Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το Μαύρο Πρόβατο μάζεψε τον κόσμο στην περιοχή και έκανε την πλατεία Προσκόπων «hot», αποδεικνύοντας ότι τα success stories της εποχής μας δεν χρειάζεται να είναι υπερπαραγωγές, να σερβίρουν «ιδιαίτερες» κουζίνες, να χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δυνατά του ατού οι πεντανόστιμες γεύσεις ελληνικής σύγχρονης κουζίνας που βγαίνουν σε μικρά αλλά χορταστικά πιατάκια, η ευγένεια, η επικοινωνιακή διάθεση και η καλή αύρα των ανθρώπων του, οι πολύ καλές τιμές.
Γι αυτό, στην μικρή του καλοφτιαγμένη σάλα αλλά και στα τραπεζάκια έξω, καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμη και σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το opening, δεν πέφτει καρφίτσα. Πολλή νεολαία που «τσακίζει» όλον τον κατάλογο, αρκετοί ξένοι, γηραιές καλοβαλμένες κυρίες που γιορτάζουν μαζί με φίλες γενέθλια ή με τους συζύγους τους αδαμάντινους, πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες σε ινκόγκνιτο στιγμές, και σύσσωμη η γειτονιά. Μένω πολύ κοντά, και ναι, είμαι κι εγώ από τους πιο συχνούς θαμώνες. Τα εκτιμώ όλα σ’ αυτό το μικρό «μπιζουδάκι» της γειτονιάς μου. Τα ωραία του πιάτα (που αλλάζουν πολύ συχνά και δεν τα βαριέται ποτέ κανείς), την συνέπεια και την καθαριότητά του, τα παιδιά που σερβίρουν, την αίσθηση γειτονιάς, την μια σταλιά ανάλαφρη «κοσμικότητα» που διαθέτει, την Ευδοξία (Πάντου) και τον Νίκο (Κρασσά) τους ιδιοκτήτες, φίλοι μου πια κολλητοί. Άλλοι μου φίλοι, κολλητοί και μη, με ταράζουν κάθε τόσο στα τηλέφωνα, ζητώντας μου να «μεσολαβήσω» για να τους βρω τραπέζι. Οπότε ενημερώνω κι αυτούς κι εσάς πως no problem πια…
Εδώ και λίγο καιρό, και ύστερα από γενική απαίτηση του κοινού, το Μαύρο Πρόβατο μεγάλωσε προσθέτοντας και τον διπλανό χώρο στην «δύναμη». Καλοφτιαγμένος κι αυτός, με συνθήματα, σλόγκαν, αποφθέγματα και λόγια του κρασιού γραμμένα με κιμωλία από τους θαμώνες στους τοίχους, με έναν άλλο άσπρο «τουβλένιο» τοίχο όπου παρελαύνουν όχι ένα αλλά 39 μαύρα στρουμπουλά προβατάκια. Άσε που οι μέρες έχουν ήδη αρχίσει να μυρίζουν άνοιξη και καλοκαιρία άρα και τα τραπεζάκια έξω μας χωράνε όλους για τσιμπολόγια παλιά και all time classic του Μαύρου Πρόβατου (χουνκιάρ μπεγεντί, σαλάτα κατίκι, χοιρινή τηγανιά, μελιτζανοσαλάτα, κοτομπριζολάκια), και τσιμπολόγια καινούργια-σπανακόρυζο με σουπιές, σαλάτα με φακές και φρέσκο ψητό σολομό, τέλεια μελωμένα κριθαρότα με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα, και με μανιτάρια και λάδι τρούφας, αρνάκια γεμιστά με τυρί και μυρωδικά και άλλα πολλά νέα και ωραία πιάτα που μόλις προστέθηκαν στον κατάλογο. Ανοιχτά όπως πάντα από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, κλειστά μόνο Κυριακή βράδυ.
Αρριανού 31-33, Παγκράτι, 2107223466-69
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.