«SYMPOSSIO»: Τρώμε την Ελλάδα με το κουτάλι
Έλληνες σεφ διδάσκουν την ελληνική γαστρονομία στην Ευρώπη
Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με τη ξενοδοχειακή επιχείρηση Aldemar περιοδεύουν στην Ευρώπη και προωθούν τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας. Βασικά στελέχη της ομάδας του SYMPOSSIO είναι οι Έλληνες σεφ, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική κουζίνα σε εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη γαστρονομία στην Ευρώπη. Μετά το μάθημα ακολουθεί η πρακτική. Οι τουριστικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι βάζουν σκούφους και ποδιά και με την καθοδήγηση των Ελλήνων σεφ μαγειρεύουν και παίρνουν μια γεύση από Ελλάδα.
«Με τον τρόπο αυτό κεντρίζεται το ενδιαφέρον του Τύπου, γίνονται ακόμη πιο στενές οι σχέσεις με τους τουριστικούς πράκτορες και προωθείται η εικόνα της χώρας μας στο σύνολό της», εξηγεί η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία, Κυριακή Μπουλασίδου. «Στόχος μας είναι να κάνει αισθητή την παρουσία του ο ΕΟΤ, με πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας και όχι μόνον στο Μιλάνο, όπου βρίσκεται το γραφείο του», συμπλήρωσε.
Η γαστρονομική περιοδεία ξεκίνησε από τη Στοκχόλμη. Στη Ρώμη από τις συνταγές που είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν δεκάδες Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, στη θεματική «βραδιές ουζερί», ξεχώρισαν το ριζότο με σουπιές, κριθαρότο με γαρίδες, φάβα, ταραμοσαλάτα, γραβιέρα σαγανάκι και κρητικό καπνιστό χοιρινό.
Sympossio 2014: Το φετινό ταξίδι
31/01 Μόσχα - Ρωσία
14/02-16/02 Στοκχόλμη - Σουηδία
17/02 Πέζαρο - Ιταλία
19/02 Ρώμη - Ιταλία
20/02 Νάπολι - Ιταλία
21/02 Μπάρι - Ιταλία
24/02 Μιλάνο - Ιταλία
Επόμενες στάσεις:
25/02 Τορίνο - Ιταλία
26/02-02/03 Αγία Πετρούπολη - Ρωσία
06/03 Ροστόβ - Ρωσία
14/03 Καζάν - Ρωσία
29/03-30/03 Τιουμέν - Ρωσία
04/04-05/04 Ιζέβσκ - Ρωσία
Μάρτιος ’14 Λονδίνο - Αγγλία
Μάρτιος ’14 Μάντσεστερ - Αγγλία
10/04-11/04 Κίεβο - Ουκρανία
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.