Άνοιξε μέσα σε απόλυτη σιγή, ακριβώς έτσι όπως ανοίγουν τα στέκια που σε λίγο καιρό πρόκειται να γίνουν talk of the town. Αν και μόλις μια εβδομάδα σε πλήρη λειτουργία, προχτές που πέρασα γεμάτη περιέργεια να ρίξω μια ματιά, ήταν γεμάτο-τα καυτά νέα κυκλοφορούν στόμα με στόμα και με ταχύτητα αστραπής. Ακριβώς, λοιπόν, εκεί που είναι η γκαλερί Τούντα αλλά κυρίως εκεί που ήταν το περίφημο 48 The Restaurant, (το εστιατόριο που για πολλούς άλλαξε τον ρου της ιστορίας στην αθηναϊκή σκηνή), τώρα βρίσκεται το 48 Urban Garden με σύγχρονη και εντελώς update βερσιόν.
Ο χώρος έχει σε στρατηγικά σημεία αλλάξει –εκεί, ας πούμε που βρισκόταν η «λίμνη» τώρα υπάρχουν τραπέζια φαγητού και μεγάλοι πάγκοι, ενώ ένα υπέροχο ασημένιο πουλμανάκι δίπλα από το μπαρ (ναι, πραγματικό πούλμαν) είναι η ανοιχτή κουζίνα. Μέσα σ’ αυτή την τροχήλατη κουζίνα μαγειρεύονται, φυσικά, «φαγητά του δρόμου». Όπως χάμπουργκερ, χοτ ντογκ και άλλα τέτοια συναφή, με γκουρμέ όμως διάθεση. Για παράδειγμα, είδα στον κατάλογο moroccan χάμπουργκερ με harissa (8,50€), χοτ ντογκ με…καραβίδες (12,5€), ceviche με λαβράκι, αλλά και αλμύρες με ξινομυζήθρα, ντοματίνια και καπαρόφυλλα.
Το καινούργιο είναι ωραίο, οι φίλοι που συνάντησα μου είπαν ότι όλα ήταν πεντανόστιμα, ο κήπος έχει τις δροσιές που θέλει το καλοκαίρι, ο κόσμος, όπως είδα το έχει ήδη κάνει στέκι, κι εγώ θα σας πω περισσότερα μόλις το γευτώ.
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106439466
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.