Κυκλάδες Αρακλειά του Γιάννη Γαβαλά.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/hrakleia.jpg)
ΚΕΡΚΥΡΑ
![Σύκα στην Κέρκυρα Τα πιο νόστιμα σύκα του καλοκαιριού τα γευτήκαμε στο χωριό Αυλιώτες, από τα χέρια της γιαγιάς Ευτέρπης.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1_%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%83_%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%B7.jpg)
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
![Το Κτήμα Σκλάβος στην Κεφαλονιά Στο Ληξούρι και στο Κτήμα του Σκλάβου ήπιαμε τα υπέροχα κρασιά του και συνοδεύσαμε με ντόπια μεζεδάκια.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1.jpg)
ΑΜΟΡΓΟΣ
![Μουσακάς στα Κατάπολα, στην Αμοργό Μουσακά, με τις τηγανιτές πατάτες «κορώνα» στο κεφάλι του, φάγαμε στο Capetan Dimos στα Κατάπολα](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B1_capetan_dhmos.jpg)
ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
![Το Ουζερί του Ψαρά, Πόρτο Χέλι Στο Ουζερί του Ψαρά βρήκαμε τη χαρά μας τρώγοντας ψαρικά πεντάφρεσκα, πεντανόστιμα, πάμφθηνα!](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/img_3666.jpg)
ΙΚΑΡΙΑ
![Άρτεμις, Ικαρία Άρτεμις λένε το ταβερνάκι στις Κάτω Ράχες, κι εμείς φτάσαμε μέχρι εκεί για το ντόπιο κατσικάκι και τις μακαρούνες με τυρί.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1_anna_s_fish.jpg)
ΜΗΛΟΣ
![Λιαστά χταπόδια στο μεζεδοπωλείο Μέδουσα, στα Μανδράκια της Μήλου Στα Μανδράκια και στο υπέροχο μεζεδοπωλείο Μέδουσα, εκεί όπου ο ουρανός συναντά τη θάλασσα, ήπιαμε υπέροχα κρασιά μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι τα λιαστά χταπόδια.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/1662560799463.jpg)
ΤΗΝΟΣ
![Στο εστιατόριο Μαραθιά στην Τήνο Στην παραλία του Αγίου Φωκά και στη Μαραθιά, από τα πιο περιζήτητα στέκια του νησιού, φάγαμε καρπάτσιο γαρίδας με πίκλες σταφύλι-ροδάκινο και σορμπέ από τα χέρια του Μιχάλη Μάρθα.](/images/w734/jpg/files/2022-09-07/unnamed.jpg)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.