- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Υπήρχαν εποχές που στο Robin’s Hood πήγαινα τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα. Με μια παρέα κολλητών που τότε όλοι κινούμασταν στα βόρεια, το ραντεβού εύκολα και χωρίς αντιρρήσεις από κανέναν δινόταν εκεί – «νωρίς, κατευθείαν από το γραφείο, δεν έχω φάει τίποτα». Όμορφο, ατμοσφαιρικό και extra φιλικό, το Robin’s Hood μάς τάιζε πάντα καλά, κυρίως όμως μας χαλάρωνε. Ειδικά με το που άνοιγε ο καιρός και άνοιγε τον κήπο του, ήταν η αδιαφιλονίκητη επιλογή. Προχτές, μια βραδιά με μεγάλες ζέστες, όλη η παλιά παρέα τον νοσταλγήσαμε. Τον κήπο και τον Robin, δηλαδή τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη – φίλο καλό πια μέσα στα χρόνια. Πίσω από την παλιά κομψή μονοκατοικία και μέσα από το καταπράσινο δρομάκι βρεθήκαμε ξανά στις ωραίες δροσιές του κήπου. Ένας κήπος φουντωμένος ακόμη περισσότερο, με όμορφες γωνιές, ένα μπαρ στη μια πλευρά, λευκές πέργκολες, τραπέζια στρωμένα με λευκά, φρεσκοσιδερωμένα τραπεζομάντιλα κι ανάμεσα ανέλπιστη έκταση από γκαζόν, φυτά και δέντρα. Όαση κανονική μέσα στο καυτό, μακρύ αθηναϊκό καλοκαίρι. Ξεκινήσαμε με cocktail από το μπαρ, απολαμβάνοντας μαζί και ωραία live jazz από τους Hasta Banana (θα «ντύνουν» μουσικά τις Παρασκευές όλο το καλοκαίρι). Συνεχίσαμε με πιάτα, όλα τους καινούργια – μάθαμε ότι από φέτος το Robin’s έχει καινούργιο σεφ, το νεαρό Κωστή Ζαχαρία που μόλις ήρθε φουριόζος από θητεία στα καλά και μοδάτα εστιατόρια του Λονδίνου και έχει συνθέσει έναν κατάλογο με πιάτα που «μυρίζουν» Γαλλική Μεσόγειο. Στα πρώτα δοκιμάσαμε δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα που ταίριαζε ωραία το προσούτο με λεπτές φέτες ροδάκινου, καταϊφοπιτάκια και τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, ραβιόλια με γαρίδες και σπανάκι και σάλτσα αυγολέμονο, μύδια αχνιστά με σάλτσα από λευκό κρασί, σταφύλια και εστραγκόν, μαστέλο Χίου στη σχάρα με σάλτσα ούζου και πιπεριές. Στα κυρίως προσθέσαμε ριζότο με γαρίδες, σαφράν, παρμεζάνα κι ένα «τσακ» από σουτζούκι, φρέσκο σολομό με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ, φιλέτο λαβράκι ψημένο στη λαδόκολα, ελαφρά πικάντικο λιβανέζικο κεμπάπ με μπασμάτι και γιαούρτι ωραία αρωματισμένο με δυόσμο, κοκοράκι σοτέ ριγανάτο συνοδεία πουρέ από καλαμπόκι και φρέσκα φασολάκια και τσιπς καρότου. Όλα τους (είναι κι άλλα πολλά που τα αφήσαμε για επόμενη βραδιά) κομψά, ανάλαφρα και ασορτί με το καλοκαίρι αλλά και το περιβάλλον του κήπου. Ήπιαμε κρασί λευκό και μάθαμε πως φέτος το Robin’s έχει διευρύνει τη λίστα των κρασιών του και την έχει κάνει πρωτότυπη και «εκπαιδευτική» (πολλά νέα κρασιά από άγνωστους, καλούς αμπελώνες) και πως επίσης υπάρχουν πολλές επιλογές και σε ποτήρι. Όλα αυτά, τα κοκτέιλ, τα κρασιά, τα πιάτα σε μια πολύ low budget προσέγγιση. Με (ξανά) κοκτέιλ και πολλά γλυκά – όπως τάρτα πορτοκάλι, τηγανητά προφιτερόλ, pavlova, fondant σοκολάτας, με τις ωραίες jazz αλλά και το μεγάλο ρεπερτόριο των συμπαθέστατων Hasta Banana, και κυρίως με νοσταλγικές κουβέντες και τα νέα μας, μείναμε μέχρι αργά στον κήπο απολαμβάνοντας δροσιά, της νύχτας την ηρεμία και την, πάντα ίδια, αίσθηση φιλοξενίας του Παναγιώτη-λέγε με και Robin’s Hood.
ROBIN’S HOOD: Βασ. Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, 210 6834.907. Ανοιχτά καθημερινά και τις Κυριακές, από τις 8 το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.