Θεματα

Πρωτοβρόχια; Μην σκας, θα περάσεις μια τέλεια βραδιά στο σπίτι!

Μερικές ιδέες για να απογειώσεις ένα ήσυχο σπιτικό απόγευμα με την παρέα σου

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cocktail-1778902_1280.jpg

Αν οι πρώτες βροχές που ήρθαν τον Σεπτέμβρη σε τρόμαξαν, σου έχουμε τις λύσεις για να περάσεις μια τέλεια βραδιά στο σπίτι

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι πρώτες σταγόνες έπεσαν στον αττικό ουρανό και όλοι αρχίσαμε να ξεχνάμε τα θερινά κοκτέιλ, τα πάρτι και την ανεμελιά του καλοκαιριού. ΝΟΤ. Όσο εκνευριστικές είναι οι ευχές για καλό χειμώνα, άλλο τόσο είναι και αυτές οι παραδοχές, έτσι δεν είναι; Άλλωστε το καλοκαιρινό mood είναι πολύ περισσότερο στο κεφάλι μας, από ότι στον ίδιο τον καιρό στην πραγματικότητα.  

Πώς μπορείς να μετατρέψεις μια βροχερή βραδιά που σε άλλους χάλασε τα πλάνα σε μια αξέχαστη νύχτα; Αν εσύ βάλεις την καλή παρέα και τη μουσική, τα υπόλοιπα άσε τα πάνω μας. Α, ανάλαβε και το φαγητό μιας και δεν ξέρουμε σε τι φάση της ζωής σου είσαι, αλλά όσον αφορά τα ποτά, μπορούμε εμείς να σου δώσουμε τα απαραίτητα tips.

Πόσα βράδια θυμάσαι άλλωστε που ξεκίνησαν με τις χειρότερες προϋποθέσεις και τελικά έγιναν βράδια που θυμάστε μέχρι και σήμερα με την παρέα; Χωρίς τα έξοδα του μπαρ, χωρίς τις ετοιμασίες μιας εξόδου, με χαμηλά παπούτσια και μπαρμαν τον ίδιο σου τον εαυτό. Ή καλύτερα, εκλεπτυσμένο μπάρμαν, αφού οι συνταγές που θα σου δώσουμε, δεν θα είναι οι πιο κλασικές.

Μίλα για το Smugglers Fix σε αυτούς που πίνουν ουίσκι
Πιθανότατα θα σου πουν «ναι, ναι» επειδή δεν θα καταλάβουν τι τους είπες στην αρχή, όμως μια γουλιά θα τους ξεγελάσει και στο λέω εγώ που δεν είμαι του ουίσκι κι όμως με το Smugglers Fix, έχω περάσει νύχτες και νύχτες. Η συνταγή απλή: 50 ml Cutty Sark, και συμπλήρωμα από Schweppes Bitter Lemon. Αν θες, γαρνίρεις και με μια φλούδα από πορτοκάλι και αφήνεις τους δήθεν σκληρούς της παρέας να μαλακώσουν. Προσοχή όμως: Ενδέχεται να σου κάνουν σοβαρή κατανάλωση, γιατί κατεβαίνει αρκετά εύκολα!

photo-1482349212652-744925892164.jpg

  • Smugglers Fix
  • 50ml Cutty Sark
  • 80ml Schweppes Bitter Lemon
  • Γαρνίρισμα: Πορτοκάλι

Ρώτα τις φίλες σου αν θέλουν να δοκιμάσουν το Pink Passion σου
Αν το διαβάζεις και είσαι άνδρας, δεν ξέρω αν είναι καλή ατάκα για να ξεκινήσεις την κουβέντα, αλλά μπορεί να σου βγει σε καλό. Αν όχι, τότε λογικά θα γελάσετε αρχικά. Λόγω του ομώνυμου χρώματός του, το Pink Passion προτιμάται κυρίως από τις γυναίκες και βάση έχει το ρούμι Brugal Blanco Supremo. Συνοδεύεται και παίρνει χρώμα από το Schweppes Pink Grapefruit (που σου συνιστώ να δοκιμάσεις) και φέρνει στο χειμώνα, λίγη από την αύρα του καλοκαιριού σου. Ιδανικά μπορείς να συμπληρώσεις με καραμέλα και γρεναδίνη Passion Fruit. Αρκετά γλυκό, για να κάνει και το χειρότερο βράδυ, να μοιάζει όμορφο.

photo-1563572912886-754e26f4c4b6.jpg

  • 60 Brugal Blanco Supremo
  • 120ml Schweppes Pink Grapefruit
  • 10 ml Καραμέλα
  • 5 ml γρεναδίνη Passion fruit

Πρότεινε και το M Dry Golden και κόψε αντιδράσεις!
Αν για κάποιο λόγο θες να αποφύγεις τα συνηθισμένα ποτά δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις ή να δημιουργήσεις απλά το M Dry Golden. Απλό, πολύ απλό. Συνθέτεις M Dry Mastiha με το δροσιστικό Schweppes Ginger Ale, γαρνίρεις με αγγούρι (είναι σημαντικό στη γεύση και θα το θυμηθείς) και είσαι έτοιμος!

m-dry-golden.jpg

  • 60ml M Dry Mastiha
  • 120ml Schweppes Ginger Ale
  • Γαρνίρισμα: Αγγούρι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ