Θεματα

Βρέχει αστέρια στην Αθήνα

Τα ελληνικά εστιατόρια που κατέκτησαν αστέρι Michelin

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63530-127720.jpg

 Είναι πολύ ευχάριστο που κρίση-ξεκρίση, τα ελληνικά εστιατόρια δεν κατέθεσαν τα όπλα και η υψηλή μαγειρική συνεχίζει καλά να κρατεί. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύουν τα οκτώ στο σύνολό τους αστέρια Michelin, που δόθηκαν σε έξι ελληνικά εστιατόρια. Αδιαμφισβήτητα υψηλή διάκριση για την ελληνική γαστρονομία.

Στην κορυφή πάντα και πάλι η Σπονδή που για έκτη χρονιά διατηρεί τα δύο της αστέρια και το Funky Gourmet των Νίκου Ρούσσου και Γεωργιάννας Χειλιαδάκη, που φέτος κέρδισε και δεύτερο αστέρι. Άλλα τέσσερα αστέρια μοιράστηκαν στα εστιατόρια «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου (να θυμίσουμε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που κατέκτησε το τιμητικό αστέρι), «Hytra» και «Γαλάζια Hytra» με σεφ τον εξαιρετικά ταλαντούχο Νίκο Καραθάνο και στο «Botrini’ s», του Έκτορα Μποτρίνι το οποίο αστερο-φορήθηκε για πρώτη φορά (ενώ μόλις μια εβδομάδα πριν είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στους Χρυσούς Σκούφους του Αθηνοράματος).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.