- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Imerouli: Δεν έχετε φάει τέτοια πίτα!
Η Αθηνούλα από τη Γεωργία στην 3ης Σεπτεμβρίου φτιάχνει πίτες σε όλες τις εκδοχές
Στο Imerouli, στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, δοκιμάσαμε τις νοστιμότερες γεωργιανές πίτες.
Γράφει η Μαρία Κελέση
Θεσσαλονικιά γαρ και η πίτα τρέχει στο αίμα μου. Μόλις τη δω, την πιάσω, τη μυρίσω, την αναδεύσω για λίγο στο στόμα είτε θα κατέβει με ευγνωμοσύνη είτε με ζόρι γιατί πεινάω... Η σφολιάτα στον «εξ από δω»! Καλοδεχούμενο το χειροποίητο φύλλο αλλά κι αυτό με προϋποθέσεις. Φυσικά, να έχει και γέμιση κι όχι να την κυνηγάω για ώρα από δω κι από κει. Και να που η τύχη μ’ έφερε στο Imerouli, αφού η Αθηνούλα τα ’χει αυτά! Στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, με μαυρισμένο το μάτι απ' την πείνα παίρνω την τυρόπιτα. Έκπληξη! Τέλεια;
Το φύλλο τραγανό, στεγνό, ωραίο τυρί που μοσχομυρίζει, και όχι τσιγκούνικο μέγεθος. Την άλλη μέρα σπανακόπιτα. Τα ίδια. Κι ένα pεϊνιρλί... Και μια κρεατόπιτα... Και μια κουρού... Για μένα τελείωσε η αναζήτηση! Η πίτα σε όλες τις εκδοχές, από σπανακόπιτα μέχρι φασολόπιτα είναι εδώ! Ποιότητα, χαμόγελο, καθαριότητα, τιμές χαμηλές, μαγαζάκι καλαίσθητο, όλα μια γλύκα, από μια οικογένεια απ' τη Γεωργία!
Imerouli, 3ης Σεπτεμβρίου 73, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.