- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Lost Athens γιορτάζει σερβίροντας τα καλύτερά του πιάτα
Από τις 14 έως τις 20 του Δεκέμβρη στην Αρχελάου συμβαίνουν πολλές νόστιμες εκπλήξεις
Το Lost Athens στο Παγκράτι συμπληρώνει τα δύο χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει μαγειρεύοντας ξανά τα πιο χαρακτηριστικά του πιάτα
Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που δοκίμασα τα λαζάνια με ραγού μανιταριών, σάλτσα τρούφας και εκείνη την ονειρεμένη μπεσαμέλ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ. Καθόμουν στο τραπέζι με φόντο το κόκκινο σύνθημα που έγινε viral: “enjoy your fucking dinner”. Αυτή η φράση, τα έλεγε όλα: είσαι σε ένα εστιατόριο απροσποίητο, απλό, ξεκάθαρο. Ένα χώρο ανοιχτό προς όλες τις ετερόκλητες παρέες γιατί ξέρει ότι αυτό που στο τέλος όλους μας ενώνει είναι το φαγητό.
Εκείνο το πρώτο βράδυ στο Lost Athens το ένα πιάτο ήταν καλύτερο από το άλλο, γεγονός που με έκανε να επιστρέψω για πολλά ακόμα βράδια, ξανά και ξανά, από ειλικρινή λαχτάρα να δοκιμάσω όλες τις προτάσεις του μενού. Σε διάστημα μερικών εβδομάδων είχα προλάβει ήδη να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου πιάτα, για αυτό και όταν το μενού άλλαξε, μια κρυάδα την έφαγα… Το Lost Athens δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του λέξη. Επανήλθε με ένα δεύτερο μενού γεμάτο κι αυτό με άλλες, καινούργιες νόστιμες εκπλήξεις. Όλα αυτά τα πιάτα, λοιπόν, που εξάπλωσαν τη φήμη του Lost Athens σε όλη την πόλη επιστρέφουν για λίγες μέρες με αφορμή τα δεύτερα γενέθλια του ανατρεπτικού εστιατορίου.
Από την Τρίτη 14 μέχρι και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο στέκι της Αρχελάου οι σεφ Γιώργος Ζαχείλας και Στράτος Βλασσόπουλος θα μαγειρεύουν αποκλειστικά τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Lost Athens. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εσάς, όπως κι εγώ, θα αναγνωρίσετε κάποιον από τους παρακάτω «τίτλους»:
- Τάκος - Korean style κοτόπουλο / chipotle mayo / σιρόπι σφενδάμου / σιναπόσπορος
- Μεδούλι - χειροποίητες πίκλες / κρέμα αγριοράπανο / κρέμα αγριοράπανο
- Μπάο - soft shell καβούρι / kimchi λάχανο / mayo chilly / bonito
- Τατάκι μοσχάρι - dashi μανιτάρι / mayo truffle / φρέσκια τρούφα
- Σασίμι - ψάρι ημέρας / ponzu ντομάτας / gel mango / watermelon radish
- Φασόλια - relish ντομάτα / ανεβατό / σέλερυ τουρσί
- Μπουράτα - φρούτα εποχής / ρόκα / καρύδια / πίκλα φινόκιο
- Λαζάνια - ραγού μανιταριών / bechamel αγγινάρα Ιερουσαλήμ / σάλτσα τρούφας
- Ραβιόλι - πάπια / κρέμα κάστανο / πραλίνα φουντούκι
- Ψάρι ημέρας - άγρια χόρτα / λαδολέμονο / μάραθος
- Καλαμάρι νιόκι - gnocchi πατάτας / κουσκους λαχανικών / σισαμέλαιο
- Κοντοσούβλι secreto - αφρός πράσινο μήλο / chimichuri κόλιανδρος / lemongrass
- Choux - passion fruit / αλατισμένη καραμέλα / καπνιστό ρούμι / ανανάς
- Τιραμισού - baba / κρέμα μασκαρπόνε / Marsala - kahlua / coffee ganache
Αυτά μέχρι τις και τις 19. Γιατί στις 20 Δεκεμβρίου το Lost Athens ετοιμάζει ένα street party με φρέσκα κρασιά και burgers (άλλο μεγάλο κεφάλαιο στο Lost Athens). Θα τα πούμε εκεί, μέχρι τότε, stay lost…
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832, www.lostathens.gr, Fb: @lost.athens, Instagram: @lost.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.