- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Είναι πολλοί (εντάξει, οι πιο λιχούδηδες από εμάς), αυτοί που όταν μπαίνουν στα Marks & Spenser του Λονδίνου, προσπερνούν γρήγορα γρήγορα τις ατέλειωτες συλλογές ένδυσης, για να βρεθούν στον όροφο που εκτίθενται τα τρόφιμα. Κρέατα, πουλερικά, ψαρικά, αλλαντικά, μεγάλη γκάμα λαδιών, σαλτσών, μπαχαρικών, γεύσεων από όλον τον κόσμο και στην άκρη ένα μανάβικο με ό, τι πεθυμήσει η ψυχή σου σε πρασινάδα, ή (σε κάποια από αυτά) και ένα μικρό εστιατόριο για απόλαυση επί τόπου. Μεγαλείο!
Εδώ και λίγο μέρες όμως τα γνωστά καταστήματα έφεραν και στην Ελλάδα τα deli shops τους και κάνουν δυναμική εμφάνιση και στην Αθήνα. Με ένα ανεξάρτητο κατάστημα στη Γλυφάδα, ένα corner στον 6ο όροφο του καταστήματος της Ερμού αλλά και ένα ολοκαίνουριο κατάστημα στην Κέρκυρα.
Ξεκινούν με τα «best sellers» τους, δηλαδή με μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, μαρμελάδες, καφέδες, φυστικοβούτυρο, ιδιαίτερες ποικιλίες τσαγιού και τα περίφημα scottish shortbread cookies.
Σ’ αυτά προσθέτουν και μια μεγάλη ποικιλία από βραβευμένα κρασιά και μπύρες, ενώ για την περίοδο του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει προτείνουν μπισκότα, γλειφιτζούρια, σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς & marshmallows σε ωραίες…λονδρέζικα ρομαντικές και happy συσκευασίες.
Καλή αρχή, λοιπόν, και σύντομα και στα υπόλοιπα που βλέπουμε στα καταστήματα του εξωτερικού και μας τρέχουν τα σάλια. Περιμένουμε με ανυπομονησία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.