- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mικρό και συμπαθέστατο, μπήκαμε μέσα και μας έφτιαξε τη μέρα. Και την όρεξη. Το περιμέναμε πώς και πώς. Μέρες βλέπαμε την Ρωσιδούλα Πωλίνα να ζωγραφίζει στο χέρι την πινακίδα. Καλίνκα Μαλίνκα διαβάσαμε και σχεδόν σιγοτραγουδήσαμε το παραδοσιακό ρώσικο τραγούδι. Τελικά άνοιξε πριν 5-6 μέρες Σόλωνος και Μαυρομιχάλη γωνία. Θραύση. Το πήραν αμέσως πρέφα οι Αθηναίοι, ουρές για τα πιροσκί.
Οι ποικιλίες πολλές και διαφορετικές. Τηγανιτά και του φούρνου όλα πεντανόστιμα. Πέρα από τα παραδοσιακά με κιμά και πατάτα, θα βρεις πιροσκί με λάχανο και μανιτάρι, κοτόπουλο, ανθότυρο, μούρο, ακόμα και με παπαρούνα, που έχει μια υπέροχη γλυκιά γεύση. Αυτό που σίγουρα δεν έχεις ξαναφάει είναι το τσεμπουρέκ. Τηγανιτό αλλά χωρίς να είναι καθόλου λιπαρό, τραγανό απ’ έξω και ζουμερό μέσα, γεμιστό με κιμά. Γιαμ. Όλα σε πολύ καλές τιμές, από 1,40€ έως 1,80€. Ντααα.
Σόλωνος 81 & Μαυρομιχάλη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.