- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άμα πηγαίνεις (ή έρχεσαι) προς Πόρτο Χέλι - Σπέτσες, είσαι με παρέα μεγάλη και έχετε την όρεξη του Οβελίξ, αξίζει να κάνετε μια στάση στο χωριό Καρατζάς (ταμπέλα πάνω στον δρόμο λίγο μετά το χωριό Τραχειά), και την τιμημένη ταβέρνα του Μπατζάβαλη. Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο στο ντεκόρ, (με μια αυλή όμως με δροσιές, γλάστρες και βασιλικούς), ο Μπατζάβαλης είναι από τους εστιάτορες που κρατούν όλα τα σπουδαία για τα πιάτα που προσφέρει η κουζίνα τους. Το μπιφτέκι της φωτογραφίας είναι τεράστιο τόσο ώστε να πιάνει όλο το πιάτο (αν θυμάμαι καλά μας είπε πως ζυγίζει γύρω στα 600 γραμμάρια)! Και είναι και πεντανόστιμο, με κρέας ΑΑΑ από ζώα δικά του, αφράτο, με μπόλικες ρίγανες και αλατοπίπερα.
Τα πιάτα για γίγαντες με διαολεμένη όρεξη δεν σταματούν εδώ. Η χωριάτικη έρχεται σε πιάτο- σουπιέρα με όλα τα φρέσκα μποστανικά και με φέτα (επίσης δική τους) σε μέγεθος τούβλου (δες φωτό).
Οι πατάτες που τηγανίζονται εκείνη την ώρα σερβίρονται σε μεγάλη πιατέλα (η μια μερίδα...), ο «μεζές» λουκάνικο (πολύ νόστιμος) χορταίνει από μόνος του τέσσερα άτομα. Παίζουν και όλα τα υπόλοιπα μιας τυπικής, καλής χωριάτικης ταβέρνας που έχει καθημερινούς πελάτες τους συγχωριανούς και την γύρω περιοχή και που όλα τα υλικά είναι δικά τους.
Το μεγάλο χιτ όλων, όμως, είναι η περίφημη μπογάνα, αρνί ψητό για ώρες στη γάστρα μέσα στα πικάντικα αλατοπίπερα και μαζί με πατάτες λουκούμι. Ακόμη καλύτερος ο λογαριασμός, φάγαμε και ήπιαμε 10-12 άτομα υπέροχα και του σκασμού με ευρώ 135!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.