Θεματα

3 συνταγές για να γίνεις ο bartender της παρέας

Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
alcohol-1853327_1280.jpg

Τρεις συνταγές κοκτέιλ για να γίνεις ο αγαπημένος μπαρτέντερ της παρέας σου

Το καλοκαίρι πέρασε και στο μυαλό μας η μάχη ανάμεσα στα θερινά πάρτι και στη χειμωνιάτικη ή αποκαλοκαιριάτικη ρουτίνα είναι μεγάλη. Τον Σεπτέμβριο, μήνα προσαρμογής, η σκέψη μας ισορροπεί από την διασκέδαση με όσους αφήσαμε πίσω τον Αύγουστο από τη μια πλευρά και τις υποχρεώσεις από την άλλη. Στην ίδια ζυγαριά και το πρόγραμμα γυμναστικής που πλέον πρέπει να επανεκκινήσει. Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;

Οι πρώτες μαζώξεις έχουν ξεκινήσει και αν το σκηνικό με τα κοκτέιλ στην παραλία θες να μεταφερθεί αυτήν την φορά στην Αθήνα, με την παρέα σου, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις συμβουλές μας και να γίνεις ο bartender της παρέας σου. Μάθε τρεις απλές συνταγές και φώναξέ τους όλους στο σπίτι!

The Bulldog G&T
Καθώς οι περισσότεροι καλώς ή κακώς, προτιμούν το Gin και την Vodka, θα πρέπει να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι έτσι ώστε να δημιουργήσεις τα πιο στάνταρ ποτά. Το κλασικό Gin Tonic είναι οπωσδήποτε ένα από τα ποτά που πρωταγωνιστούν σε κάθε πάρτι και σίγουρα πρέπει να το λάβεις υπόψιν. Το Bulldog G&T είναι μια παραλλαγή του που αρέσει αρκετά στους φαν του τζιν με την διαφορά στο γαρνίρισμα να είναι καθοριστική!

bulldog-gin-tonic.jpg

Πώς λοιπόν θα κάνετε τον αγαπημένο συνδυασμό gin και tonic λίγο πιο ξεχωριστό; Πέρα από Bulldog Gin και Schweppes Aromatic Tonic, αν προσθέσετε τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο, τότε θα διαπιστώσετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αισθητά διαφορετικό και σίγουρα πιο γευστικό. 

  • Bulldog Gin
  • Schweppes Aromatic Tonic
  • Γαρνίρισμα με τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο

Mojito
Το τροπικό κοκτέιλ αποτελεί must για κάθε μπαρτέντερ που σέβεται τον εαυτό του και αν θέλετε να βάλετε το κάτι extra ώστε να ξεχωρίσετε, τότε μπορείτε να το φτιάξετε κάπως πιο ελαφρύ. Υπάρχει ένας αρκετά φυσικός τρόπος το μοχίτο όπως το έχουμε συνηθίσει να πάρει έναν πιο φυσικό τόνο και μαζί πιο υγιεινό.

cocktail-4307170_1280.jpg

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη, λιώνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια από καρπούζι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και Schweppes Soda Water. Έτσι, έχουμε φτιάξει ένα κοκτέιλ με σχεδόν τις μισές θερμίδες από το κανονικό και ίσως ακόμη πιο δροσιστικό.

  • Brugal Rum
  • Schweppes Soda Water
  • Χυμός Lime
  • Χυμός Καρπούζι
  • Γαρνίρισμα με δυόσμο

Paloma
Άλλο ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται γρήγορα και πανεύκολα για τους λάτρεις της τεκίλας αυτήν την φορά. Τι απαιτείται; Για το Paloma απαιτούνται 60 ml El Jimador Blanco και συμπλήρωμα από το viral Schweppes Pink Grapefruit, που τονίζει τον έντονο χαρακτήρα του κοκτέιλ, κάνοντάς το πιο δροσιστικό, και φυσικά χρωματιστό, ενώ αν προσθέσεις και 8 ml χυμό lime, τότε το κάνετε ακόμη πιο ευκολόπιοτο. 

paloma-head.jpg

  • El Jimador Blanco 60ml
  • Schweppes Pink Grapefruit
  • Χυμός Lime 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ