- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το νέο πολυτελές all day μπαρ-ρεστό που εγκαταστάθηκε στην πλατεία Μαβίλη διαθέτει όλα τα παραπάνω... Από την πόρτα ήδη το βλέμμα σου αρχίζει και σκανάρει και έχεις την αίσθηση ότι θα συναντήσεις τον υπέροχο Γκάτσμπι να τα πίνει στο μπαρ. Καταρχήν η διακόσμηση, για την οποία συνεργάστηκαν η Μάρα Δεσύπρη κι ο Διονύσης Δημουλίτσης. Σκούροι μπλε βελούδινοι καναπέδες, μεταξωτή chinoise ταπετσαρία με λουλούδια και πουλιά, αρτ ντεκό μικρά άσπρα φωτιστικά που βρίσκονται πίσω από τους καναπέδες, μπιζουτέ καθρέφτες, μαρμάρινα τραπέζια και αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί με εξαιρετικό γούστο. Ο γορίλας στο μπαρ με τα βαλσαμωμένα πουλιά απλά εμβληματικός.

Ο Κύριος άνοιξε πριν λίγους μήνες, από τους ιδιοκτήτες του Κ44, τον Δημήτρη Αναγνώστου και τον Ειρηναίο Φιλιππίδη, και το beautiful crowd της πόλης το έκανε σχεδόν ακαριαία στέκι του. Δεν είναι να απορείς, εδώ όλα και όλοι συνεργάζονται για να περνάς καλά. Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και φοράει στολές sur mesure, υπέροχες δερμάτινες μαύρες ποδιές. Τα κοκτέιλ φτιάχνονται stirred και όχι shaken. Τα αναψυκτικά είναι από σιφόν, οι χυμοί όλοι φρέσκοι. Η μουσική κινείται από τζαζ έως έθνικ με τσιμπήματα ανεβάσματος. Τελευταία ο Κύριος φροντίζει και το φαγητό. Όπως μας είπαν το μενού «χτίζεται» με πιάτα που θα προστίθενται σιγά-σιγά και θα ταιριάζουν με τα γούστα και την αισθητική του.

Πήγαμε με διάθεση να τα κάνουμε όλα, να δοκιμάσουμε και τα κοκτέιλ, μαζί και τα multi culti νοοτροπίας πιάτα του. Ήπιαμε margaritas και daiquiries, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Δημητρίου, του βραβευμένου sommelier-bartender, και πολύ ανεβήκαμε. Στα δε πιάτα που φέρουν το μονόγραμμα του Κυρίου (ένα από τα πιο ωραία γραφικά που έχουμε δει), δοκιμάσαμε parmesans nest salad (σε φωλιά από τραγανή παρμεζάνα), με ανάμεικτες πρασινάδες και ξηρούς καρπούς, mastic cheese salad με τυρί Άνδρου, αρωματισμένο με μαστίχα, ρόδι, βινεγκρέτ με άρωμα κανέλας και κρέμα ροδιού.
Συνεχίσαμε με τον ίδιο τον Κύριο σε σάντουιτς, το ομώνυμο είναι με μαύρη τσιαπάτα, πουρέ ψητών λαχανικών, κίτρινη κολοκύθα, γλυκοπατάτα, κάσιους, φρέσκο κόλιανδρο και σος με μέλι και μουστάρδα. Συνεχίσαμε με meatlovers σάντουιτς (μοσχαρίσιο παστράμι με μαρμελάδα ντομάτας και σαλάτα). Τα ποτά ήταν πολλά οπότε περάσαμε και στα tapas: μπρουσκέτες με ασιατική ομελέτα και τσορίθο, φιλετάκια κοτόπουλου satay με σος αγριοράπανου-lime.

Το λατρέψαμε το νέο και καυτό talk of the town all day στέκι της πόλης, μαθαίνω μάλιστα πως σε λίγο καιρό οι δημιουργικοί και δραστήριοι ιδιοκτήτες θα ανοίξουν στη θέση του ιστορικού Flower και pizza-bar με τραπέζια στην πλατεία, οπότε μου μυρίζει ωραία άνοιξη-καλοκαίρι...
Δορυλαίου 4, πλ. Μαβίλη, 210 6400615
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.