- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Εκείνος που πίνει κρασί και αυτός που πίνει νερό, δεν μπορεί να μη σκέφτονται διαφορετικά», έλεγε ο Δημοσθένης. Μεγάλη αλήθεια, που μας κάνει να περιμένουμε με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία (γιατί είμαστε από αυτούς που πίνουνε κρασί) τις όμορφες μέρες στη Νεμέα. Καθιερωμένη πια, η εκδήλωση που έγινε θεσμός, οι γνωστές «Μεγάλες μέρες της Νεμέας», είναι μια αφορμή για να πιούμε από την αρχή. Γιορτή αφιερωμένη στο κρασί, στη φιλοσοφία του και στην παραγωγή του, είναι ό,τι πρέπει για να μπει ο Σεπτέμβρης αισιόδοξα.
Για τρεις μέρες, από την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, το οινοποιείο «Κτήμα Νέμειον», στη Νεμέα (Θέση Καρφοξυλιά), μας καλεί όλους να δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά (τόσο του Κτήματος Βασιλείου όσο και του Κτήματος Νέμειον) και νόστιμους μεζέδες, να περιδιαβούμε στον αμπελώνα, να παρακολουθήσουμε την έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής γνωστών συγγραφέων και κυρίως να ανοίξουμε την καρδιά μας στο ποτό αυτό που κάνει τη ψυχή να χαίρεται και το μυαλό να λέει αλήθειες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
Θέση Καρφοξυλιά, Νεμέα, 27460 20700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.