- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δοκιμάσαμε λιχουδιές του chef Fahk στο Drive In του Λυκαβηττού
Επιστρατεύει την ελληνολιβανέζικη καταγωγή του για να δημιουργήσει μια κουζίνα γεμάτη από τις μυρωδιές, τις γεύσεις και την παράδοση των δύο χωρών.
Το food truck του chef Fahd Kassem στο Drive In του Λυκαβηττού
«Είστε για το drive in ή περαστικοί;» ρωτάει ένα ευγενικό παιδί με μάσκα και μπλε μπλούζα στην τελευταία στροφή του λόφου. Πρώτη φορά στη ζωή μου σε drive in, έχω τεράστια περιέργεια να δω τι συμβαίνει. Κι αυτό που συμβαίνει είναι μια γιγαντιαία οθόνη με φόντο τα ροζ σύννεφα του δειλινού, δεκάδες αμάξια και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα. Απόψε, όμως, δεν έχω έρθει για την ταινία, αλλά για το... φαγητό!
Τι έχουμε φάει στα σινεμά της ζωή μας; Ποπ κορν, νάτσος με τσένταρ σος αμφιβόλου ποιότητας, άντε και καμία ξαναζεσταμένη πίτσα. Λοιπόν, αυτή δεν είναι η υπόθεση στο drive in του Λυκαβηττού μια που το μενού το έχει αναλάβει ο σεφ Fahk, δηλαδή ο Fahd Kassem. Τον Fahd τον γνώρισα πριν από μερικά χρόνια, όταν δημιούργησε τους Tip the Chef, μία ομάδα από επαγγελματίες μάγειρες που μπορούσες να τους καλέσεις σπίτι σου να μαγειρέψουν και να τους πληρώσεις όσο εσύ ήθελες. Τον ακολούθησα και στη μετέπειτα ομάδα του, στους Guerilla Chef, και έφαγα τρομερά burgers από τα χέρια του στο Athens Street Food Festival. Ήξερα, λοιπόν, πολύ καλά ότι από τη στιγμή που το food truck στο drive in του Λυκαβηττού έπεσε στα χέρια του Fahd, το φαγητό δεν θα ήταν καθόλου τυχαία υπόθεση. (προφανώς και) Είχα δίκιο.
Στο μενού θα βρεις τρία πράγματα που είναι υπεραρκετά και ταυτόχρονα ικανά να σου αποσπάσουν την προσοχή από την εξέλιξη της ταινίας: 1. Το Za’atar Saj Roll (€3), μια αυθεντική, vegan νοστιμιά της Μ. Ανατολής όπου η αραβική πίτα σαζ αγκαλιάζει ένα μείγμα μυρωδικών (από θυμάρι, σουμάκ και σουσάμι) μαζί με ντομάτα, αγγούρι και φύλλα δυόσμου. 2. To Lamp Burger με ένα ά-παι-χτο ψωμάκι brioche, μπιφτέκι από αρνί και μοσχάρι (λουκούμι!), σάλτσα από ταχίνι, κέτσαπ παντζαριού και αγγουράκι τουρσί. 3. Και τα Chicken Wings, δηλαδή τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου με αρωματική κρούστα και πικάντικη μαγιονέζα – το είδος που σε κάνει να γλείφεις ένα-ένα τα δάχτυλα.
Στις δύο πρώτες λιχουδιές ο Fahd επιστρατεύει την ελληνολιβανέζικη καταγωγή του για να δημιουργήσει μια κουζίνα γεμάτη από τις μυρωδιές, τις γεύσεις και την παράδοση των δύο χωρών, κουζίνα που άλλωστε είναι η ταυτότητά του (εδώ να πω ότι ο Fahd σκέφτηκε να ονομάσει το όλο project FAHKing with my heritage). Όσο για τα chicken wings είναι ένας φόρος τιμής στα παραδοσιακά καλούδια του drive in και φυσικά απολύτως ταιριαστή με το όλο σκηνικό. Την υπόθεση «γλυκάκι» έχει αναλάβει ο The Cookie Dude του οποίου τα μπισκότα θα βρείτε σε δύο γεύσεις.
Τώρα, πώς έρχονται όλα αυτά ως το... παράθυρό σου; Στην είσοδο θα σου δώσουν ένα λαμπάκι το οποίο και τοποθετείς στην οροφή του αυτοκινήτου σου (έχει μαγνήτη), όταν θες να παραγγείλεις. Με αναμμένο λαμπάκι στην οροφή, εμφανίζεται ένας υπάλληλος με rollers, παίρνει την παραγγελία σου και σε λίγα λεπτά επιστρέφει ρολάροντας με τις... επιθυμίες σου.
Να πω επίσης ότι στο μενού θα βρείτε επίσης μπίρες (€3,5) και δροσερά cocktail (€5-6) και άρα μπορείτε να πάτε για την ταινία, μπορείτε όμως να πάτε και για ποτό με θέα όλη την Αθήνα. Και θα είναι ωραία.
Drive In, Λόφος Λυκαβηττού
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.