- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κάνε τα βασικά βήματα της γευσιγνωσίας με οδηγό τα premium αναψυκτικά Schweppes
Η βασική ιδέα της γευσιγνωσίας είναι ότι κάθε γεύση συμπληρώνει μία άλλη. Όταν συνδυάσουμε αυτές τις δύο γεύσεις σωστά, όσο αταίριαστες κι αν μοιάζουν, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς άλλη γεύση. Ένα καλό παράδειγμα για να το καταλάβουμε αυτό είναι το Peanut butter & Jelly sandwich, δηλαδή σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα (ή αλλιώς το αγαπημένο σνακ της Αμερικής). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε δύο γεύσεις που φαινομενικά είναι εντελώς αταίριαστες: από τη μία ένα αρκετά αλμυρό υλικό (φιστικοβούτυρο), και από την άλλη ένα πολύ γλυκό (μαρμελάδα). Όταν όμως οι δύο γεύσεις συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργείται μια νέα, αναπάντεχη γεύση.
Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τους συνδυασμούς ποτών-φαγητών (αν εξαιρέσουμε το κρασί που πάντα είναι καλό να συνδυάζεται με φαγητά που έχουν παρόμοιες γεύσεις και αρώματα με το ίδιο το κρασί). Ένας εύκολος (και άκρως διασκεδαστικός!) τρόπος για να κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία, είναι να φωνάξεις φίλους στο σπίτι και να αρχίσετε τους γευστικούς πειραματισμούς. Για αρχή, και πριν φτάσετε στην πολυπλοκότητα των αποσταγμάτων, ξεκινήστε με αναψυκτικά. Για να σας βοηθήσουμε φτιάξαμε μερικές προτάσεις με τα premium αναψυκτικά Schweppes, που αναδύουν έντονα τα αρώματά τους και έχουν πολύ χαρακτηριστική γεύση. Άλλωστε, το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια γευσιγνωσία είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις γεύσεις και τα αρώματα.
Λεμόνι με γεύση περγαμόντο-ιβίσκος
Από τα πιο ενδιαφέροντα new entry στον χώρο των αναψυκτικών, αυτή η λεμονάδα χωρίς ζάχαρη πιθανότατα δεν μοιάζει με καμία άλλη απ’ όλες όσες έχεις δοκιμάσει. Ο ιβίσκος της δίνει ένα μοναδικό άρωμα, ενώ η μακρά επίγευση του περγαμόντο προσφέρεται για δεκάδες γευστικούς πειραματισμούς. Για να το συνδυάσεις σωστά χρειάζεσαι μία ντελικάτη, αλλά ισχυρή γεύση.
Φτιάξε: Σάντουιτς με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγούρι.
Πορτοκάλι με γεύση άνθος πορτοκαλιού
Υπάρχουν πορτοκαλάδες και πορτοκαλάδες… Κι έπειτα υπάρχει και η Schweppes Oragneade (χωρίς ζάχαρη) με γεύση ανθό πορτοκαλιού. Το άρωμα είναι τόσο υπέροχα έντονο, που ανοίγεις το μπουκάλι και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια… orangerie! Συνδύασέ το με γεύσεις απαλά αλμυρές.
Φτιάξε: Αλμυρά pancakes με καρότο, παντζάρι και σπανάκι.
Το ξέρεις καλά γιατί από τότε που βγήκε, εμφανίστηκε σε όλα τα premium bar απογειώνοντας κάθε cocktail. Το απαλό ροζ χρώμα του δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ στο ποτήρι, ενώ το ανεπαίσθητο άρωμα μέντας χαρίζει μια έντονη αίσθηση δροσιάς και είναι αυτό που τελικά κάνει τη διαφορά. Εδώ, μπορείς να παίξεις και με γλυκές γεύσεις, εκτός από αλμυρές.
Φτιάξε: Cheesecake με lime.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.