- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
3 συνταγές για να γίνεις ο bartender της παρέας
Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;
Τρεις συνταγές κοκτέιλ για να γίνεις ο αγαπημένος μπαρτέντερ της παρέας σου
Το καλοκαίρι πέρασε και στο μυαλό μας η μάχη ανάμεσα στα θερινά πάρτι και στη χειμωνιάτικη ή αποκαλοκαιριάτικη ρουτίνα είναι μεγάλη. Τον Σεπτέμβριο, μήνα προσαρμογής, η σκέψη μας ισορροπεί από την διασκέδαση με όσους αφήσαμε πίσω τον Αύγουστο από τη μια πλευρά και τις υποχρεώσεις από την άλλη. Στην ίδια ζυγαριά και το πρόγραμμα γυμναστικής που πλέον πρέπει να επανεκκινήσει. Πώς θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει για λίγο ακόμη;
Οι πρώτες μαζώξεις έχουν ξεκινήσει και αν το σκηνικό με τα κοκτέιλ στην παραλία θες να μεταφερθεί αυτήν την φορά στην Αθήνα, με την παρέα σου, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις συμβουλές μας και να γίνεις ο bartender της παρέας σου. Μάθε τρεις απλές συνταγές και φώναξέ τους όλους στο σπίτι!
The Bulldog G&T
Καθώς οι περισσότεροι καλώς ή κακώς, προτιμούν το Gin και την Vodka, θα πρέπει να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι έτσι ώστε να δημιουργήσεις τα πιο στάνταρ ποτά. Το κλασικό Gin Tonic είναι οπωσδήποτε ένα από τα ποτά που πρωταγωνιστούν σε κάθε πάρτι και σίγουρα πρέπει να το λάβεις υπόψιν. Το Bulldog G&T είναι μια παραλλαγή του που αρέσει αρκετά στους φαν του τζιν με την διαφορά στο γαρνίρισμα να είναι καθοριστική!
Πώς λοιπόν θα κάνετε τον αγαπημένο συνδυασμό gin και tonic λίγο πιο ξεχωριστό; Πέρα από Bulldog Gin και Schweppes Aromatic Tonic, αν προσθέσετε τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο, τότε θα διαπιστώσετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αισθητά διαφορετικό και σίγουρα πιο γευστικό.
- Bulldog Gin
- Schweppes Aromatic Tonic
- Γαρνίρισμα με τριμμένο πιπέρι και βατόμουρο
Mojito
Το τροπικό κοκτέιλ αποτελεί must για κάθε μπαρτέντερ που σέβεται τον εαυτό του και αν θέλετε να βάλετε το κάτι extra ώστε να ξεχωρίσετε, τότε μπορείτε να το φτιάξετε κάπως πιο ελαφρύ. Υπάρχει ένας αρκετά φυσικός τρόπος το μοχίτο όπως το έχουμε συνηθίσει να πάρει έναν πιο φυσικό τόνο και μαζί πιο υγιεινό.
Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη, λιώνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια από καρπούζι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και Schweppes Soda Water. Έτσι, έχουμε φτιάξει ένα κοκτέιλ με σχεδόν τις μισές θερμίδες από το κανονικό και ίσως ακόμη πιο δροσιστικό.
- Brugal Rum
- Schweppes Soda Water
- Χυμός Lime
- Χυμός Καρπούζι
- Γαρνίρισμα με δυόσμο
Paloma
Άλλο ένα κοκτέιλ που φτιάχνεται γρήγορα και πανεύκολα για τους λάτρεις της τεκίλας αυτήν την φορά. Τι απαιτείται; Για το Paloma απαιτούνται 60 ml El Jimador Blanco και συμπλήρωμα από το viral Schweppes Pink Grapefruit, που τονίζει τον έντονο χαρακτήρα του κοκτέιλ, κάνοντάς το πιο δροσιστικό, και φυσικά χρωματιστό, ενώ αν προσθέσεις και 8 ml χυμό lime, τότε το κάνετε ακόμη πιο ευκολόπιοτο.
- El Jimador Blanco 60ml
- Schweppes Pink Grapefruit
- Χυμός Lime
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.