- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όλοι θυμόμαστε τα καλοκαίρια με τη φάβα της Σαντορίνης, τα ρεβίθια της Σίφνου, το βωλάκι της Τήνου, τις μακαρούνες της Καρπάθου… Τα ελληνικά προϊόντα είναι στις δόξες τους, και τώρα μπορούν να φτάνουν στην πόρτα μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η γαστρονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα ενός τόπου και όχι ξέχωρο κομμάτι του. Ήδη οι εξαιρετικές συσκευασίες των ελληνικών προϊόντων ταξιδεύουν προς τα έξω. Ήρθε η ώρα να τα μάθουμε και εμείς λίγο καλύτερα.
Τις μέρες που έρχονται, 9- 10-11 Μαΐου, η Πειραιώς θα γεμίσει χρώματα και αρώματα και θα αντηχεί από γουργουρητά ικανοποιημένων στομαχιών.
Δύο είναι τα φεστιβάλ της γεύσης. Το ένα γίνεται στο Μουσείο Μπενάκη και είναι οι Ημέρες Γαστρονομίας 2014. Το δεύτερο στην Τεχνόπολη, με το κωδικό όνομα «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» και το διοργανώνει το περιοδικό Αθηνόραμα.
Οι Ημέρες Γαστρονομίας, με τιμώμενο γαστρονομικό προορισμό τις Κυκλάδες, είναι μια ευκαιρία για να γνωρίσουμε τα ελληνικά προϊόντα που ξεκινούν καριέρα στο διεθνές στερέωμα της γεύσης: κυκλαδικά τυριά, κρασί, μέλι, αρωματικά φυτά, βότανα και τόσα άλλα καλούδια, που ακτινοβολούν περήφανα την εντοπιότητα, την εποχικότητα και τη μοναδικότητά τους.
Το φεστιβάλ, περιλαμβάνει και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, συζητήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια, φυσικά εκθέσεις παραγωγών και το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας ενώ δεν θα λείπει και το 1ο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας, όπου θα παρουσιαστεί το δίκτυο Aegean Cuisine.
Στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, θα υπάρχουν 120 εξαιρετικοί Έλληνες παραγωγοί και τα ακόμα πιο εξαιρετικά προϊόντα τους. Αβγοτάραχα, λουκάνικα, προσούτα και σαλάμια, μέλι, λάδι, κρασί, ξεχωριστά ελληνικά τυριά, ούζο και τσίπουρο, καπνιστά ψάρια και πολλά άλλα. Μαζί με αυτά και μαθήματα μαγειρικής από βραβευμένους σεφ, «πειραγμένο» ελληνικό street food (όπως ψητές σαρδέλες σε σάντουιτς και ντοματοκεφτέδες σε πίτα), έκθεση φωτογραφίας και μουσικά happenings ενώ στο τέλος ψηφίζουμε τα προϊόντα που μας άρεσαν περισσότερο, κερδίζοντας πλούσια (να φανταστούμε γευστικά) δώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.