- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
5 ασυνήθιστα και διαφορετικά γλυκά που μπορείς να βρεις στην Αθήνα
Καλό το γαλακτομπούρεκο, ωραία και η σοκολατίνα, αλλά μερικές φορές έχουμε την όρεξη για κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ πριν. Κάτι που δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι, κάτι απροσδιόριστο, διαφορετικό και –σίγουρα- εντελώς κολασμένο. Μην αναρωτιέσαι άλλο. Ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτό που ψάχνεις…
To Dutch Baby στο Different Beast
going...going...gone...’dutch’... #dutchbaby #theoriginal #brunchlikeaboss #wereallmadhere #beastly
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DifferentBeast (@differentbeastathens) στις
To Dutch Baby είναι στην ουσία ένα (τεράστιο) pancake που ψήνεται στον φούρνο και κάνει το σύμπαν να μυρίζει βούτυρο. Φουσκώνει πολύ, δημιουργώντας μια ζεστή «αγκαλιά» για ό,τι ποθείς περισσότερο: πραλίνα, παγωτό, μαρμελάδα κλπ. κλπ… Στο Different Beast θα το βρεις σε μία από τις καλύτερες και πιο πετυχημένες εκδοχές του (βλ. αρχική φωτογραφία). Χρειάζεται να περιμένεις 30 λεπτά ώσπου να ψηθεί, αλλά ο συνδυασμός της αλμυρής καραμέλας, της μπανάνας, και των ξηρών καρπών, θα σε ανταμείψει… Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, 216 7004556
Το Coconut Cookie Cheesecake Milky Choco στο I Cake You
Βασικά στο I Cake You δεν θα βρεις τίποτα το συνηθισμένο. Από τα φρεσκοψημένα American Cookies μέχρι τα βουτυρένια blondies, τα κολασμένα brownies και τα cheesecake για (πολύ) λιχούδηδες, δεν θα φας ούτε μία «συνηθισμένη» μπουκιά. Απλά διαλέξαμε το Coconut Cookie Cheesecake Milky Choco γιατί με μπισκοτένια βάση, καρύδα, πλούσια κρέμα cheesecake και σοκολάτα ολούθε, μας κάνει να του έχουμε λίιιγη παραπάνω αδυναμία… Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, 211 4091999
To Burnt Cheesecake στο Morning Bar
CHEESECAKE. #morningbar #athens #film
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Morning Bar (@morning.bar) στις
To Morning Bar θα το βρεις από τη μυρωδιά του καφέ που εξαπλώνεται σε απόσταση περίπου δύο οικοδομικών τετραγώνων. Και τι καλύτερο για να συνοδέψεις τον (εξαιρετικό) καφέ σου από ένα Burnt Cheesecake; Το εν λόγω αριστούργημα ξεκίνησε ως ένα λάθος στην κουζίνα και κατέληξε σε ένα από τα αγαπημένα γλυκά της υφηλίου. Δεν περιέχει μπισκότο στη βάση, ούτε μαρμελάδα στην κορυφή, όπως τα άλλα cheesecakes. Αποτελείται μόνο από τη βελούδινη κρέμα cheesecake, η οποία ψήνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία μέχρι οι άκρες της να καραμελώσουν και να δώσουν αυτό το… καμένο εφέ. Μαζί πάρε και ένα Cinnamon Bun, το άλλο χιτάκι του μαγαζιού. Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι
Το προφιτερόλ στο Choureal
«Τι το ασυνήθιστο έχει ένα προφιτερόλ;», θα σκεφτείς και με το δίκιο σου. Μόνο που αυτό το προφιτερόλ δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Στο Choureal τα σουδάκια ψήνονται κάθε μία ώρα, γεμίζονται με βελούδινη κρέμα ή παγωτό, ύστερα περιχύνονται με την καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο, πασπαλίζονται με διάφορα toppings, κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια σου. Να τι το κάνει ένα καθόλου συνηθισμένο προφιτερόλ και για εμένα το καλύτερο της Αθήνας. Ερμού 18& Διομείας 2, Σύνταγμα, 210 3317883
To Milkshake στο Trick or Treat
Στο μέρος όπου τα παραμύθια συμβαίνουν στα αλήθεια, προφανώς και το milkshake δεν είναι ένα συνηθισμένο milkshake. Αντίθετα, έχει για γαρνιτούρα ένα ολόκληρο donut που στέκεται περήφανο στην κορυφή του. Ρουφάς γουλιά, πίνεις μαζί και λίγο από τη γέμιση του donut, γιατί μπορείς. Δελφών 8, Περιστέρι, 210 5770201
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.