Στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο (μπροστά από τη Δημοτική Πινακοθήκη) ετοιμάζεται Party Τσικνοπέμπτης! Τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία γίνονται όλα μια παρέα και μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό «τσίκνισμα», με μουσική, ποτό και πολύ κέφι. Από τις 17.30 μέχρι τις 20.30 και με τις μουσικές επιλογές του dj Γιάννη Σαρτζετάκη ο Μπλε Παπαγάλος σερβίρει μεζέ και τσίπουρο, το Tamarind δίνει άλλο νόημα στην ημέρα με ταϊλανδέζικες… τσίκνες, το Lost ’n Found προσφέρει καλαμάκια και οινόμελο, οι Σεϋχέλλες ψήνουν αρνί και προσφέρουν τσίπουρο, το Αυγό του Κόκορα μας περιμένει με τα παραδοσιακά πιάτα του.
Το Τσικνοσάββατο έχει… Ανακατώματα! Από τις 4 το απόγευμα ο πεζόδρομος της Γ. Ολυμπίου, στο Κουκάκι, φοράει αποκριάτικα και έχει πολλά για μικρούς και μεγάλους: γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρα, ζογκλέρ, υπό τις μουσικές των Quilombo και Μuchatrela, ενώ συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Και επειδή κανένα γλέντι δεν είναι πραγματικό χωρίς αλκοόλ, η μπίρα, το κρασί και η τσικουδιά έχουν €2, κερασμένος ο μεζές! Πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου, Κουκάκι
Tι θα κάνουν στις 20, 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, η Μπίλια, το Cusco, το Πωλείται, ο Χασάν, οι Αφανείς, το Box, η Ζούλα και ο Αγλέουρας; Περάστε μια βόλτα από τον πεζόδρομο Κωλέττη και Μεσολογγίου για να πάρετε μια γεύση από το εξαρχειώτικο καρναβάλι. Η αρχή θα γίνει την Τσικνοπέμπτη στις 18.00 στο «τσικνοπάρτι» με το dj Manolo. Την επόμενη μέρα, από τις 21.00 έως τις 22.00, ξυλοπόδαροι υπόσχονται να σας μεθύσουν δωρεάν, για να σας προετοιμάσουν για το πάρτι που ακολουθεί. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου όλα τα παραπάνω μαγαζιά θα έχουν μασκέ πάρτι, ενώ την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου από τις 12.00 έως τις 18.00 διοργανώνεται bazaar. Κωλέττη & Μεσολογγίου, Εξάρχεια
Vegan... τσίκνα
Το Avocado σκέφτεται τους χορτοφάγους γλεντζέδες και ετοιμάζει πλούσιο μενού χωρίς ζωικά τρόφιμα και νέες γεύσεις που αντικαθιστούν το κρέας όχι μόνο στα θρεπτικά του συστατικά, αλλά και στη γεύση. Σουβλάκι τηγανητό με τέμπε (παρασκευάζεται από καρπούς σόγιας) και σέιταν (φιλέτο σταριού), με σάλτσα BBQ, σνίτσελ με σέιταν και σος μουστάρδας, τηγανητό «συκωτάκι» από τέμπε με καραμελωμένα κρεμμύδια, τεμπούρα λαχανικών με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. «Τσικνίστε υπεύθυνα», χωρίς τοξίνες, ορμόνες και αντιβιοτικά! Νίκης 30, Σύνταγμα, 210 3237878
Φωτό: Δημήτρης Σιδερίδης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.