- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Θιακός Άγγελος Κατωπόδης έχει στο DNA του το σύνδρομο του Οδυσσέα, δηλαδή τάση για περιπέτεια, ανακάλυψη, καινούργιες ιδέες. Εφόδια που τον προίκισε η φύση και εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα για να ταξιδέψει στην περιπέτεια της ζωής. Πήγε μετανάστης στην Αμερική μεταφέροντας εκεί τα κεφάλαιά του, οικογενειακοί λόγοι, όμως, τον έφεραν πάλι πίσω στην Ελλάδα. Κι αφού οι δουλειές καλά κρατούν και η νοσταλγία γύρισε τούμπα, αποφάσισε εδώ κι ένα χρόνο να ξετυλίξει στην Αθήνα το κουβάρι «νεοϋρκέζικη γεύση» στο street food. Ένα μικρό πόστο για αρχή στο Ν. Ψυχικό, σχεδόν σπιρτόκουτο, με τη «νεοϋορκίλα» στη διακόσμηση, ήταν ό,τι έπρεπε για delivery και take away. Μετά προστέθηκε και το dine in στη μικρή πρασιά, που έκλεισε και έγινε σέρα. Χαριτωμένο, funky, απλό, με μια νοστιμιά: τις σιδερένιες αγελάδες που βόσκουν στο μικρό παρτέρι της σέρας.
To μεγάλο come back των burgers ακόμη και στη Ν. Υόρκη τον οδηγεί στην αναζήτηση και παρασκευή του τέλειου burger. Γι’ αυτό το λόγο στο Bluefield Βurger ό,τι τρως είναι αποτέλεσμα ψαξίματος του τέλειου υλικού, της σωστής δόσης, του ιδανικού ψησίματος. Το μπιφτέκι με αφράτο μοσχαρίσιο κιμά από sirloin και στήθος ψήνεται καταπληκτικά κρατώντας τους χυμούς και τη γεύση του. Τα ψωμάκια στα οποία το σερβίρουν είναι εξαιρετικά, όπως τα brioche για τα μίνι burgers και το English muffin – ολικής άλεσης που φτιάχνουν μόνοι τους. Οι σάλτσες τους, σπιτικές και μερακλίδικες, κάνουν τις γεύσεις να απογειώνονται. Η Jack Daniel’s βελούδινη και καραμελωμένη, η Bluefield με βάση το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και με touch από ginger και άλλα μυστικά υλικά, η Blue Cheese ραφινάτη και πικάντικη, η Chili Sauce εκρηκτική και τέλος η ντοματοκρεμμυδάτη (για το γνήσιο αμερικάνικο hot dog) με καρυκεύματα που θα σε «στείλουν».
Στον κατάλογο θα βρεις εκτός των classic burgers και των special hot dogs, burgers για χορτοφάγους, σάντουιτς με κοτόπουλο, fish and chips, λιχουδιές αμερικάνικες σαν τα καραμελωμένα chicken wings, σαλάτες υπέροχες (λάτρεψα τη strawberry blue salad με πράσινα λαχανικά, καραμελωμένα κάσιους, μαριναρισμένες σε μπαλσάμικο φράουλες και παρμεζάνα) και yuammie side dishes (πατατούλες country style, french fries, onion rings). Φεύγοντας και για να αποχαιρετήσεις την «πτήση» σου για Ν. Υόρκη, θα γευτείς τα βραβευμένα ως τα Νο 1 New York chocolate chip cookies από το CBS TV Channel (1983).
Bluefield Βurger, Αγγελοπούλου 3, Ν. Ψυχικό, 210 6777.739. Ανοιχτά καθημερινά από 12 το μεσημέρι έως 12 τα μεσάνυχτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.