- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στη Σκορπίνα για ένα μαγικό βράδυ οινογνωσίας
Δημιουργικό ψαροφαγικό μενού και κρασιά από το Κτήμα Παυλίδη
Το εστιατόριο Σκορπίνα στο Νέο Ψυχικό διοργανώνει μια μοναδική βραδιά οινογνωσίας με τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη
Το φωτισμένο ενυδρείο ρίχνει τη λάμψη του πάνω στα λευκά τραπεζομάντιλα, στο βάθος μια σκορπίνα κολυμπάει στο λευκό του τοίχου ακολουθώντας τις νότες της απαλής μουσικής. Έτσι κυλούν τα βράδια στη Σκορπίνα, το κομψό εστιατόριο που αγαπά το ψάρι με πάθος και μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να γίνει προορισμός για όσους αναζητούν την ψαροφαγία, αλλά και το καλό κρασί.
Στην κάβα της η Σκορπίνα φυλά διαμάντια του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα και συχνά διοργανώνει μαγικές βραδιές οινογνωσίας για να μας τα συστήσει. Έτσι, ο Νοέμβριος πέρασε με οινικές βραδιές μέσα από τις οποίες απολαύσαμε εξαιρετικά κρασιά ελλήνων παραγωγών όπως του Κτήματος Σκούρα, του Semeli Estate και του σαντορινιού Estate Argyros. Αν δεν τις προλάβατε έχετε ακόμα μία ευκαιρία…
Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 20.30 το βράδυ θα γίνει η τελευταία παρουσίαση των Ελλήνων Οινοπαραγωγών για το 2021. Τότε, θα δοκιμάσουμε τέσσερα υπέροχα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη κατευθείαν από τους αμπελώνες της Δράμας. Όπως κάθε φορά, για να χαρούμε ακόμα καλύτερα γεύσεις και αρώματα ο σεφ της Σκορπίνας, ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Ούντιλα έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό degustation menu έξι πιάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να συνοδεύσει τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη.
Η τιμή του μενού είναι €50 και περιλαμβάνει και το κρασί. Τιμή, ομολογουμένως πολύ καλή αν αναλογιστούμε την ποιότητα των συγκεκριμένων κρασιών αλλά και το ταλέντο του σεφ στα δημιουργικά πιάτα με βάση το ψάρι. Οπότε, αν αγαπάτε το κρασί και… ό,τι κολυμπάει, σπεύσατε. Κάτι μας λέει ότι θα είναι μια καταπληκτική βραδιά.
Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, Για κρατήσεις: 2106722223
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.