- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αυτή η μαμά από την Ιαπωνία είναι master chef στα αυγά
Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φάει ένα τέτοιο τηγανιτό αυγό;
Η Etoni Mama, μια μητέρα από την Ιαπωνία μεταμορφώνει τα γεύματα των παιδιών της σε cartoon
Πολλοί γονείς εκεί έξω ξέρουν ότι όσον αφορά το φαγητό τα μικρά τους μπορεί να γίνουν αρκετά δύστροπα και άκρως επιλεκτικά. Μια μητέρα στην Ιαπωνία είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και το έλυσε για πάντα χάρη στη φαντασία της.
Η “Etoni Mama”, όπως είναι ευρέως γνωστή, μεγαλώνει τρία κορίτσια ηλικίας 7, 9 και 11 ετών και είναι μάλλον η απόλυτη master chef του “Kyaraben”. To Kyaraben είναι μία μέθοδος που έχουν επινοήσει οι γονείς στην Ιαπωνία για να κάνουν το φαγητό που παίρνουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο να μοιάζει πιο ελκυστικό. Σε αυτή την τεχνική οι γονείς διακοσμούν κάθε γεύμα με τρόπο που να παραπέμπει σε χαρακτήρες cartoon, ζώα και φυτά. Αρχικά ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών στις υγιεινές τροφές, πλέον όμως το Kyaraben είναι τόσο δημοφιλές που διοργανώνονται ακόμα και εθνικοί διαγωνισμοί πάνω σε αυτό.
Η περίπτωση της Etoni Mama πήγε το Kyaraben σε άλλο επίπεδο, παρόλο που η ίδια δεν έχει καμία επαγγελματική εκπαίδευση πάνω στη μαγειρική. Ο υπόλοιπος κόσμος έμαθε για τα πιάτα της όταν ένας συνάδελφός της την προέτρεψε να ανοίξει ένα λογαριασμό στο Instagram. Μέσα σε δύο χρόνια η Etoni Mama απέκτησε πάνω από 100.000 followers (115.000 σήμερα). Εξέδωσε επίσης ένα βιβλίο με τις μαγειρικές της δημιουργίες έτσι ώστε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους γονείς. Και εδώ που τα λέμε, τα πιάτα της είναι τόσο χαριτωμένα, αστεία και εφευρετικά που είναι δύσκολο να τους αντισταθείς ακόμα κι αν είσαι ενήλικας.
Αν, λοιπόν, τα παιδιά σας αρνούνται πεισματικά να φάνε κάποια συγκεκριμένη τροφή ίσως έτσι να καταφέρετε να τους αλλάξετε γνώμη. Τώρα που έχετε χρόνο, πειραματιστείτε! Και αν δεν τα καταφέρετε σαν την Etoni Mama καθόλου δεν πειράζει… Και μόνο που θα έχετε περάσει λίγο χρόνο μαζί με τα παιδιά σας στην κουζίνα αρκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.