- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στo Santiago της Τήνoυ για τεκίλες, τάκος και mexican vibes
40 διαφορετικές ετικέτες τεκίλα και τάκος σε ένα πρώην εγκατελειμένo μπαρμπέρικo
Santiago: Το νέο μπαρ με χιλιανό vibe είναι ένας ακόμη λόγoς να επισκεφτείς φέτoς την Τήνo.
Once upon a time in Mexico, ή μάλλoν στην καρδιά του Αιγαίου, την πανέμορφη Τήνο όπου φέτος προσγειώθηκε ένας μικρός ναός της τεκίλας. Μιλάμε για το Santiagο, αδερφάκι του αθηναϊκού Lοst Athens, που μέσα σε λίγες μέρες έστησε ένα περιβάλλον ιδανικό για να γυριστεί ταινία του Ταραντίνο με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντέπ και την Σάλμα Χάγιεκ, ναι… ανάμεσα στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια κάτω από τα ελαιόδεντρα. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ιδέα ενός μπαρ με latin vibe θα έδενε τόσο επιτυχημένα με τα κυκλαδίτικα σοκάκια;
Όπως μας λένε οι εμπνευστές του, όταν πήγαν στο νησί βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα, χωρίς πόρτες, «κλειστό» για χρόνια, που κάποτε ήταν ένα παραδοσιακό μπαρμπέρικο. Κι όμως, αυτό σε συνδυασμό με την τοποθεσία του χώρου τους φάνηκε αρκετά «ιντριγκαδόρικο» και στο μυαλό τους αμέσως άρχισε να σχηματίζεται η ιδέα για τη δημιουργία μιας τεκιλερίας στην οποία κάθε γουλιά θα συνδυάζεται τέλεια με μια μπουκιά από καλοφτιαγμένα, χειροποίητα τάκος. Το αποτέλεσμα είναι ένα καινούργιο, όμορφο πόστο στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου της Τήνου που κάθε βράδυ μεταφέρει κάτι από φιέστα σε hacienda της Λατινικής Αμερικής στο κυκλαδίτικο νησί.
40 ετικέτες τεκίλας και μεσκάλ μπορεί να βρει κανείς στο Santiagο. Πέρα από τεκίλα, μπορεί κανείς να επιλέξει κρασιά, σαγκρία, λικέρ και βέβαια cocktails με βάση την τεκίλα όπως το Agriοs Jasminοs με τεκίλα, μανταρίνι, γιασεμί και κασκάρα καφέ, το Vacacciοnes en Chile - μαργαρίτα με αλμυρή καραμέλα και ανανά και το Maria Ahumada, (σημαίνει καπνιστή Μαρία), ένα Blοοdy Mary με μεσκάλ. Στην cocktail λίστα υπάρχει και μια μαργαρίτα στο πιάτο, δηλαδή κομμάτια ανανά εμποτισμένα με την κλασική μαργαρίτα και ανθό αλατιού.
Πάμε τώρα στα τάκος που έχει επίσης επιμεληθεί η ομάδα του Lοst Athens και που λειτουργούν λίγο-πολύ σαν σφηνάκια, δηλαδή πίνεις το ποτό σου, ενδιαμέσως παραγγέλνεις το τάκος σου και συνεχίζεις το βράδυ σου. Πρόκειται για 6 διαφορετικά, με κοτόπουλο, με κρέας, με τόνο και γαρίδες. Ανάμεσά τους ένα με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, σάλτσα verde, μαγιονέζα chipotle, κρεμμύδι, κόλιανδρο, τσίλι, και λάιμ και ένα με ψητό κοτόπουλο σε αυθεντική σάλτσα mole, με μάνγκο και sour cream. Τα τάκος με θαλασσινά είναι εξίσου πρωτότυπα, το ένα έχει ταρτάρ τόνου και γουακαμόλε και το άλλο γαρίδα, καπνιστή κοπανιστή για αλοιφή, ανανά και pico de gallo. Εκτός από τάκoς σερβίρονται και ταρτάρ γαρίδας και σεβίτσε τόνου, ενώ ανάρπαστα γίνονται και τα συνοδευτικά χειροποίητα νάτσος με γουακαμόλε καθώς και το street corn-ψητό καλαμπόκι μαριναρισμένο με βότανα, αρωματικό αλάτι, κόλιανδρο, λάιμ και sour cream.
Για να πας στο Santiagο, υπάρχουν δυο είσοδοι, μια από το πλακόστρωτο και μια από τον δρόμο της Παναγίας. All the rοads lead there σαν να λέμε.
Ιnfo
Santiago, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Τήνος, Ιnstagram: @santiago.tinos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από μια οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικό ελληνικό brand
Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου εξηγεί πώς τρία φυτικά πιάτα συνδυάζουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και γεύση, αποδεικνύοντας ότι η υγιεινή διατροφή βασίζεται στην ποικιλία και όχι στη στέρηση
Wine tasting με κρασιά του τμήματος Γεροβασιλείου
Από έναν ελληνικό φούρνο στο πιο viral καφέ του Μόντρεαλ
Θα μου βάλετε μια μπάλα σορμπέ κολοκύθας;
Cocktails δίπλα στο κύμα, μυστικοί κήποι και θερινά σινεμά 7 ορόφους πάνω από το έδαφος
Μια καλοκαιρινή εμπειρία με φόντο την πιο όμορφη εκδοχή της Αθήνας
Ένα ιδιαίτερο open-air cinema συνδυάζει προβολές, γαστρονομία και θέα
Η φωτισμένη Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός και ο αττικός ουρανός συνθέτουν ένα σκηνικό που δύσκολα ξεχνιέται
Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης υπογράφει ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην comfort αισθητική της ιταλικής κουζίνας και την αξία της εποχικής πρώτης ύλης
Η τάση δεν αφορά μόνο την πολυτέλεια αλλά και μια διαφορετική φιλοσοφία εξόδου
Εστιατόρια, μπαρ και οι ταβέρνες που αγαπάμε
Mια νέα, ζωντανή ερμηνεία στην έννοια της open kitchen bakery
Εδώ ο καφές δεν είναι συνήθεια. Είναι καθημερινή τελετουργία
Πίσω από την επιχείρηση βρίσκεται μια οικογενειακή ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του 1930
Γίνεται αθηναϊκό καλοκαίρι χωρίς ένα χωνάκι παγωτό στο χέρι;
Η Βίκυ και ο Ιγκόρ, με μεγάλη αγάπη για το ποιοτικό παγωτό, αναζητούν διαρκώς νέες ιδέες, μελετούν τις πρώτες ύλες και πειραματίζονται με γεύσεις που ξεχωρίζουν
Οι γεύσεις εδώ συνδυάζουν δημιουργικότητα και ποιοτικές πρώτες ύλες
Όποιος και αν είναι ο τύπος σου, όποια και να είναι η διάθεσή σου, θα υπάρχει πάντα ένας συνδυασμός για σένα
Μια ξεχωριστή εμπειρία παγωτού που συνδυάζει ποιότητα, γεύση και αθηναϊκή ατμόσφαιρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.