- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Είναι πολύ ευχάριστο που κρίση-ξεκρίση, τα ελληνικά εστιατόρια δεν κατέθεσαν τα όπλα και η υψηλή μαγειρική συνεχίζει καλά να κρατεί. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν τα οκτώ στο σύνολό τους αστέρια Michelin, που δόθηκαν σε έξι ελληνικά εστιατόρια. Αδιαμφισβήτητα υψηλή διάκριση για την ελληνική γαστρονομία.
Στην κορυφή πάντα και πάλι η Σπονδή που για έκτη χρονιά διατηρεί τα δύο της αστέρια και το Funky Gourmet των Νίκου Ρούσσου και Γεωργιάννας Χειλιαδάκη, που φέτος κέρδισε και δεύτερο αστέρι. Άλλα τέσσερα αστέρια μοιράστηκαν στα εστιατόρια «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου (να θυμίσουμε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που κατέκτησε το τιμητικό αστέρι), «Hytra» και «Γαλάζια Hytra» με σεφ τον εξαιρετικά ταλαντούχο Νίκο Καραθάνο και στο «Botrini’ s», του Έκτορα Μποτρίνι το οποίο αστερο-φορήθηκε για πρώτη φορά (ενώ μόλις μια εβδομάδα πριν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στους Χρυσούς Σκούφους του Αθηνοράματος).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.