- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές και σχέδια λουλουδιών
Φέτος βάψε τα αυγά σου με… παντζάρια!
Η Εύα Παρακεντάκη προτείνει φυσικές βαφές για τα πασχαλινά αυγά μας
Τα αυγά που βάφω είναι βιολογικά από κοτούλες ελευθέρας βοσκής! Και κάθε χρόνο δημιουργώ αυγά βαμμένα με φυσικές βαφές, όπως είναι το πατζάρι, ο κουρκουμάς, το μωβ λάχανο ή το σπανάκι. Είναι πιο εύκολη διαδικασία απ΄ό,τι φαντάζεσαι και δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσεις;
Κόκκινα αυγά
- 2 παντζάρια
- 10 αυγά
Βράσιμο με παντζάρι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά μαζί με 2 κεφάλια παντζάριου, κομμένα σε μικρούς κύβους. Μετά τα 20 λεπτά βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ξύδι. Παραμένουν στο ζουμί για ένα 12ωρο.
Μπλε αυγά
- ½ μωβ λάχανο
- 10 αυγά
Βράσιμο με κόκκινο λάχανο:
Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία με τα κόκκινα.
Κίτρινα αυγά
- 50 γρ. κουρκουμάς
- 10 αυγά
Βράσιμο με κουρκουμά
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα κόκκινα και μπλε αυγά.
Πράσινα αυγά
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 λίτρα νερό
- 10 αυγά
Βράσιμο με σπανάκι:
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω.
Με σχέδια λουλουδιών και σφίξιμο με καλσόν
Με προσοχή ακουμπάμε πάνω τους ένα φύλλο ή ένα λουλούδι. Πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το κάθε αβγό με το καλσόν και σφίγγουμε καλά ώστε να κολλήσει καλά πάνω στο αβγό το φύλλο γιατί αλλιώς περνάει από κάτω το χρώμα και δεν θα βγουν σωστά. Ξετυλίγουμε προσεκτικά, κόβοντας με ένα ψαλιδάκι τον κόμπο μετά από 12 ώρες. Οι φυσικές βαφές θέλουν πολύ χρόνο. Γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι!
Tips
- Όλες τις αποχρώσεις αν τις αφήσουμε λιγότερο χρόνο θα έχουμε πιο αχνό αποτέλεσμα.
- Βράζουμε τα αβγά μέσα σε μια κατσαρόλα που στη βάση της έχουμε βάλει ένα καθαρό πανί, έτσι ώστε να μην χτυπάνε στη βάση τα αυγά και μας ραγίσουν.
- Τα αυγά μας πρέπει να είναι λευκά αν πρόκειται να τους κάνουμε τα σχέδια με τα λουλουδάκια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.