- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Αλέξης Φουρούλης είναι ένας από τους από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σεφ της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και έζησε για χρόνια στην Αμερική όπου έστησε και δύο επιτυχημένα εστιατόρια. Τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται σαν ιδιοκτήτης και σεφ στο Μάνη Μάνη, ένα πολύ όμορφο εστιατόριο στην σκιά της Ακρόπολης όπου μαγειρεύει την πελοποννησιακή και ελληνική παράδοση μέσα από την δική του φρέσκια ματιά.
Υλικά για 4 άτομα:
1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
8 αγκινάρες
100 γρ αρακά
2 καρότα μικρά
10 μανιτάρια απλά
200 ml ζωμός λαχανικών
16 γαρίδες
Χυμό από 2 λεμόνια
30 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κλωνάρι μάραθο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν. Ψιλοκόβουμε το ξερό & φρέσκο κρεμμύδι. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, που έχουμε από πριν κόψει σε κομματάκια, μαζί με τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. 10’ πριν είναι έτοιμες οι αγκινάρες ρίχνουμε τον αρακά και τις γαρίδες. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.