- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Νάξος, είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο που φέτος όλοι οι τουριστικοί οδηγοί, την προτείνουν ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης. Γιατί εκτός από την ομορφιά της, η Νάξος είναι ξακουστή και για τα προϊόντα της (τυριά, κρέατα, αλλαντικά) με τις πατάτες να κρατούν τα πρωτεία.
Οι πατάτες που φυτρώνουν στο νησί, οφείλουν την τόση νοστιμιά τους στο έδαφος του νησιού και τις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες του. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τη δεκαετία του 1950, η Νάξος έγινε το επίσημο κέντρο παραγωγής πατατοσπόρου της Ελλάδας και σήμερα η παραγωγή πατάτας του νησιού, εκτιμάται ότι φτάνει τα 8 εκατομμύρια κιλά ετησίως.
Γνωστοί για τα γλέντια τους οι Ναξιώτες, δεν θα μπορούσαν να μην γιορτάζουν τη γιορτή της πατάτας όπως της αξίζει. Έτσι, κάθε χρόνο στο νησί είναι η μεγαλύτερη γιορτή και το πιο νόστιμο γλέντι. Οι πεντανόστιμες πατάτες μαγειρεύονται με όλους τους τρόπους: ψητές, ογκρατέν, στο φούρνο και όπως αλλιώς μπορείς να φανταστείς και προσφέρονται δωρεάν σε όλους. Μικροί και μεγάλοι τις απολαμβάνουν μαζί με μουσική και χορό, σε ένα γλέντι που κρατά μέχρι το πρωί.
Φέτος, η 5η Γιορτή πατάτας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου στην Αγία Άννα, στην περιοχή Αγίου Αρσενίου, το ιστορικό κέντρο πατατόσπορου της Νάξου.
Η εκδήλωση –που αναμένεται ότι θα προσελκύσει φέτος περίπου 3.000 άτομα-διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ), ενώ ο σεφ Στέλιος Κορρές θα μαγειρέψει με βάση την πατάτα και το κοινό θα διασκεδάσουν οι χορευτικές ομάδες Κουρνοχωρίου, Γλινάδου και Αγίου Αρσενίου. Το νησιώτικό γλέντι συνοδεύει το συγκρότημα του Βαγγέλη και Μιχάλη Κονιτόπουλου και ο Στάθης Κουκουλάρης (βιολί).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.