- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρεσιτάλ: Η ολοκαίνουργια fun patisserie στο Μετς δηλώνει «εστιατόριο γλυκών»
Για βάσκικες τάρτες, κάιζερσμαρν, μπανάνες φλαμπέ, μους μαστίχα αλλά και ποτό
Ρεσιτάλ: Καφές, δημιουργική ζαχαροπλαστική με γλυκά που θυμίζουν fine dining εστιατόριο και ποτά στο Μετς
Το Μετς, σαν περιοχή, είναι εθιστικό. Όσες φορές μετανοιώνεις που βρέθηκες εκεί είναι γιατί δεν βρίσκεις ποτέ να παρκάρεις κι ούτε είναι λύση να γυρνάς επί ώρες πάνω-κάτω τα ανηφορικά στενάκια. Μετά όμως σε αποζημιώνει και με το παραπάνω με την ατμόσφαιρά του. Κάτι κάνει και συνδυάζει την συνοικιακή αύρα της παλιάς Αθήνας με την σύγχρονη ματιά κι έτσι, ανάμεσα στα παλιά καφενεία συνέχεια βλέπεις να ξεφυτρώνουν new age μαγαζάκια. Το Ρεσιτάλ, που μόλις άνοιξε, είναι ένα από αυτά, ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο που θυμίζει κάτι από τα παλιά αλλά σίγουρα σε μια πιο ποπ εκδοχή. Από την εξωτερική του εμφάνιση "φωνάζει" πως στο εσωτερικό του δίνεται ρεσιτάλ γεύσεων, και αυτό, μετά από την γνωριμία μου μαζί του είναι κάτι που επιβεβαιώνω.
Τoν σχεδιασμό του Ρεσιτάλ υπογράφει η ομάδα Studiomateriality που έστησαν ένα σποτ στη λογική εργαστηρίου το οποίο ταιριαστά παντρεύει στοιχεία περασμένων δεκαετιών-χαρακτηριστικό παράδειγμα η με μοντέρνες αναφορές ταμπέλα με το όνομα του ζαχαροπλαστείου, οι φωτογραφίες με θέμα το γλυκό που στολίζουν τους τοίχους αλλά και το λευκό πλακάκι, οι λεπτομέρειες σε έντονο κόκκινο και τα παραδοσιακά σερβίτσια που θα δεις στο χώρο και στα τραπέζια.
Μοντέρνα είναι και η προσέγγιση στο γλυκό, μέσα από ένα μενού που επιμελείται ο pastry chef Δημήτρης Γεωργόπουλος με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Όπως μου λένε, μαζί με τον ιδιοκτήτη του Ρεσιτάλ Λεωνίδα Δεληγιάννη (είναι ο ίδιος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Κάιν και το Kobra), η φιλοσοφία τους για τα γλυκά είναι "out of the box", δημιουργική ζαχαροπλαστική. Από τη μια υπάρχουν τα γλυκά βιτρίνας με βάση την γαλλική ζαχαροπλαστική, όμως θα σερβίρονται και street food φιλοσοφίας γλυκά για το χέρι ενώ θα φτιάχνονται και εστιατορικά, fusion γλυκά, όλα τους με εποχιακές πρώτες ύλες. Παράλληλα, τα γλυκά χωρίζονται σε ημέρας, που ταιριάζουν με speciality καφέ της εταιρείας Jamaican Blue Mountain, και βραδινά που μπορείς να συνδυάσεις πολύ ωραία και με ένα κλασικό, απλό ποτό.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, στα γλυκά βιτρίνας αυτές τις μέρες θα βρεις μους γάλακτος, κρεμέ jivara με γλάσο καραμέλας και πραλίνα με δημητριακά, μους μαστίχας με πραλίνα σουσάμι και ντακουάζ καρύδι, γαλακτομπούρεκο και black forest, όλα τους μπορείς να τα πάρεις και για το σπίτι.
Στα street style θα βρεις τη βάσκικη τάρτα με μαυροκέρασο κονφί, με μπισκότο βουτύρου και αμυγδαλόκρεμα και το παραδοσιακό αυστριακό κάιζερσμαρν, ένα τύπου θρυμματισμένο pancake που συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα μήλου. Στα βραδινά γλυκά η έμπνευση και η δημιουργία απογειώνονται, είναι κατά βάση à la minute όπως ας πούμε οι μπανάνες φλαμπέ, πάταγο όμως κάνουν και η πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα, τζελ εξωτικών φρούτων, μπισκότο πορτοκάλι - αμύγδαλο και η αποδομημένη κολοκυθόπιτα. Φιλοδοξία των ανθρώπων του Ρεσιτάλ είναι να ξαναφέρουν, όπως γινόταν παλιά, τον κόσμο στο ζαχαροπλαστείο και από τα ήδη γεμάτα καθημερινά τραπέζια τους φαίνεται πως το πετυχαίνουν.
Από τις 8 το πρωί ως τις 11.30 το βράδυ.
Αναπαύσεως 15, Μετς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.