- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Sweet Alchemy Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι από την Πόλη και το φτιάχνει με μαστίχα και μαχλέπι. Εναλλακτικά, και ολόφρεσκη ιταλική κολόμπα, δηλαδή τσουρέκι σε σχήμα περιστεριού. Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, 210 8080480
Παπαπαρασκευάς
Εκτός από τα παραδοσιακά που φτιάχνονται με την παλιά αυθεντική συνταγή, θα βρείτε γεμιστά με σοκολάτα γάλακτος και επικάλυψη κάστανου ή λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας φερέρο. €10 τα παραδοσιακά, €12 τα γεμιστά. Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220
Σταυρόπουλος
Αρμένικο τσουρέκι, με γεύση ελαφρώς αλμυρή και ιδιαίτερη. Κι ακόμη, γνήσια πολίτικα τσουρέκια, και πικάντικα αλμυρά τσουρέκια με πιπέρι.
Γαμβέτα 4, Αθήνα, 210 3847006
Βάρσος
Αγνά, παραδοσιακά, τσουρέκια πλεξούδες και στρογγυλά, σε διάφορα μεγέθη, σε μικρές και μεγάλες φόρμες, με κόκκινο αυγό στη μέση ή χωρίς. 11 ευρώ το κιλό και 6 οι φόρμες. Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472
Φύσις
Με αυθεντική μαστίχα Χίου και μαχλέπι που το τρίβουν εκείνη τη στιγμή για να βγάλει όλα του τα αρώματα, βιολογικό αλεύρι και λαμπερή κρούστα εξωτερικά. Και γεμιστό με σοκολάτα-πραλίνα. Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740
Irene
Προζυμένιες πλεξούδες που μυρίζουν βούτυρο, μαστίχα και μαχλέπι, η Irene το Πάσχα επιμένει παραδοσιακά. Λεωφόρος Μαραθώνος 5,
Δροσιά, 210 8137286
Gulluoglu
Μυρωδάτο και άγλυκο, συμπαγές και πλούσιο σε γεύση, σαν σπιτικό. Έρχεται καθημερινά ολόφρεσκο από την Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς.
Λ. Kηφισίας 238-240, Kηφισιά, 210 8010045
Μέλισσα
Γεμιστό με μέλι και καρύδια ή με πραλίνα φουντουκιού. Και το κλασικό πολίτικο, με αγνά υλικά και πλούσια γεύση. Εθνάρχου Μακαρίου 43,
Περιστέρι 210 5759684
Φούρνος Λυκαβηττός
Μυρωδιές βουτύρου και μαστίχας, στο παραδοσιακό του τσουρέκι που φτιάχνεται πάνω στις συνταγές των γιαγιάδων μας. Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, 210 7211348
Τερκενλής
Ο παππούς τον τσουρεκιών φέτος φτιάχνει τσουρέκια με γέμιση πραλίνας, κρέμα κάστανου, λεμονιού και επικάλυψη λευκής και κανονικής σοκολάτας, λεμονιού και κρέμα κάστανου. Ξεκινούν από €5,30 τα κλασικά και φτάνουν μέχρι €11 με επικάλυψη. Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.